Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко ама наистина леко ендуро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Леко ама наистина леко ендуро?

Здравейте приятели !
    Доста четох из форума и супер много се кефя на двуколесната му секция.Не смятам повече да увъртам за това направо ....
    Дойде този етап от живота ми , в който почвам да изпълнява мечтите си .Е вярно е , че човешките мечти не са мечти ако са изпълними -тогава са просто планове
    Та имам огромното желание а двуколесно.Много харесвам ендуро концецията като цяло .До като не попаднах тук за мен ЕНДУРОТО беше един мотоциклет от рода на БМВ тата и старите добри MZ 151..Е разбрах , че има много форми.
    Личното ми предпочитание б за момента е насочено към ЕНДУРО с кубатура 125 (макс до 250) и по шосейно ориентирани и такива за градско каране.Аз лично мисля да се пробвам да ходя на работа с такава машина .Разбирасе и еднодневни приключение в някоя горичка не иключвам но без ниакви скокове и хард изпълнения.По скоро посещения на разни места.Преходи до 100км?
    За момента много ми е грабнало окото ДЕРБИ ТЕРРА 125 и ТЕРРА АДВЕНЧЪР 125 (май раликата не е много голяма) .Гледам и SUZUKI sr 125 То ми се вижда една идея по крос ориентирано .VAN-VAN модела на Suzuki също ми е симпатичен но с него по черен път ще е по трудно.
    Като че ли другите марки или не предлагат с такава кубатура нещо приличащо на ендуро или предлагат нещо което май се води крос....
    Става въпрос за нова машина .
    За сега планирам покупката за след година две (ново ) .Тогава ще имам хубава възможност да ходя на работа пре средно пресчена местност и всеки ден да си доставям удоволствие .
    Има едно дерби в мобилето на изкушаваща цена ..
    Ще се радвам на всякакви мнения.
    Благодаря ви!

До: Леко ама наистина леко ендуро?

Здрасти колега, според мен няма смисъл да гледаш към 125 кубиковите ендура (то не че има много де) бързо ще ти умалее и ще искаш да го сменяш за по - голямо, най - добре ще е да вземеш някое ендуро с по голяма кобуратура, нещо 250cc.... Honda xl 250cc, Yamaha ttr250 някое сузуки подобно или нещо от сорта.. Иначе 125 ендуро може: Suzuki ts 125, Yamaha dt 125.. ама са старички машини вече.. Късмет в избирането на бъдещия мотор

Коментар

Колега няма такъв мотор който да става за работа и за оффроуд.
      Прецени си сам накъде клонят везните и вземи нещо което е направено или за шосе или за оффроуд. Относно кубиците с трудно да се прецени, зависи от много от това какво очаква човек от мотора си, така че само с проба и каране ще го разбереш !
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Благодаря ви момчета.
        Наистина не говоря за извън пътя а за каране по черен път и то рядко.

Коментар

Господа....а за тези "стари" нови герои някой има ли мнение
          http://www.jawa.eu/moto_main.htm?lang=en
          Гледам имат 125, 250 и 350 cc .Как стоят нещата при тях.Екзотични ли са вече за БГ.Цени не мога да намеря но би трябвало да са по ниски ..
          Сега погледнах в руския им сайт.Около 6 хиляди ..
          Последно редактирано от timohit; 04-11-09, 11:03.

Коментар

Да колегата отгоре е прав.Че няма еднуро за гората и за работа по добре си избери какво ендуро искаш за гората или да си варшиш работа.
            [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Честно казано аз бих ти предложил Доминатор 650.. не че съм Хонда-джия но според мен е един от най-добирте за тебе варианти. Също така този мотор може да бъде много спокойна и послушна машина, а разбира се може да бъде и по неспокойна, агресивна и тнт.. Всичко зависи от начина по който искаш да я караш. Затова моя съвет е това, има си и нейните кусури но без това не може.. (тежка, мощна..). Но и доста лесна (горе-долу ) за потдръжка и цената и е достъпна. Поздрави и успех.
              OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Една от причините да търся "лек" мотор е разхода на гориво , за това се
                извинявам се ако въпроса ми не е уместен
                Какъв разход може да се очаква от такава машина (доминатора 650 цц)
                При нормално каране без юркане (градско/извънградско)
                Питам понеже не е без значение.Дневния ми километраж ще е около 35-40км

Коментар

Първоначално публикуван от timohit Преглед на мнение
                  Една от причините да търся "лек" мотор е разхода на гориво , за това се
                  извинявам се ако въпроса ми не е уместен
                  Какъв разход може да се очаква от такава машина (доминатора 650 цц)
                  При нормално каране без юркане (градско/извънградско)
                  Питам понеже не е без значение.Дневния ми километраж ще е около 35-40км
                  Градско съм чул че е около 7-8 а за извън.. незнам

пП. А иначе Доминатора и може би един от най- НЕ капризните мотори.
                  OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X