Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Хл600 мнение ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда Хл600 мнение ?

Здравейте, искам да ви попитам на какво мнение сте за honda xl600 с големия резервоар ? Един приятел ми даде неговия да му го карам за няколко седмици и го продава и се чуда дали да го взема, не знам дали има много 4асти за него, за това ако можете да ми кажете ще съм ви благодарен .

До: Хонда Хл600 мнение ?

Зависи за къде ще я използваш? Аз карам такава от 5 години и не бих я сменил за абсолютно нищо, дори и от магазина - просто такива подходящи за БГ мотори вече не се правят. Обичам големи преходи по черно и асфалт и там мотора се представя чудесно. Части има от Хонда ако се наложи, но това ще е рядко. За пътеки е тежичка, но ако не я жалиш може и от там. Среден разход 4, макс. скорост до 170. Мисля че няма да съжаляваш, стига да е в добро състояние.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Вземай го, нама да сгрешиш, това са най-здравите ендуро мотори освен ангренажна верига няма какво да сменяваш.
      Е, пак зависи в какво състояние е.
      А части в Дупница и при Емил в с.Яхиново... има.

Коментар

Еми зна4и, аз до сега имах 125 кубиков мотор, още го имам каджива 2тактов и яко върви, ама ве4е така да се каже му свикнах прекалено много и искам нещо по голямо, ина4е хондата наистина върви яко ка4вах се по пътеки и ми направи впе4атление 4е мотора се държи много стабилно на пътя, аз съм от Лозен и там има и планина и поле и асфалт и общо взето за всякакво каране ще го ползвам, гледам да избягвам асфалтовото каране. Но единственото ми притеснение е за 4астите защото за моята каджива няма никъде нищо !!! Само от 4ужбина за жалост. Мотора на външен вид е горе долу добре отрязан му е ауспуха и няма едната кора, отпред е с нова маска, единствено му е сменяна електрониката защото не е палил.

Ще го използвам главно за планинско каране и каране по поле, много рядко на асфалт, аз катерих оня ден една стръмна пътека с него и се държи много стабилно на пътя и не ми беше въобще трудно да го одържа. За 4астите само се притеснявам, ама щом казвате 4е са здрави тия мотори, мисля тия дни направо да го купувам.

Коментар

Toва не е мотор а вековище Няма по идиотоустойчива машина от тази. А ако е наред колега ти е написал разход 4 и аз го потвърждавам. Този мотор бензина го мирише. Ако е в добро състояние взимай.
          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
            Toва не е мотор а вековище Няма по идиотоустойчива машина от тази. А ако е наред колега ти е написал разход 4 и аз го потвърждавам. Този мотор бензина го мирише. Ако е в добро състояние взимай.
            Дане би да си карал с такъв мотор аАз имам такъвсъс стартер и е 6

Коментар

Ще го използвам главно за планинско каране и каране по поле, много рядко на асфалт, аз катерих оня ден една стръмна пътека с него и се държи много стабилно на пътя и не ми беше въобще трудно да го одържа. За 4астите само се притеснявам, ама щом казвате 4е са здрави тия мотори, мисля тия дни направо да го купувам.

Коментар

Колега, относно частите аз имам XR600 91 година и двигателите са почти същите. Преди месец счупих бутало. Биелата беше износена отгоре от буталния болт. Части намерих но на повечето места са с доставка до 10 дни. Комплекта буталото с сегменти и бут.болт са 300лв. Биелата я взех за 250лв. Чястите са японски. Кото шлайфах цилиндара излезе че е алуминиев и му направиха риза. Това онова и ремонта ми излезе кам 800лв. На всякаде ми казаха че частите за Хонда са най-скъпи ама поне всичко се намира. Но мотора си е много здрав. Та да не се чупи всеки ден. Ако ти е на сърце го взимай ама имай предвид че е тежичак за пресечен терен.

Коментар

Забравих да кажа, че мотора някои път не иска да запали със стартера, а трябва на скорост да се пуска и то пак трудно пали, сменена му е електрониката, уж от това беше ама пак го прави тоя проблем!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo_KLR Преглед на мнение
                    Дане би да си карал с такъв мотор аАз имам такъвсъс стартер и е 6
                    Имам познат с такъв точно с стартер и манивела с малкия резервоар. То голям не му трябва на това.
                    Сравнение с клх-а се кара като трансконтинентален лайнер ама върви добичето.
                    А колега ако този ХЛ е с заминала електроника или му има нещо проучи какво е виж какви пари ще ти излезе ремонта и си прецени. Ако ли не търси здрав ХЛ. Баба Яга пали супер лесно попринцип, поне този от който имам аз наблюдения.
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Аз мога да ти предложа ХЛ без проблеми, по-лекия вариант, допълнително тунингован за офроуд:
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33052
                      Потвърждавам, че е нечуплив.
                      Аз го карам от 2 години, ремонти не съм му правил, е вярно че предния собственик е направил пълен основен ремонт.
                      Видял е доста тормоз по баирите, но е машина, която ще те надживее
                      Сега му сменям гумичките на клапаните, че бяха опечени. Вдигнах и главата да видя какво е състоянието отдолу - всички размери са в нормите.
                      Скоро го затварям и доста ще се чудя дали да го продавам, но ако някой дойде с парите...

Коментар

Отказах се от тоя мотор, много е тежък наистина, върви яко, катери яко, здрав е но реших да си взема Honda crf450r или Yamaha wr426/450 или някои KTM 450 .

Коментар

Първоначално публикуван от smnv Преглед на мнение
                          Отказах се от тоя мотор, много е тежък наистина, върви яко, катери яко, здрав е но реших да си взема Honda crf450r или Yamaha wr426/450 или някои KTM 450 .
                          Чудесно решение!!!

Коментар

Хонда Хл600 е един от най-непретенциозните мотори.Имал съм такъв само че ХЛ600 Р нямал съм никакви проблеми по двигателя докато го продадох.Винаги си спомням с носталгия за него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X