Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХТ 225 или ХТ 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ХТ 225 или ХТ 250

Това е големият вапрос.Решил сам да си взимам 4т но понеже нямам големи спестявания,и се колябая между тези модели:
    Yamaha XT 250 1990-1991

и Yamaha XT 225(serow) 1993-1996

И се питам кои да и избера?!? Ако някои колега е карал някои от тези модели и може да сподели своето мение ще съм много благодарен.

До: 225 или 250

Въобще не се чуди ами взимай 225-цата!Стига да е в добро състояние.

Коментар

Аз имам 225-Serow,от 3 години никакви проблеми,приятен за каране и най-голямото му предимство пред другия модел е вълшебното копче(стартер).
      0+

Коментар

Имали ботон не му и мисли,даже ако не се лъжа 225 е американско изпълнение.Добри мотори са който и да вземеш,като за начало стават .Тези модели мотоциклети не са капризни и са лесни за поддръжка ефтини и достъпни са.като цяло 225 и 250 като сила и вървене не се отличават много,затова и казвам че който и да земеш се ще ти хареса.Успех с избора и дано да е по скоро.
        Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
        0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Което и да вземеш няма да направиш грешка
          И двата са корави и устойчиви.Щом е Ямаха значи е здрава машина!
          YAMAHA WR450F

Коментар

Миналият сезон карах сероу 225 2001год.

Беше ми първи (ендуро) мотор.Мисля че е идеален за начинаещи.Плавен и същевременно достатъчно мощен.Разхода му на лек или среден офроуд е около 3,5/100.Карал съм в група с доста по-мощни машини без да изоставам по вина на мотора.За части нищо не мога да кажа. Не се е налагало да го ремонтирам.Като цяло съм страшно доволен от машинката. Не мога да кажа нищо за модела 250 но мисля че разликата в мощноста ще е незначителна. Избери мотора който е по-удачен като състояние/цена.
            Последно редактирано от VESO4AR; 13-06-09, 15:51.

Коментар

Не съм пробвал такива машини, но според мен този който е по нова годината на производство пък и гледам на по новя задната спирачка му е с диск. Тово ме съветват и мойте приятели които виката да сменям 2т и да вземам 4 т. Но все пак всичко зависи изцяло от състоянието на мотора, как е подържан, а и от цената Успех в покупката.
              Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Благодаря много за съветите.В моя случаи нещата стоят така: Едно много печено момче от моя краи има Yamaha XT 250 която е много запазен 1990 година ,пробвах я и много ми хареса.Имам много приятели които са го виждали как я кара (маеко казано като"пенсионер")и всичките ми викат да я зимам.Единствените колебания са ми в годината,но пак за сметка на това е много запазена.Момчето каза че е сменило маслото на двигателя саединителя каза че има нужда само от нова верига и заден забак,но ще изкара сезона и каза за 1900-1800лв ще ти я дам даже има и документи и регистрация.А за 225 сам останал с малко...."слаби" впечатления.Един мои приятел имаше такава Yamha 225 1993г и както си е карал изведнаж (по необясними пречини за мен) се запалва нещо по двигателя тои го гаси но продължава да гори и понеже е в гората няма с какво да го изкагаси и така зи изгоря мотора нищо не ставаше от него после,и сега си взе една Хонда цр но както и да е.

Коментар

Понякога и това е важно за мотор "вторъ ръка" да бъде взет от сигурен човек. Все пак ти си претценяваш. Но иначе когато знаеш от кой си я взел донякъде се чувстваш по спокоен, понеже знаеш собственика не като да вземеш от някой и да незнаеш какво всъщност е истинското състояние на мотора.
                  Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Благодаря за откровените отговори и че се отзовахте на помощ веднага.Решил съм да взимам XT-то 250.

Коментар

До: ХТ 225 или ХТ 250

Моето мнение също е за 225 - цата. Карал съм и е много добро моторче.
                      1. Дори и да земеш 250 - цата няма да има кой знае каква разлика.
                      2. 225 - цата има стартер.
                      3. Моделите са по - нови.
                      Но дори и да избереш 250 - цата няма да сбъркаш. Точно за тези два модела мисля, че части има и се намират лесно в магазин на Yamaha или в представителствата им в България.

Коментар

Yamaha serow 225

Здравеите на всички.Искам да питам какво мислите за този мотор.Добър ли е?става ли за планината и гората и може ли да катери баири и да се справя с по-трудни терени ?

Коментар

До: Yamaha serow 225

Използвай търсачката!

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ight=serow+225

Коментар

Лично мое мнение (ямаха 225 серол) е по добрия избор според мен от двата мотора
                            [COLOR=darkorange][B][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=7] [/SIZE][SIZE=5]
                            [/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

Ямаха XТ 225 не е просто мотор. Тoва е една сбъдната мечта. По-нисък е и на криви терени по-лесно се поддържа баланса, защото краката ти стъпват на земята. В река с двигател под водата, ако изгасне, натискаш стартера-пали и продължаваш, на стръмно също- за секунда, както си е на скорост: амбриаж стартер и продължаваш / няма обиране на компресия или ритане на манивелата до умора/
                              На първа скорост катери всякакви наклони, пътеки, камънаци, дерета и т. н...
                              Обаче ако искаш:
                              да летиш нагоре по стръмното с пълна газ;
                              да слушаш дивия рев на двигателя;
                              като навиеш масура предницата да се вдига
                              или , като дадеш пълна газ на по-мека почва задната ти гума да затрупа с пръст тия зад тебе ;
                              със Сероу това не може да се случи.
                              Той няма спортната злоба на мощните мотори.
                              Ямаха Сероу има невероятен спортен хъс. Той ще те закара навсякъде. Малко по-бавно ,но много по- сигурно , меко и с грижа за спортното ти дълголетие.

С добре премерен риск превръщам мечтите в спомени !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X