Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ за едно Сузуки ДР 650Р

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за помощ за едно Сузуки ДР 650Р

Преди 2 години си купих първият ми мотор Ямаха ДТ 125 и свикнах на него да го карам по черните пътища и по гората. Сравнително бързо ми омаля и го продадох. Тогава изпадна изгодно един СРАД и макар да не търсех пистов мотор го взех и го карах до скоро. Мотоциклета беше супер, но се чувствах много ограничен на пътя и само шосейни разходки не ме радваха - продадох го! От около 2 месеца си търся ендуро и изчетох доста теми във форума. Сега от онзи ден в Дупница изкочи един мотор и се каня тези дни да отидем с едни приятели да го видим. Изглежда много добре! http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...963&f1=details Това е моторчето. На снимките ми изглижда супер, стои му водача за жилото на спирачката,стъпенките отзад не са надрани, веригата не е обтегната, гумите са добри - съдя, че не е каран през храсталаци! Няма драскотини, само дясното огледало му липсва от стойката! Едното от момчетата, с които ще ходя има Доминатор от няколко години и ще разчитам на него да установи евентуално някакви неизправности.
    Моля да дадете мнение за характерни неща при този модел, които са му слабост и да обърнем внимание при огледа! Благодаря Ви предварително!
    Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
    Ямаха ХТ 600Е 95г.

От: Моля за помощ за едно Сузуки ДР 650Р

Най-вече шумове и тракане от главата. И трета скорост им е слабо място.
    Последно редактирано от viki terzieva; 22-06-10, 08:13. Причина: най-вече
    Polaris Magnum 500
    Mercedes ml320

Коментар

За съжаление мотора от обявата е продаден. За ДР-ите ми казаха обаче, че имали проблем с качването на масло до разпределителния вал! Кажете има ли наистина такъв проблем или не може да се твърди такова нещо?
      Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

По мое лично набюдение, такова нещо няма, но пък е факт че кобилиците и 3-та скорост са си слабо място.
        Не е важен външният вид, а сърцето. На капака на моето пише :[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Не знам, тези Сузукита ми легнаха на сърцето! Когато гледам събратята им Хонди и Ямахи, не чувствам същото, имам чувството, че изневерявам, когато пробвам някой друг мотор освен ДР-и...
          Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

И мен ми жегва сърцето Сузукито, и аз карам ДР, но като съвет не е ли поддържан един ДР нестава. Принципно това се отнася за всички мотори, но имам наблюдения върху моя и този на един приятел имат 2 години разлика в производство, но неговия още е като нов за разлика от моя, който за 1 година каране и се скапа тотално. След това дойдоха едни бързи грубо казано 800 лв за части и надявам се утре да го изкарам от бокса. Вярвай според мен не си заслужаваше парите за ремонта, но какво да се прави. Гледаш ли го както трябва според мен няма да те предаде освен 3-тата , която на въпросния ми познат вече изгърмя 2 пъти, макар и наистина ДР-а да е перфектен във всеки смисъл на думата. Някаде тук бях чел, поддържаш ли си мотора както трябва няма да имаш проблеми, а щом имаш слабост към марката няма какво да ти говоря. Просто действай, ако имаш възможност помисли и за ДРЗ, по добрият варянт сподред мен.

Коментар

В по-късните модели 1998-2000, дали е отстранена тази слабост с 3-тата скорост или и на тях е проблем?
              Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Те са перфектни, рядко виждам такива, но много ме радват

Коментар

Това исках да чуя колега, благодаря!
                  Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X