Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kакви са нормалните километри за мотоциклет 2ра употреба

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kакви са нормалните километри за мотоциклет 2ра употреба

Колеги нека в тази тема да разясним до колко километра съответно за 2 и 4 тактовите мотоциклети е нормално да издържи двигателя, като приемем, че се използват качествени масла и редовната им смяна..
    Конкретно за 2 тактовите ендуро мотоциклети на какви км издържат скоростните им кутии както и коляновите валове.., а за 4 тактовите /бутала, разпределителни валове, клапани и предавки/

ПП Нека споделят мнения колеги с опит в ремонта на двигателите, за да бъде полезна темата при избора на мотоциклети 2ра употреба...
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

До: Kакви са нормалните километри за мотоциклет 2ра употреба

Споделям моето мнение:
    За 2-тактово ендуро - нормалните километри са от 1000 до около 50 000. Въпрос на вкус на търсещия, на честност на продаващия, на сервизиране на мотора, на начина на каране на предишния/ните собственик/ци и не на последно място - на липсата на някой заводски дефект и т.н...
    За 4-тактово ендуро разликата е в километрите - от 1000 до 100 000.
    Моят е 4Т, според километража е на 3000 (не работи), според мен на минимум 50 000 и съм сменял веднъж сегменти. На колегата, с когото карам е на 113 000 и още не е сменял нищо (за предишния не се знае). Та така....ти си реши колко е нормалното, но на мен тази тема ми се вижда малко "локумена" - може да я разтегнеш до безкрайност и пак няма да има две мнения еднакви.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...?t=1114&page=4 - ето ти една подобна тема, но по-смислена.
    Последно редактирано от dmihailov; 12-01-10, 13:19.
    Honda XR600
    Kawasaki KLX650
    Honda XL600V Transalp
    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
      ... но на мен тази тема ми се вижда малко "локумена" - може да я разтегнеш до безкрайност и пак няма да има две мнения еднакви.
      ...
      Има, има...на 90% от моторите изобщо няма километраж защото не се отчитат километри а МОТОЧАСОВЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Има, има...на 90% от моторите изобщо няма километраж защото не се отчитат километри а МОТОЧАСОВЕ.
        Какво ми говориш Моточасове ли
        Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
          Споделям моето мнение:
          За 2-тактово ендуро - нормалните километри са от 1000 до около 50 000. Въпрос на вкус на търсещия, на честност на продаващия, на сервизиране на мотора, на начина на каране на предишния/ните собственик/ци и не на последно място - на липсата на някой заводски дефект и т.н...
          За 4-тактово ендуро разликата е в километрите - от 1000 до 100 000.
          Моят е 4Т, според километража е на 3000 (не работи), според мен на минимум 50 000 и съм сменял веднъж сегменти. На колегата, с когото карам е на 113 000 и още не е сменял нищо (за предишния не се знае). Та така....ти си реши колко е нормалното, но на мен тази тема ми се вижда малко "локумена" - може да я разтегнеш до безкрайност и пак няма да има две мнения еднакви.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...?t=1114&page=4 - ето ти една подобна тема, но по-смислена.
          Наясно ли си на какво ще прилича идно индуро на 100 000км.Няма начин колега.
          [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
          ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Абсолютно съм наясно! Въпрос на стопанисване е.
            Honda XR600
            Kawasaki KLX650
            Honda XL600V Transalp
            +359 888 6З5 9З4

Коментар

И при моторите,както и в живота,всяко нещо е за сметка на друго.Колкото по-лек и по-мощен е мотора ,толково по-къс живот и по-скъпа подръжка има и обратно.Не може 250см3 да е повече конски сили от 600см3 и да издържат еднакво,така че най важно е да знаеш какво искаш ,да имаш късмет при купуването,да не правиш компромис с подръжката ,а от там нататък е Божа работа.За да получиш по конкретен отговор на твоя въпрос,трябва да кажеш на каква марка и модел си се спрял
              Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

въпроса е принципен относно 2 тактовите и 4 тактовите двигатели и най-вече скоростните им кутии и КВ както и разпределителните при 4 тактовите ..
                Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Да както казва колегата (Chinela) повечето нямат километражи и се исмерват в мото-часове. То и километража в гората мислиш ли че показва вярно, ти ако караш постояно с газ и ако мотора ти е мощен той е само на буксуване, задната гума прави повече обороти от колкото предната. И реалните километри са само на предната гума.
                  Чувал сам на например 125цц пълен крос му дават след ремонт от 6 до 8 часа нормална работа при каране газ до край, като за последно. ( пак казвам незнам коко е вярно!!!)
                  [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X