Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Honda Xr 250 и Yamaha Ttr 600

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор между Honda Xr 250 и Yamaha Ttr 600

Здравейте, имам нужда от малко помощ. Харесал съм си 2 моторетки от мобилето, вярно е че са с коренно различни двигатели, но от финансова гледна точка, разликата им не е голяма, а и са от тези, които се смятат за здравички или може би греша?:
    Хонда XR 250 R е 2000г производство, с ел. стартер за 3400лв, а
    Yamaha Ttr 600 е 2001г за 4000лв. Да уточня, че съм пълен аматьор, имам само опит със симсон-ки и ЕТЗ-ки, преди години. Висок съм 176/87кг.
    Ето и линкове към двете обяви за по ясна представа:

1. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi
    2. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi
    Предварително благодаря за отговорите. Ако модераторите сметнат, че въпроса ми е в разрез с правилата, нека да не я публикуват
    Поздрави: Николай Георгиев
    KTM 400 EXC

До: Избор между Honda Xr 250 и Yamaha Ttr 600

Първоначално публикуван от mercy Преглед на мнение
    Здравейте, имам нужда от малко помощ. Харесал съм си 2 моторетки от мобилето, вярно е че са с коренно различни двигатели, но от финансова гледна точка, разликата им не е голяма, а и са от тези, които се смятат за здравички или може би греша?:
    Хонда XR 250 R е 2000г производство, с ел. стартер за 3400лв, а
    Yamaha Ttr 600 е 2001г за 4000лв. Да уточня, че съм пълен аматьор, имам само опит със симсон-ки и ЕТЗ-ки, преди години. Висок съм 176/87кг.
    Ето и линкове към двете обяви за по ясна представа:

1. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi
    2. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi
    Предварително благодаря за отговорите. Ако модераторите сметнат, че въпроса ми е в разрез с правилата, нека да не я публикуват
    Дал си линкове за началната страница на мобиле но ако питаш мене ХР-а е за тебе по лек и удобен мотор
    0888 074 049

Коментар

Карал съм ХР 250 и лично на мене ми по харесва.
      Както си пешиш
      [LEFT][URL="http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/"][COLOR=#0000ff]http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/[/COLOR][/URL] :arrow:[/LEFT]
      [LEFT][URL]http://forum.mobile.bg/member/FreestyleR/[/URL] :arrow:[/LEFT]

Коментар

Съжалявам за линковете, ще се поравя. За сега везните клонят силно към хондата.Благодаря за отзивчивоста колеги.
        1. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...45329450973532

2. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...39400969546361
        KTM 400 EXC

Коментар

На мен първият ми мотор беше ТТр600 и съм много доволен. Много, много здрав мотор, няма чупене това животно! Когато се качих на него, не бях карал даже и симсон, но бързо свикнах. По едно време ми беше щукнала идеята си взема КЛХ250 или ДР250, които мисля са горе-долу подобни на Хондата, за която става въпрос - много слаби ми се видяха и двете. Наистина - по-леки са, затова ти си решаваш, но на мен лично Ямахата повече ми допадна. Височината и теглото са ми горе-долу като твоите, и предполагам, че 250-ките наистина ще са ти слабички.

Коментар

Благодаря ви на всички. И двата много ми харесват, но пусто око ненаситно все гледа към по мощното. То може и 250 да са ми много, ама око, можеш ли го извадиш.... Ще хвърлям чоп най- накрая и така... Виждам, че на колега georgi86 снимката на авата е същата като тази в обявата в мобилето, та ако някой има идея, дали е същият човек, да го помоли да ми драсне няколко реда, ако има желани е разбира се.
            KTM 400 EXC

