Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотоциклет за малко дете...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотоциклет за малко дете...

Темата може да се стори несериозна на повечето, но за мен е доста сериозна...

Та... хлапето напира за мотор. "Проблема" е основно цената. Понеже не знам още колко ще му се кара мисля да пробвам с нещо по-евтино, да не ме е яд, ако го остави след две-три разходки.

Ако някой може да ми препоръча марка/модел(/година) за хлапе на шест години, ръст около 110-115 сантиметра и тегло около 20-22-23 килограма.

Бих искал и аргументи - защо, защо не и така нататък. До колкото разбрах до момента в тоя клас всички двигатели са 50 кубика двутактови.
    Последно редактирано от господин никой; 12-04-10, 12:38. Причина: Syntax error...

До: Мотоциклет за малко дете...

не си ли мислил за китайски 125 кубика , първо братовчед ми имаше такова на 9годишна възраст и му беше ОК , второ и аз съм го карал и вървеше екстра (малко ми идваше но вървежа си го имаше) , трето нищо че беше китаец , проблеми за 6 месеца нямаше НИКАКВИ ! взе го за 950 лева а го праде за 750 ... направо удари джакпота ...

пп: държиш ли да го качиш на японец или ?
    Последно редактирано от Г. Атанасов; 12-04-10, 12:58.
    Няма кал - Няма кеф !!!
    Suzuki Samurai LJ410 1984
    Suzuki LTZ400 2008
    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Първоначално публикуван от bi0nic Преглед на мнение
      не си ли мислил за китайски 125 кубика , първо братовчед ми имаше такова на 9годишна възраст и му беше ОК , второ и аз съм го карал и вървеше екстра (малко ми идваше но вървежа си го имаше) , трето нищо че беше китаец , проблеми за 6 месеца нямаше НИКАКВИ ! взе го за 950 лева а го праде за 750 ... направо удари джакпота ...
      Не, категорично не 125 кубика! Най-малкото трябва да може да преметне крак спокойно през мотора...

Коментар

Здравеи колега за детето мисля че най добре ще да е да му вземеш някакво скутерче има много 50 кубикови например някоя хонда дио или ямаха минт за по малко пари можеш да намериш нещо читаво .

Коментар

За дете на 6 години и за пръв път да се качва на мотор 125 ще е сериозно изпитание. Ако успее направо го прехвърляй в moto gp.
          Аз като потърпевш ще ти кажа : Вземи от приятел за временно ползване. Ще е най безболезнено.

Коментар

Пиши едно лично съобщение на Гълъбин Колев, той е твоя човек.
            Ако ли не, то следващият е ММ. Гълъбин има ХР50 кубика пълен автомат, а ММ има КТМ 50 кубика пак автомат май беше.
            И двата мотора са в перфектно техническо състояние и не се ползват.

Коментар

Синът ми се ,,качи'' на мотор на 5 годишна възраст .Мотора го купихме от Вромос(вероятно вече може да имат и втора употреба) и беше 125 кубика!Рамата е подходяща ,като размер ,здрави са и Явор имат части за всичко счупено.Просто гледайте да е със стартер.

Последно редактирано от churov; 12-04-10, 13:16.
              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
              0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Газ 24 Преглед на мнение
                Здравеи колега за детето мисля че най добре ще да е да му вземеш някакво скутерче има много 50 кубикови например някоя хонда дио или ямаха минт за по малко пари можеш да намериш нещо читаво .
                Колега иска да идва с мен по поляните... няма смисъл да е скутер...

Коментар

като говоря за 125 кубика , искам да ви кажа че мотора нямаше и метър височина , я влез цъкни тоя линк - ако има нещо пререкания с правилата пиши ми ЛС ...
                  Последно редактирано от Жоро Витлиемоф; 12-04-10, 15:36.
                  Няма кал - Няма кеф !!!
                  Suzuki LTZ400 2008

Коментар

Първоначално публикуван от bi0nic Преглед на мнение
                    като говоря за 125 кубика , искам да ви кажа че мотора нямаше и метър височина , я влез цъкни тоя линк - http://lmgtfy.com/?q=http%3A%2F%2Fmo...%2Fmoto00.html ако има нещо пререкания с правилата пиши ми ЛС ...
                    Колега много добре знам как се ползват търсачките - вярвай ми... и преди да задам въпроса си тук съм проверил почти всичко, което ме интересува. Въпроса е че в артикулите, които съм намерил повече е рекламният спам, а мен ме интересуват лични впечатления - точно затова съм пуснал темата! Както и друг път съм казвал реклами всеки може да чете...

Коментар

ами отговярам ти тогава директно за моторчето -
                      1.проблеми по ходовата част - 1 - предните аморти не се вдигаха докрай и оставаха 4-5 санта преди пълното им изпъване догоре.

2.по двигателя всичко беше изрядно , без проблеми , вървеше супер и се набираше лесно , съединителя се учи за 2 дена и от малко дете.
                      не загряваше и не харчеше . палеше с манивелата средно добре ... имаше и стартер но просто след 5-тото палене и му се разказа играта на акомулатора, пък и на студен двигател апсурт ... иначе като му го ритнеш първия път ти и после нема проблем ...

3.гумите и джантите бяха наред , предната се огъна леко след попадане в дупка с 50км/ч но това си беше чиста грешка на брачеда

4.спирачките бяха добри и предна и задна , според зависи от стискането си спираха точно както се очаква , нямаше моменти в които нещо да изтърват или да заковат в неточен момент

5. моторчето беше супер леко и балансирано

6.няма фар !!!!!!!!!
                      и това е за 5-6 месеца ....

а това с търсачката си е чисто заобикаляне на правилата сори нямах впредвид че не си търсил и така нататък ...
                      Няма кал - Няма кеф !!!
                      Suzuki LTZ400 2008

Коментар

Има едни китайски малки моторчета, които наподобяват кросови, но са много мънички. Май към 400 лв струваха чисто нови. За 6 годишно дете би трябвало да са по мярка, пък и цената е привлекателна . Аз съм пробвал само малките пистаци и се повеселих чесно казано .

Коментар

Моят син (4г) кара такова. Струваше 350лв лятото. Няма скорости, няма стартер. Пали се с въже като резачка. Качество близко до нулата, ама засега деяни.

По принцип му дават, че носи до 80кг и трябваше да му сменя пружината на задния амортисьор с по-мека от колело, че иначе му е висок. Сега на пролет му смених и запалването (25лв), което е капсулован блок с бобина и "генератор". То друго няма и какво да му се счупи.

Уговорката ни е, че като се научи да го кара добре (което той вече доста добре прави) ще купим "като моя", демек с манивела. Явно това е много важна и впечатлителна характеристика

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X