Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Honda CRM 125 2т 98 и КТМ 125 96

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор между Honda CRM 125 2т 98 и КТМ 125 96

Здравейте, първо се извинявам ако темата не е точно за Ендуро секцията защото съм абсолютен новак в моторните спортове. Та харесал съм си този:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=70358 и този:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75273мотор от форума. Ако може да ми помогнете кой от двата да избера и дали си струват като цена.Благодаря ви за вниманието и още веднъж се извинявам за невежеството си.

До: Избор между Honda CRM 125 2т 98 и КТМ 125 96

Аз бих избрал KTM-а ,ако му е наред двигателя,иначе ги виж и двата и избери по-здравия ,но КТМ-а може да го покараш повече време докато Хондата ще ти е слаба и ще търсиш друг мотор следващата година.

Коментар

Много зависи къде възнамеряваш да го караш , какъв ще е типа на каране , досега карал ли си някакъв мотор и т.н.
      защото като покараш година - две и ще ти се струва като детска играчка
      виждам че си се насочил към 2Т-овите и ще ти предложа да се ориентираш към 250-тка някаква, но задължително да е ендуро вариант щом си новак
      Който не кара той не пада :mrgreen:
      http://vbox7.com/play:84a1f27e

Коментар

Искам само да вметна една идея - отскоро съм собственик на КТМ и мога да ви кажа, че от представителството съм повече от доволен. Каквото пожелаеш, евтино и идва страшно бързо, а иначе с много неща на склад. Още повече сега Еди е станал и той на КТМ... Ако представителството на хонда има общ метод на поръчване на части с това на сузуки - очакват те много главоболия и каране на колело... Също така според мен има 2 типа начинаещи - такива, които не са карали ама са спортна натура и бързо и лесно схващат или такива, които и 1 година да се въргалят по склона няма да вденат защо аджеба мотора не върви нагоре и гасне... Ти си прецени от кой вид си и според мен към тип 1 - може и малко по мощтно, към тип 2 - 125... Кажи и едни килограми, защото ако си 70 е едно, ако си 80+ друго. Поздрави и се надявам да съм бил поне малко полезен
        09 YZ290F Athena BB

Коментар

Благодаря за препоръките определено са полезни. Значи висок съм 180 см и тежа към 75кг. Занимавам се с MTB (маунтайн байк) активно като практикувам и по екстремните дисциплини на този спорт. По този повод @nk dimitrov карането на колело не е проблем за мен , това в кръга на шегата разбира се. Засега обаче все пак мисля да е 125 кубика пък по-натам живот и здраве може и нещо по-голямо. Благодаря ви още веднъж сега остава да огледам моторите, и аз имах по големи предпочитания към КТМ-а и ако е ок след огледа сигурно ще се взима.

Коментар

Идеята е като си купуваш мотор за 2000лв, да не ти се налага да го сменяш по средата на сезона,защото вече трудно се продават мотори,а да помислиш да си вземеш нещо по-мощно за 2600лв например и да прескочиш тази междинна смяна като ти умалее КТМ или Хондата,които си харесал.Ако си се спрял на 125 2-тактов забрави за тези тежки ендура и потърси Kawasaki KX 125 2T или Honda CR 125 2T чист крос ,за около 2700лв можеш да намериш такъв мотор след 99год, не са трудни за каране и са много леки ще се чустваш чудесно на такъв мотор,щом си спускал с колело планината ,мисля че няма да имаш проблеми да катериш с кросарката.

Коментар

Колега ако искаш може да тестваш хондата и да видиш дали ще ти допадне координатите ми ги има в темата.

Коментар

Аз съм за КТМ-а.Мойто мнение е да ги пробваш и двата, който ти хареса повече като удобство и вървеш да го купиш него, а и които е по-здрав

Коментар

Според мен Хондата ще е по удачния вариянт.
                  Но пробвай и двата и сам ще разбереш.

