Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Универсалният 4Т крос за мераклията е ...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Универсалният 4Т крос за мераклията е ...?

Тъй като една друга тема се превърна малко в спор за това бездънна яма за пари ли са 4Т кросаците или просто са за по-заможни хорица ме наведе на мисълта да пусна тази тема, в която опитните могат да кажат кой аджиба е най-ефтиния за поддръжка 4Т крос при положение, че ще се кара както на Крос така и на Ендуро ?
    Моля за цени на частите за поддръжка, слаби места, качества: предимства и недостатъци.... и т.н.
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Даниеле мисля че многократно сме обсъждали тези неща, премилали сме ги и предъвквали

Ако искаш да бъде форума полезен за всички можеш да се поразровиш из всички теми в които е писано и да систематизираш информацията с плюсове и минуси за 2Т и 4Т моторите.

Успех !
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Беше ми интересно точно каква марка и модел биха характеризирали потребителите на форума като универсалния 4Т кросак
      А колкото до разликите между 2Т и 4Т всички ги знаем и тук не става въпрос за предимства и недостатъци между 2Т и 4Т, а само между 4Т Кросаци без значение на година, марка и модел ! А, до колко ти е ясно човек без опит би могъл да сравни само технически данни но не и поведение, возия и т.н.
      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
      [/CENTER]
      [/CENTER]

Коментар

ами то маи не секи харасва крос някои предпочитат ендурото кроса по-става за писти така в гората не знам аз така мисля иначе мисля че по добрите ще са 2007 или пък некав чисто нов да е
        [IMG]http://htftp.domainbg.com/didkata_s/Avatars/lqto.gif[/IMG]

Коментар

Именно за това отворих такава тема !
          За да разберем кой би бил универсалния кросак, понеже както всички сме забелязали не се купуват нови 4Т ендура а нови 4Т кросаци, идеята е дали купуват правилната машина..тук се крие тънката мисъл
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

Honda XL 600 - 86 год.

Той няма инвестиции за поне 10 години
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
              Honda XL 600 - 86 год.

Той няма инвестиции за поне 10 години

Ако е наистина така ще взема да си взема един
              [/CENTER]
              [/CENTER]

Коментар

и доминатор някой 88 (набор) става само сипваш бензин и караш ама без скокове да правиш щото може да се наложи и други работи да купваш
                [IMG]http://htftp.domainbg.com/didkata_s/Avatars/lqto.gif[/IMG]

Коментар

Дайте по-сериозно
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Универсален 4Т крос за мераклия ..... НЯМА.
                    Всички нови 4Т кросаци са дотолкова близки по качества, че за начинаещ моторист като мене едва ли има някаква разлика.
                    Да си представим следната ситуация - събрали сме 2007 450 кубиковите кросови модели на Хонда, Ямаха, Кава, Сузуки и КТМ, и сме на някое готино трасе за мотокрос. Екипирали сме се като за световно с нови каска ботуши и т.н. Намерили сме си един човек с хронометър който да засич времената на обиколките и започваме.
                    Даниел се качва на първия мотор и му засичаме няколко обиколки. После с друг мотор и т.н. докато ги пробва всичките. Времената с различните мотори ще са му еднакви
                    Димитър се качва на първия мотор и му засичаме няколко обиколки. После с друг мотор и т.н. докато ги пробва всичките. Времената с различните мотори ще са му еднакви Обаче той си пада по Кава и не е склонен да похарчи 3 годишни заплати на чиновник за да си купи такъв.
                    Какво ни остава?? Как да открием универсалния 4Т мотор??
                    2010 CRF 250 R

Коментар

универсален 4 т КРОСОВ МОТОР НАИСТИНА НЯМА
                      защото щом е кросов..значи е за мотокрос
                      кое ще му е универсалното тогава

а универсален 4 т мотор за мераклия .. може би е XR 250-400 става и CRF250X може би
                      или WR250 а може би TT-R 250 според парите и подготовката на човека
                      но на практика универсален мотор няма-- има мотори за крос -за ендуро -за триал и така на татък
                      лично аз от моторите 4Т които съм карал мисля че що годе най универсален е WR250 то и EXC450