Коментар

Колега,насочил си се към два от най-добрите модели мотори от по-старо поколение,само че и двата мотора имат по един голям недостатък-250кубиковия ХР е слаб,а ТТ-то е тежко!!!Аз бих ти предложил вариант който събира всички положителни черти на двата мотора , като изключва отрицателните-Хонда ХР400 .Като тегло е почти същата като 250ката,а като съотношение тегло/мощност е като ТТ-то(сиреч върви колкото ТТ-то).С две думи хем лек,хем мощен. Да не говорим , че като цени са близки(особено ако не държиш да има български талон и номер).Единствения недостатък на мотора е , че няма стартер но това се преглъща.
              ПП.ХР250 и ХР400 са почти еднакви като рама и окачване(ако ги паркираш един до друг , може да не успееш да познаеш кой е 250 и кой 400)-голямата разлика е в кубатурата на двигателя.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                ..........Единствения недостатък на мотора е , че няма стартер но това се преглъща........
                ПП.ХР250 и ХР400 са почти еднакви като рама и окачване(ако ги паркираш един до друг , може да не успееш да познаеш кой е 250 и кой 400)-голямата разлика е в кубатурата на двигателя.
                Липсата на стартер не е никак малък проблем,ако решиш да караш сериозно,разликата в теглото също е значителна,като го изтървеш да падне днес два пъти на наякоя засукана пътека да се налее стабилно с бензин,голямо ритане пада А околните само натискат копчето и тръгват,аз със моя 250 със стартер ми се е случвало да паля още докато съм легнал.....също 400-ката не позволява както е оригинално да се сваля ниско защото е с по-дълъг амортисьор и пружина отзад,ако си 170, забрави да подпираш с крак,пък на гадните пътеки е 100% наложащо.Като е висок и центъра на тежестта остава горе ...
                Така че,според мен за 400-ката в гората се иска сериозна физика,и да го вдигаш и да го риташ.Е това е мое виждане от височина 170 ......
                Стефан Дянков

Коментар

Аз от два сезона карам ХР-250 и съм много доволен от него.

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                    .....също 400-ката не позволява както е оригинално да се сваля ниско защото е с по-дълъг амортисьор и пружина отзад,ако си 170, забрави да подпираш с крак,пък на гадните пътеки е 100% наложащо.Като е висок и центъра на тежестта остава горе ...
                    За това си прав!На моменти и на мен ми се иска още да сваля мотора,ама не може.Заедно с клиренса горе остават и седалката и ЦТ.Що се отнася до стартера-аз лично предпочитам добрата стара манивела-е верно понякога пада ритане,но пък не може да ти умре акумулатора и да се чудиш как да запалиш просто защото няма такъв.Да не говорим , че стартера излишно вдига теглото,но както се казва-въпрос на вкус.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                      Липсата на стартер не е никак малък проблем,ако решиш да караш сериозно,разликата в теглото също е значителна,като го изтървеш да падне днес два пъти на наякоя засукана пътека да се налее стабилно с бензин,голямо ритане пада А околните само натискат копчето и тръгват,аз със моя 250 със стартер ми се е случвало да паля още докато съм легнал.....също 400-ката не позволява както е оригинално да се сваля ниско защото е с по-дълъг амортисьор и пружина отзад,ако си 170, забрави да подпираш с крак,пък на гадните пътеки е 100% наложащо.Като е висок и центъра на тежестта остава горе ...
                      Така че,според мен за 400-ката в гората се иска сериозна физика,и да го вдигаш и да го риташ.Е това е мое виждане от височина 170 ......
                      Поради тая причина карам 2Т хем лек , хем мощен, лесно пали!
                      А по темата с 3 ръце за XR-a!!!
                      Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Колега,ще ти го кажа с думи прости:
                        имал съм ТТ600S,а в момента карам ХР400(който е доста по-силен от 250ката).Ако имаше как да сваля 20-25кг от ТТ-то,никога не бих си помислил за ХР(или за друго ендуро от по-старо поколение)-за съжаление нямаше как,а тежестта на мотора е страшно важна,повярвай ми и проблема не е само в това как ще го вдигаш когато паднеш-проблема е много по-комплексен.Единствения недостатък на ТТ-то е теглото.В абсолютно всичко останало Ямахата е на светлинни години пред Хондата(дори сравнявайки ТТ600 и ХР400 които са близки като съотношение тегло/мощност).Това е лично мое мнение и с него не ангажирам никого.Всеки си преценява сам.
                        Последно редактирано от ЕМО; 24-06-09, 17:55. Причина: допълване

Джон Кенеди

Коментар

Благодаря ви колеги за отзивчивостта, наистина е доста ценно да чуе човек мненията на хора, които имат опит с различни машини. Наистина мисля, че килограмите са от огромно значение, но поне сведох неяснотите до минимум. Разбирам, че трябва да търся ендуро, което да съчетава три неща, прилична мощност, не много тежка машина и такава, комбинирана с манивела и стартер....В краен случай, мога да се откажа от манивелата...
                          KTM 400 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от mercy Преглед на мнение
                            ...В краен случай, мога да се откажа от манивелата...
                            ?????
                            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
                              ?????
                              Лош избор ли е това, колега? Преди да отговориш, да отбележа, че за сега мисля да го използвам за по лек оффроуд.
                              KTM 400 EXC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X