Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha DT 50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha DT 50

Приятели искам да ви попитам да ли е добър избора на тази ямаха и дали има части и какви цени са те. Този мотор е ендуро и трябва ли всяка година да му се сменят бутало и сегменти. Благодаря ви !!!

До: Yamaha DT 50

Здравей "офролд" Мисля си че въпроса ти е малко несмислен но.. това че се води ендуро не значи че става за хард или мотокрос. Дочул си от някаде че се сменя бутало на година и тнт.. Това не е съвсем така, мотора е доста слаб от към мощост. Не мисля че има чак такова износване на бутало като например при КТМ. Машинката е бавно оборотна, затова ако искаш мотор при който да нямаш много разходи го взимай. Ако се кефиш на самолетите.. сОбирай пари

пП. Колкото до частите.. незнам, не съм имал такъв мотор и нямам представа как стоят нещата. Поздрави.
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Да мен ми трябва мотор който да не харчи много и да не са му скъпи частите.
      Мерси за коментара !

Коментар

За какво ще използваш мотора,най-добре е скутер според мен,не е много удобна ямахата за асфалт,а възможностите им извън пътя не са кой знае колко по големи от тези на един скутер

Коментар

абе човека си е решил вече,няма какво да му предлагаме глупости и да се подхилквате и подигравате не му помагате,даваите го по-сериозно и бъдете точни не се заяждам просто ме подразниха малко коментарите и лошото е,че и в други теми е така ИЗВИНЕТЕ МЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА КОМЕНТАРА!!!
          [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Доста инфо има в товоя коментар, евала. Имаш бъдеще в този форум, само да ти кажа че никой не се подхилква, и ако колегата не го интересуваше нямаше да пита. Така че ако имаш да казваш нещо по неговия въпрос.. заповядай, темата не е лоша.
            OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

колега имах предвит коментара за скутера и както каза колегата трябва да говорим по темата,защото е хубава мотора е каде каде по-добре от скутер а части се намират в софия на пиротска успех с мотора савсем не е лош ПОЗДРАВИ!
              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Yamahata си я бива. Сравнение със scootera, е много по-добре.
                1. по-малка опасност от поднисане в завоите
                2. по-малък разход на гориво
                3. по-мощен

Коментар

А за части някои знае ли ???

ето иснимка на мотора
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Жоро Донечки; 28-10-09, 13:46. Причина: сливане

Коментар

Първоначално публикуван от matador Преглед на мнение
                    колега имах предвит коментара за скутера и както каза колегата трябва да говорим по темата,защото е хубава мотора е каде каде по-добре от скутер а части се намират в софия на пиротска успех с мотора савсем не е лош ПОЗДРАВИ!
                    Никой не се подхилква,присмива и каквото и да е,тази Ямаха е с една идея по-висока от един скутер (не говоря за Jog и подобни които се дават поднаем по морето,а за скутери от типа Aerox),окачване,вярно - по меко,с малко по-голям ход,но я сравнете килограмите на тази Ямаха с тези на един скутер,и центъра на тежеста - за справка,едни ~10 килограма(литра) са в резервоара,най-горе!
                    Колега,съвета ми е,ако искаш МОТОР за гората - вземи си нещо доста по мощно ~250cc,ако искаш мотор за асфалта (визирам скутера,кара се с М категория,ямахата също) - вземи си скутера,или нещо по шосейно ориентирано
                    Универсален мотор няма
                    Под универсален имам предвид да ти доставя удоволствие и на асфалт,и в гората...

Мисля че разбирам защо си се спрял на DT50 - именно това че може свободно да се кара с М категория (16 години),този мотор няма да ти достави кой знае какво удоволствие в гората,вярвай ми,за асфалт да не говорим - това бих казал е мотор за града или съвсем ЛЕКИ разходки,които могат да се "сътворят" и с скутер.
                    Аз съм твърдо за скутер!

П.П - само за сравнение,с подходящ тунинг (500-600 до 1000 ако искате всичко най-добро и ново) може да вдигне до 130,може да "вземе" гонката и на легендарната R1 на късо растояние (50м),не подценявайте скутерите,това че са по "малки" не ги прави с малко мощност

Коментар

Въобще няма база за сравнение със скутера и това, че му препоръчваш скутер е голяма простотия.
                      Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Не си прав ! Този мотор според мен е много по-мощен от един скутер 50. На мен ми трябва мотор който да не харчи над 4/100 л и да е леко висок за полето. В планината няма да го карам много, а по състезания вобче.

Коментар

абе човек незнам за колегата ама никога неможеш да ме убедиш да избера скутера,пред тоя мотор може да са сходни имам предвит,като кубици,но никога не бих избрал скутер пред тоя мотор няма да коментирам повече,защото момчето пита каде се намират части за него и какви пари са,доколкото виждам темата не се казва скутер или мотор няма значение големи хора сме няма да влизаме в спор,но моляте като сафорумник не пиши повече глупости а,ако имаш нещо да казваш по-добре помогни на момчето с нужна информация!
                          [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Мир0 Преглед на мнение
                            Въобще няма база за сравнение със скутера и това, че му препоръчваш скутер е голяма простотия.
                            Всеки си има мнение по въпроса,за това препоръчай му и ти нещо,нека човека сам реши,но се изказвайте подготвени,защо го препоръчвате и т.н

База за сравнение има,2 години съм карал скутер в гората,и да ти кажа там където излизаше KMX125 съм излизал и аз с тунинговано Derbi,и скокове съм правил (~50cm),и задни гуми,и още куп щуротии,а на асфалт Кавата ме биеше само на максимална скорост,Derbi-то неможеше повече от 100,но на старта нямах равен,както и да е - увлякох се!
                            Както казах всеки си има мнение,ямахата е по проходима,но се съмнявам че може да достави истинско удоволствие...
                            Изложете малко по обширно мненията си,с повече от 5 думички моля

П.п с колегата сме писали по едно и също време..

Първоначално публикуван от offrold Преглед на мнение
                            Приятели искам да ви попитам да ли е добър избора на тази ямаха
                            Въпроса излгежда не е само за частите,аз мисля че казах защо според мен един скутер е по добрия избор за Асфалт+гора,нека другите кажат защо ендурото е по добро за Асфалт+гора

Коментар

Пич на мен скутер не ми трябва ! Ако имате предложения за някои мотор до 80сс пишете. А също така да не е по скап от 700 - 800 лв !
                              Мерси за коментарите !!!

Колкото повече, толкова повече

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X