Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниско ендуро/крос - има ли такова животно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ниско ендуро/крос - има ли такова животно?

Здравейте,

Отдавна планирам да се присъединя към офроуд-групата ви и ето че най-накрая дойде този момент. Обаче проблем - висока съм 160/50кг и всички модели еднуро/крос мотори, които съм пробвала до момента са ми безумно високи и се чувствам много нестабила на тях. Единственото, което успя да ми пасне е някакво малко градско ендуро на Beta - Urban 200 (но е ново и струва над 8к). Дотук съм се качвала на Yamaha XT, Kawazaki KMX, KDX, Honda Dominator, Transalp, XL - все докосвам лееееко с върха на палеца земята. Търся си 4-тактово, като за начинаещи и по възможност леко моторче (под леко разбирам под 120 кила)... а да, и със стартер. Идеята ми е да карам 90/10 в ползва на офроуда, така че мога да жертвам асфалта. Можете ли да ми препоръчате нещо като за начало, което поне да отговаря на изискването за височина, ако не друго?

До: Ниско ендуро/крос - има ли такова животно?

Здравей,а за Хонда XR 125 не си ли мислела,има си и стартер ,4-тактово е ,ново е на години,гледам внасят ги от Англия и са в добро състояние,но избора е твой,успех.

Коментар

Аз карам кавазаки КДХ 125 някаде около 94-95 година е, но те от 90 до 99 нямат разлика в двигателя. Моторчето е без стартер, но това не трябва да те притеснява. Манивелата му е много мека за пробата съм го палил на ръка. За моторчето до тук мога да кажа само добри неща. Поддъжката му е като на всеки друг мотор. Днеска поръчах пиньони и верига струват 100лв. Комплекта бутало и сегмети излиза някъде към 150лв от ebay. Като височина незнам какво да ти кажа. Аз съм 170см но съм 85-90кила и пак ми идва висок на качване. Иначе като седна е чуден. Мисля, че всеки един от моторите които си пробвала имат реглаж на задния амортисьор така,че трябва да може да си го настроиш.

Коментар

evelin d, много благодаря за предложението, тъкмо я погледнах и наистина си прав, 82см звучи доста по-добре от обичайните 86 на повечето такива мотори. Можеш ли да ми препоръчаш читав продавач (от София съм)?

Коментар

Kawasaki kx85? Това ми беше първият мотор дотогава не се бях качвал на мотор и ми беше супер,но ми омаля по мощност и размери /181 , 65 килограма и бях като Волк от Ну Погоди на неговата малка моторетка ) Обаче е 2т.
          [COLOR=RoyalBlue][I][IMG]http://www.pro-manuals.com/images/yamaha_logo-small.gif[/IMG] [COLOR=RoyalBlue]YZ250F 2005[/COLOR][/I][/COLOR]

Коментар

Много височко ми се вижда пак... а и 20см разлика в ръста изглеждат доооооста фрапиращо като се качиш на мотора, аз се чувствам като кацнала отгоре))

Коментар

Мога да ти предложа Сузуки ТС-Р 125. 2 тактово, сравнително леко и ниско Даже продавам едно такова
              [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

една такава хонда мисля,че ще е подходяща 150сс 4т-стартер
                Прикачени файлове
                на сушата и град помага

Коментар

Suzuki DR 250-300
                  Според мен това ти трябва!
                  Качи се на 1-н такъв и пиши
                  WR400-in-in-in...
                  LZ1RAO

Коментар

Ето колкото тебе на височина и кг ездачка мотора дори сега го смъкнах още 3 сантиметра от предницата, да и е още по-лесно. Иначе е със стартер е и си го пали и кара спокойно, ако решиш може да ти даде да го пробваш в София с регистрация е и всичко му е платено.
                    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

за съжаление не мога да ти препоръчам продавач,но разгледай обявите в мобиле,не вярвам да няма запазена такава машинка

Коментар

Аз ти препоръчвам Хонда 250 дегри,има стартер,нисък е,водно охлаждане 4тактов, цените са до 2500лв в зависимост от състоянието на мотора.

Коментар

http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...serow%2099.htm

По-"женски" от този мотор няма. 4 тактов,стартер,въздушно,супер лек и нисък.Да ме извинят момчетата от по-горе,но за дама 125 и то 2 т мотор въобще не е подходящ.Мотор с водно-също.

Коментар

Помислете евентуално и за Yamaha TW 200 - 79см. височина на седалката,120 килограма.Yamaha XT 225 Serow - 81см.,108кг. , Honda Xr 125 - 82см.,115кг.,Suzuki Djebel 200 - 81см.,108кг. - все хубави моторчета, но просто ги пробвайте. Във България нямаме голям избор,така че накрая вероятно ще вземете най-запазения(останах с впечатление,че говорите за мотор на старо иначе е лесно).Успех!

Коментар

Yamaha XT 225 Serow това е много благ за каране от момиче мотор, достатъчно нисък е, а и може да се смъкне дори още малко, но много трудно се намира, иначе ги има и по-нови години.
                              Иначе ЦРФ150 също е много добър вариант, лек, достатъчно мощен, а и винаги може да се смъкне още малко.
                              От по-старите мотори ДР250/350 SHC модела се смъква доста, като има възможност и той да се намали още малко. Като си харесаш мотор(което ще бъде трудната част, както разбирам си момиче) потърси за готови китове за смъкване на височината на седалката.
                              Между другото някъде, някога мисля че съм чел една статия от Ива за една състезателка по мотокрос и обяснения с промените по мотора и, потърси из форума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X