Коментар

От двата мотора КТМ-а е по-спортен - с по-мощен двигател и по-твърдо окачване което става за по-екстремно блъскане.
                    В момента тази цена ми се струва малко висока, но зависи от състоянието на машината.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Аз съм за Хондата .По е здрава от КТМ, а и по-лесна за каране.
                      Лично мое мнение,не искам да обидя колегите с КТМ
                      Поздрави
                      Последно редактирано от viki terzieva; 10-02-10, 18:02.

Коментар

Всъщност двата модела са съвсем различни като характеристика.
                        Основните разлики които намерих са:
                        Сухото тегло на ЦРМ125 е
                        118кг.; на ЕХС125 е 94.5кг.
                        Карбуратора на ЦРМ125 е
                        Dell`Orto 28mm; на ЕХС125 е Dell'Orto 37mm flat-slide
                        Мощността на ЦРМ125 е 29к.с; на ЕХС125 е към 40к.с.
                        Хода на предното окачване на ЦРМ125 е
                        270 mm; на ЕХС125 е 300mm (Marzocchi Magnum 45mm)
                        ЦРМ125 като ендуро модел е произведен 1990г. и не е променян до края на производството му в края на 90-те на 20-ти век. За разлика от него ЕХС125 е на базата на кросовия SX125 модел на КТМ от 1996г.

От доста години подържам мотори и не съм забелязал КТМ да са по-чупливи от Хонда.

2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                          Сухото тегло на ЦРМ125 е 118кг.; на ЕХС125 е 94.5кг.
                          Карбуратора на ЦРМ125 е Dell`Orto 28mm; на ЕХС125 е Dell'Orto 37mm flat-slide
                          Хода на предното окачване на ЦРМ125 е 270 mm; на ЕХС125 е 300mm (Marzocchi Magnum 45mm)
                          ЦРМ125 като ендуро модел е произведен 1990г. и не е променян до края на производството му в края на 90-те на 20-ти век. За разлика от него ЕХС125 е на базата на кросовия SX125 модел на КТМ от 1996г.

От доста години подържам мотори и не съм забелязал КТМ да са по-чупливи от Хонда.
                          Напълно нъм съгласен с теб !
                          По - скоро ЦРМ а сравнение с КТМ а е туристическо ендуро !
                          Но по мои наблюдения ЦРМ а е по здрав сравнение с КТМ а .
                          По не върви по е тежк но е здраво моделче на Хонда .
                          Пак казвам че това са мой наблюдения.

Коментар

Колега тук няма да прочетеш едно мнение по въпроса,но всеки си има различно в което няма лошо.Според мен най важното е дали си карал мотор изобщо до сега,защото по горе си написал,че си пълен новак в моторджийството.И ако вземеш КТМ-а според мен ще ти е малко силничък ако не си карал изобщо,а ако си карал и имаш малко опит според мен КТМ-а е по добре защото както казва Димитър и ти е сравнил моделите КТМ-а е по силен от хондата и е по спортен изобщо, и няма да ти умалее скоро.Та ако не си карал до сега и ако се чудиш само от тези двата мотора кой да е,моето мнение е Хондата,а ако е обратното КТМ,няма да повтарям колегите че е много важно и състоянието на моторите.А и да се набуташ нее страшно винаги има пръв път да знаеш,аз поне непознавам такъв,който да не се е набутвал,може малко да е ама си я има и особено като си още начинаещ включително и аз когато бях преди.
                            Успех в избора.
                            КОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
                            (YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                              Сухото тегло на ЦРМ125 е
                              118кг.; на ЕХС125 е 94.5кг.
                              Карбуратора на ЦРМ125 е
                              Dell`Orto 28mm; на ЕХС125 е Dell'Orto 37mm flat-slide
                              Хода на предното окачване на ЦРМ125 е
                              270 mm; на ЕХС125 е 300mm (Marzocchi Magnum 45mm)

Иска ми се да попитам има ли разлика между EXC 125 и EGS 125... И ако да тогава защо се сравняват EXC 125 и CRM 125... Не се опитвам да се дракосвам просто се обърках!!!
                              Последно редактирано от Димитър; 16-02-10, 14:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X