Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мотор, разходи - части?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на мотор, разходи - части?

Здравейте,

Преди време бях пуснал тема за избор на мотор - ендуро, но май се оказва, че няма да си вадя и книжка за мотоциклет над 50 кубика... За сега ще имам само за кола.

След като прочетох тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=61511
    Направо се учудих, колко много разходи.. То май излиза по евтино на сезон да си вземам друг мотор? Та сега съм в голяма дилема какъв мотор да избера понеже не съм запознат и няма кого да попитам освен вас, затова моля за помощ!

Предложете мотор - без значение крос - ендуро, само да е в бюджет: 2000 - 2300, да не гори много като някой 20/100 то цял автобус.... Да не се налага да сменям всяко година всички части...
    Ще го ползвам за следната цел: През повечето време ще го покарвам по уличките (кафета, до приятели и т.н - средно по 5-6 км. на ден). Като няколко пъти в месеца ще го натоварвам в ремаркето и ще ходя на село - там се събираме доста моторджии (10-15) и обикаляме горски пътечки, съседните села и т.н

Главно за удоволствие, да покарвам с приятели в свободното време, не ми трябва някакъв форсиран изцеден и не знам си какъв още мотор за състезания и т.н...

Трябва ми нещо икономично и здраво, но и да им а мощност
    Предложете някакъв модел който да се впише в изискванията ми и в бюджета?

Благодаря предварително!
    Машината може само толкова, колкото задкормилното устройство. : )
    Само смелост не стига - Трябва да си малко луд !!

До: Избор на мотор, разходи - части?

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
    Мда. Трябва ти служебен мотор. От този по-икономичен досега не съм виждал. Може да мине хиляди километри без да дадеш нито 1 стотинка
    Просто и ясно

Коментар

Първоначално публикуван от FPS Преглед на мнение
      Здравейте,

Преди време бях пуснал тема за избор на мотор - ендуро, но май се оказва, че няма да си вадя и книжка за мотоциклет над 50 кубика... За сега ще имам само за кола.

След като прочетох тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=61511
      Направо се учудих, колко много разходи.. То май излиза по евтино на сезон да си вземам друг мотор? Та сега съм в голяма дилема какъв мотор да избера понеже не съм запознат и няма кого да попитам освен вас, затова моля за помощ!

Предложете мотор - без значение крос - ендуро, само да е в бюджет: 2000 - 2300, да не гори много като някой 20/100 то цял автобус.... Да не се налага да сменям всяко година всички части...
      Ще го ползвам за следната цел: През повечето време ще го покарвам по уличките (кафета, до приятели и т.н - средно по 5-6 км. на ден). Като няколко пъти в месеца ще го натоварвам в ремаркето и ще ходя на село - там се събираме доста моторджии (10-15) и обикаляме горски пътечки, съседните села и т.н

Главно за удоволствие, да покарвам с приятели в свободното време, не ми трябва някакъв форсиран изцеден и не знам си какъв още мотор за състезания и т.н...

Благодаря предварително!
      Без значение дали е крос или ендуро пак главно ще го ползваш да ходиш на кафе с него....
      Запознай се с малко повече информация прочети форума има доста интересни мнения,които може би ще ти помогнат да избереш машина като за теб...На такъв вапрос отговор с модел просто неможе да се даде... нито да е такав нито пак такав...Помисли малко прочети малко инфо и виж изобщо дали ти трябва мотор
      Поздрави
      Човешкото тяло е с перфектна механика, ама от калпав материал. Пазете го!! :wink::wink:

Коментар

Първоначално публикуван от FPS Преглед на мнение
        Здравейте,

Благодаря предварително!
        Колега в онази тема моторите са форсирани и пригодени за спортно каране и затова така стоят нещата с поддръжката .
        Моторите който отговарят на тези изисквания са
        Yamaha tt250R
        Honda xr250
        Kawasaki klx250
        но са околко 3000лв с акъла си .

Коментар

Вчера докато разглеждах всички теми наред бяхте споменали за Honda XL... Имала резервоар 18 л. и горяла ~5/100 ?
          Машината може само толкова, колкото задкормилното устройство. : )
          Само смелост не стига - Трябва да си малко луд !!

