Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв мотор да избера?

Първоначално публикуван от sterio Преглед на мнение
    Прочетох във форума за разликата между кроса и ендурото и факта, че на единия двигатела е по изпилен и съответно с по къс живот е красноречив
    Остава само да пробвам 250х и 450х и въпроса ще бъде преключен
    Благодаря за съветите
    Вземи си 450куб. по му е дълЪг животЪТ,пък и няма опасност от това да ти стане слаб и да се налага пак да продаваш и да търсиш нещо по голямо.
    Последно редактирано от Тануцо; 12-12-09, 21:44.
    [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
    ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
      Вземи си 450куб. по му е дълаг живота,пък и няма опасност от това да ти стане слаб и да се налага пак да продаваш и да търсиш нещо по голямо.
      Мда. Почна се
      2010 CRF 250 R

Коментар

Нали знаеш 100човека 101мнения

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
          Нали знаеш 100човека 101мнения
          Знам.
          Знам също, че когато се обсъжда въпрос, трябва да защитаваш мнението си със сериозни аргументи, а не с довода "аз така мисля".
          Да се върнем на въпроса обаче. 2009 CRF250X в сайта на Хонда го рекламират като най-търсения трайл мотор с оптималния баланс между маса и мощност, размер и управление. Обърнато е внимание на "вълшебното копче" на стартера и кросовия произход на двигателя и рамката.
          2009 CRF450Х е представен като "победителят в Баха шампионата, всеки път когато е участвал" Той също е базиран на кросовия модел и за обуздаване са му добавили демпфер на кормилото, което си е голям плюс на бързи участъци (над 100км/ч)
          И двата модела обаче не са имали сериозно обновяване от доста време. Аз бих изчакал да видя какво ще излезе като нов модел, защото и 250 и 450 кросаците на Хонда са обновени и подобрени, а както знаем новите неща обикновено идват в ендуро моделите след 1 година. Сега икономическата ситуация е малко различна, но доколкото знам Хонда са на печалба и тази година.

п.п. Това, че живота на 450 е по-голям от този на 250 е мит. Двата модела имат почти еднакво сервизиране. Просто когато големия двигател се издуха не се усеща толко много.
          2010 CRF 250 R

Коментар

така е при моите приятели,всеки на различно мнение по вапроса затова и аз саответно се колебая,но благодаря на Димитър за изчерпателния си одговор,хварли ми светлина по вапроса

Коментар

Когато си купуваме мотор втора употреба едно от най-важните неща, които трябва да видим е поражения от катастрофи. Добре е машината да се огледа хубаво, защото дори наглед козметичните дефекти може да са индикация за сериозен проблем.
              Моторите в по-лошо техническо състояние трябва да са на по-ниски цени.
              ХУбаво е, когато се купува мотор втора ръка, да е от препоръчан продавач или поне предварително да се направи проучване. Аз лично имам горчив опит в тази насока-попаднах на измамник. При пръв поглед моторът си беше ок, но после се започна голямото ходене по мъките.
              Задължително, според мен, е моторът да се пробва. Има продавачи, които са против. Ако нямаш опит е хубаво да имаш с теб човек, който разбира, наясно е с моторите и също така е опитен мотоциклетист. Да огледа машината-гумите, спиците, веригата и моторът като цяло. Той би могъл да прецени и дали двигателят работи нормално и дали има евентуален проблем . Важно е скоростите да не превключват трудно, с мъка. И въобще опитното око веднага ще прецени машината и евентуалинте подобрения и ремонти, които ще се наложи да направите по нея, ако се налагат.Хубаво е, ако имаге финансова възможност, да вземете мотор без проблеми.
              Следващото нещо след купуването на мотора, нещо, за което доста е писано в този форум, затова няма да съм подробен-е купуването на екипировка. Екипировката е от изключителна важност за безопасността на карането. Тя си е инвестиция.
              Успех!

Коментар

И аз да си изкажа мнението 2ма 3ма мои познати имат 450х и когато се колебаех дали 250х или 450х те ми препоръчаха 250...Имат 450 ама 250 било такова и такова и много им харесало. Карах 450х еми в сравнение в бившия ми дрз беше като колело, надолу към 250ката сваляме още килограмите, а аз продължих да свалям и си взех 2тактов Ама пак идваме на този спор за кубатурите, в който нямам желание да участвам....Все пак според мен факторът тегло на ендураджията и мястото, което го влече играят най-голяма роля. Ако е 100тина кг и иска да кара на по-открито според мен 250то ще се види в чудо . Просто мое мнение на любител. Пп. Поста е малко старичък ама човека да каже какво се е ориентирал. Поздрави!
                09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение

п.п. Това, че живота на 450 е по-голям от този на 250 е мит. Двата модела имат почти еднакво сервизиране. Просто когато големия двигател се издуха не се усеща толко много.
                  Сервизирането може да е еднакво,но по-слабия мотор естествено те кара да го караш на по високи обороти,от там нататък има логика...

Коментар

вече не е като "едно време" ,т.е сега вече има голямо разнообразие от марки ,модели ,кубатури , а вече има и хора с много опит ,технически познания и умения . и по-голямата част от тези хора са точно тук във форума . на първо място, "мераклията" трябва да знае какво иска всъщност , да съобрази бъдещеят си мотор с килограмите ,височината си и опита си ...и средствата с които разполага де ... предполагам че никой от въпросните по-компетентни "майстори на спорта" няма да откаже да помогне при огледа на мотора на който се е спрял "кандидата" , така че няма нищо срамно да черпим от опита на опитните , даже е наложително , защото после излиза доста по-скъпо ... и трябва да разчитаме на късмет !
                    моя съвет е : ползвайте услугите на "майсторите на спорта" ,после направете една софра , и така .
                    Поздрави и Успех на всички бъдещи мотористи!!!
                    "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Относно CRF450R -новата модификация, 2009г, с новата горивно инжекционна система, която е вградена, го прави най-добрия мотоциклет за мотокрос в клас Open.
                      По-мощна е, по-лесна е за каране и дава възможност за регулиране на горивния инжекцион. От друга страна-двигателят е олекотен, което прави мотора значително по-лек и лесен за управление по всякакво трасе.
                      Т.е.-ако имаш възможност, взимай това
                      Аз карам стара версия на CRF450 и трябва да ти кажа, че съм страшно доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X