Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XR 400 или XR 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• XR 400 или XR 600

доста се порових преди да пусна темата,но не открих отговора за мен, 600 или 400 кубиков ХР.Спрях се на този мотор заради мнението че са доста издражливи,дълго мислих и за ВР(двама познати ги вкараха в бокса през последния месец и се изръсиха доста здраво за ремонти по двигателя),но везните накланят към Хондата.Висок съм 185/90кг,карам единствено в гората,почти начинащ съм,покарах малко кавазаки 250 2т,но за нула време му взех здравето и отиде брак,затова искам здрав и издръжлив мотор.Та ако може някой да ми каже предимствата и недостатъците на двата модела(около 2000 година) ще съм благодарен.карал съм ХР600 92г и определено не ми допада,покарах и ХР600 2001г и ми се стори доста по лек,но не съм го пробвал в гората.гледам че доста се тачат ХР400,но обичам когато има възможност да навия яко газта и да усетя шут в задника.Та моля за помощ да не си купя мотор,който след 2 месеца ще реша да сменявам.Заглеждам се и по ЦРФ 450 но ми се струва че ми е доста рано за такъв

До: xr 400 или xr600

Колега ако съм на твое място бих взел ХР400 леко мощно и здраво моторче спорд мен ще ти е идеален
    няма поддръжка като црф,вр досто по ефтинко ще ти излиза карането

Коментар

XR400, според мен.

Зависи колко силен шут искаш да получаваш в задника
      Ако не ти е достатъчен, винаги можеш да го "пипнеш"
      Per aspera ad astra.

Коментар

Заглеждам се и по ЦРФ 450 но ми се струва че ми е доста рано за т
        акъв
        Не е рано щом си карал и имаш някаква основа,минал съм точно по твоя път.Преди карах ямаха ТЕНЕРЕ,но като му свикнах на мощността,исках нещо по яко и така направо на най якото ,в началото ми беше много тегаво ,чак се плашех от мотора и съжалявах че го купих имах чувството че се съм надценил,но с времето му свикнах и сега испитвам срашно удоволствие от карането.Мотора е лек,мощен,устойчив само дето е по скъп за подръжка,ама кеф цена нема,така ,че взимай най якото,защото на ХР-а като му свикнеш ще ти се стори слаб и пак тръгваш да търсиш по яко нещо ипак стигаш до ЦРФ.
        Успех в търсенето.

Коментар

и мен това ме притеснява при ХР400,да не ми е слаб,малко съм едър,малко чалнат...За ЦРФ само хубави работи съм чувал...Искаще ми се да видя мнението на някой,който е карал и 400 и 600

Коментар

Много тежки условия си поставил за следващия си мотор. Да не е тежък, да не иска подръжка и да има "ритник". Един приятел кара КЛХ650. Пробвал съм го и май се доближава до това което търсиш.
            Може би ХР650 е твоя мотор, а не ХР600.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Здравейте мом4ета и аз също съм навит на XR-а ама хем ми се ще, хем ме дарпа към CRF-а и и аз незнам,но сам карал и двата мотора и всеки сам по себе си е много добър.За ЦРФ-а няма какво да говориме то си има друга тема.А за XR съм карал и 600 и 400 и както вси4ки казват,че 400 върви колкото 600 аз несъм съвсем съгласен и моторите които съм карал са си били хубави не не6то да им има.Ина4е за лекота и за по-добро ока4ване мисля 4е 400 е по-добър и все пак си върви доста добре за хард ендуро.Доколкото си спомням мисля 4е 400 беше към 116кг а 600 съм сигорен 4е е 128кг което все пак нее малка разлика според мен.Знам само 4е XR-а като мотор е много здрав и лесен за подръжка мотор вав вси4ките му версий.Та приятел което и да вземеш няма да згрешиш според мен.Но някой които е имал или има такива мотори и даде по подробна информация и сравнение между двата и аз 6те съм благодарен.

модератор: 4 не е равно на ч и 6 не е равно на ш!!
              Последно редактирано от Димитър; 12-07-09, 21:46.
              КОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
              (YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.

Коментар

600 си е по-силен от 400, усеща си се, но не е фрапираща разликата.
                На технични участъци обаче, един и същ карач с 400сс би дал по-добри времена от колкото с 600сс
                400 е много по-повратлив и маневрен, по-нервен е, по-буйно се развърта и определено се чувства доста по-лек.
                До като 600 е по-силен наистина, все пак има 51 нютона въртящ момент, но е и по-мазен, и в съчетание с повечето кг някакси предимството му на по-мощен не радва толкова и не е никак фрапиращо.
                За окачването пък да не говорим. 400 е с много по-добро окачване.
                И на предницата и на задния шок има реглаж, и на компрешъна и на ребаунда до като 600 е лишен от тези екстри, съответно и доста "плува" при бързи скорости и агресивно каране.

Аз, ако трябва да избирам от двата, винаги бих взел 400, просто концепцията му е едно поколение напред спрямо 600сс.
                Отделно 400сс може да се намери доста нов и свеж екземпляр(все пак се произвеждат до 2004г), освен това изпадат и доста тунинговани 400ки, направо манияшки.

И нещо важно - 600 се произвежда ДО 2000г. включително БЕЗ никакви изменения!
                XR 600 2001г. НЕ съществува. Може тогава да е купен от магазин, но НЕ и произведен.
                От 2001г започва производството на XR 650R(не го бъркайте с XR 650L нямат нищо общо), който мотор е съвсем друга бира, писано е във форума, сега няма да се спирам на него.

П.П. Пишете по темата. Не я разводнявайте!
                CRF-ът и силните мотори са обсъждани на широко във форума, ако имате какво да кажете направете го в съответната тема.

Коментар

Ок разбрах за(ч) и(ш)-то и се извинявам и за ЦРФ-а също.Значи 400 си е по-добра.Благодаря за инфото.
                  КОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
                  (YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X