Коментар

Колега и аз съм на същото дередже като теб, а именно избора на мотор, и то точно за същото предназначение....На какви ли не модели и марки се спирах напоследък (и то защото си не отбирам и грам от тази работа), но след дълго прелистване на страниците на форума, стигнах до заключението, че за да е послушен и да не се чупи, ни трябват точно тези модели, които колегата "coolmanx" ни е посочил по горе...Въпроса е само, би ли ни е достатъчна кубатурата или ни трябва нещо малко по мощно...
            Поздрави: Николай Георгиев
            KTM 400 EXC

Коментар

Аз , първият ми мотор го купих по външен вид , отидох гледах и за 2000лв. си купих един DR-650 91г , ама наточен , ама ЯКАТА. Аз също го вземах да го покарвам по-малко,но сега не можеш ме накара да изляза но асфалта.
              П.П Успех и на двамата с покупките,но нали знаете , по вкус и цвят,приятели няма
              Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Благодаря, за пожеланията, колега, iskrenhristov лошото е че ми се иска нещо здраво за лек офроуд, както и един "хорнет" за асфалт примерно, но ако взема и двете има голяма вероятност жената да ме изгони от вкъщи.... Но с течение на времето, надявам се да ги имам и двете.
                KTM 400 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от iskrenhristov Преглед на мнение
                  П.П Успех и на двамата с покупките,но нали знаете , по вкус и цвят,приятели няма
                  Колега, тъй-като съм "млад" тук и не мога да пиша в обяватата ти за КТМ 400 EXC, би ли ми казал запалването как е само с кик или и ел.стартер? А и друго, тъй-като съм млад шофьор, дали ако реша да го взема няма да ми е силничък, не за друго, ама кокалите все още ми трябват? Благодаря.
                  П.П. Ако предпочиташ, мога да ти звънна и по телефона.
                  KTM 400 EXC

Коментар

Здравейте!
                    Искам да попитам за вашите мнения относто желанието да си купя нов мотор. Не съм решил точната марка или модел, но се кефя на Yamaha Yz 250. Не знам да ли е лош или добър мотор и точно за това ви моля за помощ. Пишето всичко, което мислите, че ще ми е от полза. Преди това съм карал мотопед Benelli около 7 - 8 месеца и Cagiva CX 125, която все още карам в продължение вече на 1 година и 2 - 3 месеца. Между другото се продава. Който иска допълнително разширено инфо и снимки да пише на dignity93@mail.bg или да званни на 0878 81 04 93. Но все пак в коментарите гледайте да ме насочите към модел, марка, пари и поддръжка.
                    Благодаря на всеки отзовал се предварително.

Коментар

Колеги,въпроса е коментиран много пъти и винаги достигаме до един и същи извод-така както не мога да ви избера гаджета , така не мога да ви избера и мотор-то си зависи от вас-всеки си има критерии.Колкото хора , толкова и мнения.
                      При всички положения първия мотор винаги е яко набутване!
                      След един сезон сами ще разберете какво точно ви трябва.
                      Най-смисления съвет който мога да ви дам-вземете някой който разбира за да не ви набутат някой отпадък.
                      Късмет!!!
                      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                      Джон Кенеди

Коментар

Благодаря! Имах нужда някой яко да ми натърка канчето. Мерси за съвета и съжавявам. Просто съм нов и днес намерих "Търсене" и си намерих темата. Пак много съжалявам.

Коментар

Не се чувствай виновен-всички сме минали по тоя път(и с моторите и с форума).
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Емо понеже вижда мче сме те подкарали с вапроси ( ние новите :Д) и аз исакм да питам нещо.да кажем че най-накрая си купя тьрсеният мотор искамда го ползвам като евтино превозно средство в града но 1 2 пати в седмицата ще го рачкам из горските патища а поне веднаж месечно ще го пробвам и на вископланински преход ( искам барзо да наваксам загубеното безмоторно време) и по този слъчай искам да знам как точно да се справя с избора на гуми или по точно как става номера с карането из софия с голям граифер

Коментар

Първоначално публикуван от kenanov Преглед на мнение
                              Емо понеже вижда мче сме те подкарали с вапроси ( ние новите :Д) и аз исакм да питам нещо.да кажем че най-накрая си купя тьрсеният мотор искамда го ползвам като евтино превозно средство в града но 1 2 пати в седмицата ще го рачкам из горските патища а поне веднаж месечно ще го пробвам и на вископланински преход ( искам барзо да наваксам загубеното безмоторно време) и по този слъчай искам да знам как точно да се справя с избора на гуми или по точно как става номера с карането из софия с голям граифер
                              Колега за града и за леки разходки в гората ти трябват ендуро гуми от типа, с който са обути така наречените "паркетни ендура" на пример(BMW F), но за по екстренмо каране, задължително трябва да оборудваш машината с "таралежки", ако не искаш да си постоянно на земята. А за карането за града с вторите тип гуми, не мисля, че е удачно. С една дума няма пълно щастие Трябват ти и от двата чифта гуми, но въпроса опира и до финансова гледна точка, а именно с джанти ли да бъдат или без... А ако си финансово добре, най добре си купи две машини, така ще имаш и за града и за гората
                              KTM 400 EXC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X