а конкретно за диферента ако наистина държи на 4т -XR250 мисля че ще му е добре или TT-R 250 което му изпадне на по добра цена

Коментар

Разлчиния върти и сучи но въпросите все около едно се въртят:кое колко струва и колко ще излезе! Нямам голям опит в карането на различни модели, но и без да разбирам много знам следното:кросовия мотор е направен ако не за състезание то за яко каране. Ако някой отбор тръгне да кара с ограничен бюджет по състезания той е обречен, за състезания трябват много пари пари които в началото биват давани от родителите на състезателя, и след като покаже че е достоен и има възможности да се качва по подиумите(за да може да РЕКЛАМИРА рекламодателя си)тогава започват да идват и истинските пари. Колкото по често се качва на подиума, толкова повече ще започнат да му се "натискат" да му дават пари. Това го казвам понеже имам преки наблюдения върху ски-спорта който също е индивидуален спорт и в състезателен характер се доближава ако не и надминава по бюджет обсъждания от нас.
                        Какво съм разбрал от мненията на Даниел:
                        1.трябва му мотор с който да си минава по трасетата по които кара и в момента с МЗ-то(това всеки японски мотор след 85-а ще го постигне)
                        2.иска универсален мотор с който хем да се научи да кара траялски, хем да може и преходчета да прави
                        3.като се "понаучи"да кара да се включва в ендуро и кросови състезания.
                        Кросов мотор ще покрие и трите точки, с една малка подробност-по първите две точки разходите ще бъдат наистина по-малки, ако обаче не са свързани с третата. Очевидно е че един кросов мотор е много по-здрав от ендуро варианта си, имам предвид че окачване, качество на изработка, вкарвани материали, да но ако се кара "нормално", каран с цел подготовка за състезание разходите му са индентични с тези на състезателния. Покривайки и трите точки разходите са си като на състезание.
                        Вобще малко са спортовете при които разликата във финансирането между състезателен и аматьорски характер да са малки, най-бързия и лесен пример шаха
                        Много неща написах дано сте схванали какво имам предвид, честно казано не исках да се намесвам в темите пускани от Даниел, а и гледам доста хора се въздържат да го правят, хубаво ще е да се направи една тема на кой колко му е излязъл състезателния и несъстезателния сезон, макар че това е нож с две остриета, представям си ако я погледне някой новак, който има амбиции да се включи следващата година, направо ще се откаже

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                          Всички нови 4Т кросаци са дотолкова близки по качества, че за начинаещ моторист като мене едва ли има някаква разлика.
                          Да си представим следната ситуация - събрали сме 2007 450 кубиковите кросови модели на Хонда, Ямаха, Кава, Сузуки и КТМ, и сме на някое готино трасе за мотокрос. Екипирали сме се като за световно с нови каска ботуши и т.н. Намерили сме си един човек с хронометър който да засич времената на обиколките и започваме.
                          Даниел се качва на първия мотор и му засичаме няколко обиколки. После с друг мотор и т.н. докато ги пробва всичките. Времената с различните мотори ще са му еднакви
                          Димитър се качва на първия мотор и му засичаме няколко обиколки. После с друг мотор и т.н. докато ги пробва всичките. Времената с различните мотори ще са му еднакви Обаче той си пада по Кава и не е склонен да похарчи 3 годишни заплати на чиновник за да си купи такъв.
                          Какво ни остава?? Как да открием универсалния 4Т мотор??
                          Само да няма КТМ, че то това не е мотоциклет а чупендрелник.

Коментар

Няма таквоз жЮвотно, дето да е дори някакъв компромис в различните дисциплини на мотоспорта, ако става въпрос за състезания
                            Кросистите се оплакват пък, че много си чупят моторите в ендуро шампионата.
                            Ако питате мен, най-много става и за крос и за еднуро и за супермото по-стария модел КТМ 520.
                            Направо ти къса ръцете!

Новия 525 са го пооправили като за ендуро
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Carmichael
                              .....
                              Само да няма КТМ, че то това не е мотоциклет а чупендрелник.
                              Carmichael, ти колко КТМ-а си счупил? Щото аз знам, че караш Хонда и Сузи последно
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X