Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ориентрайте един потенциален начинаещ лаик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ориентрайте един потенциален начинаещ лаик

Здравейте, нов съм във този форум, за който искам да ви поздравя. Ще се помъча да бъда максимално кратък и изчерпателен.
    Ето каква е моята история:
    Колелетата и моторите са моя мания от ранна детска възраст - сега съм на 24 г. До преди месец усилено се занимавах с планинско колоездене дисциплините спускане и фрийрайд. Това са най-есктремните начини да се кара колело. Фен съм на изключително стръмни участъце, където няма пътеки, има много камчъни, скокове, падове и т.н. Всичко беше отлично и почти бях забравил за моторите, когато в края на април от доста голям скок със сериозна скорост при презимяването ми се откърти вилката, вследствие на което аз си изкъртих дясната ключица - сега вече се възстанових, почти. Оттук на сетне почна дилемата. За наистина здраво колело, само за рамка и вилка, трябва до отделя 2000 лв. За компоненти втора ръка при тези велосипеди не може да става и дума, защото това е потенциален риск за живота.
    Та сега въпросът ми към вас е мога ли до 1500 - 2000 лв. да намеря някаква машина, за която да не се налага да давам още толкова за ремонт. Че веднага щом се сдобия с такъв мотор ще го закарам при читав механик да го прегледа основно и да се пипне тук там, това е ясно.
    Също така ще ви помоля да ме ориентирате горе долу какво може да се намери у нас за толкова пари, ако може по-малко есктра, ама то се знае как стоят нещата.
    Ето какво ще искам аз от този мотор:
    Основно да го карам в пресечени месности, дето човешки крак не е стъпвал, да скачам с него (не става въпрос за фрийстайл мотокрос, ама все пак с колелото си съм правил 10 м скок на дължина, 2 - 3 м на височина и ще очаквам от мотора повече).
    Да мога да ходя до работа с него (тоест да има фар).
    Да се придвижвам с него от едно населено място до друго. Предполагам, че с такъв мотор, ако измина 150, 200 км. по асвалт ще съм като преплувал океана с бъчва, ама на мен ъкъл не ми пречи, пък и с колелото доста съм въртял.
    Да не е много капризен за поддръжка. За колелото си средно съм отделял по 50-60 лв. на месец и ми се иска, ако може и за мотора да е така. Казвам средно и не смятам бензина.
    За екипировката - аз колелото си го карах с каска за мотокрос, тоест каска имам, хубави наколенки също имам, за екикпчетата, панталон и яке имам представа и нещичко наум, може би само протектори за тялото, че ми трябват, че именно липсата на такива ме прецака с ключицата.
    Относно самия мотор - аз съм 60 кг. и искам машината да е лека. За кубиците 125 - 250. Вие кажете кое е по-добре. Предполагам, ченякои от вас ще започнат да ми вкарват оферти, но аз сега не разполагам пари, а само проучвам, но едно ценово ориентиране ще ми дойде добре.
    Ами това е, дано не съм ви досадил прекалено. Сега вие сте на ход. Може ли с тези мои претенции някой ден да караме заедно или да си събирам за рамка и вилка и да си въртя педалите, което уверявам ви също е едно много екстремно удоволствие. Благодаря ви!

Иди на Колодрума, търси Таньо или Асен Мерца. Ако нещо може да се намери - те знаят. Те са и бивши състезатели, и съдии, и механици. Знаят за велосипедите повече от всичко.
    Телефон обаче нещо не намирам(((

Коментар

Ама аз за колелетата също зная много. И как се правят и как се чупят и колко струват. В случая питам за мотори, защото за тях много малко зная.

Коментар

Добре дошъл във форума,предупреждавам те че качиш ли се веднъж на подходящ мотор ще забравиш за колелата. На теб ти трябва или кросов мотор или мотоциклет за триал и но май по подходящ за теб ще е първия затова а за тези пари можеш да намериш двутактов но да се ориентираш по добре прегледай всички теми с подобна информация във този форум.Желая ти по скоро да намериш ТВОЯ мотор.

Коментар

Поставяш прекалено много изисквания за мотора, които не мисля че могат в рамките на тези пари да се изпълнят. Ако искаш да караш мотор с който да се чустваш най-близко до емоциите които изпитваш с колелото ти трябва 125 крос. Обаче ти искаш мотор с който да можеш да си ходиш на работа, а кроса не може да се регистрира и няма фар. Освен това искаш да можеш да караш на дълъг път, което предполага маалко по-голяма кубатура поне 250 за да се чустваш малко по-комфортно.
          Мисля че ако смъкеш някои от изискванията можеш да конкретизираш, но това си е нормално и аз имам прекалено големи изисквания относно мотора който ми трябва и в крайна сметка правиш компромис с някое от изисквашнията. В крайна сметка аз се спрях на 350 4Т и мисля че това е перфектният мотор за многоцелева употреба, аз карам много в града, трябва ми мотор който да харчи малко, но и да мога да излезя да го покарам в грата е на места малко ми натежава но се справям.
          Успех!

Коментар

+ гореказаното за тези пари мотор най вероятно ще имаш още разходи да го стегнеш + абравяш ботуши за екипировката за гора.

Коментар

С тия данни направо ще ти "залепне" един CRF 250X или WR 250 F и ще имаш мотор, покриващ всичките ти изисквания, ама парите ... са БАЯ над лимита.

Я питай Митков дали няма да ти намери един KDX и ако иска много, го тормози непрекъснато
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

то и КДХ отговарящ на изискванията пак ще е БАЯ над лимита от 2000лв.
                2010 CRF 250 R

Коментар

така като те слушам ТВОЯ мотор е Яамаха WR200R
                  има едни такива модели вкарват от япония DT/WR 200 R
                  стават за яки скоци имат фар и се намират на цени между 1800 и 2800лв

разбира се става и KDX 125-200 но нещо ми подсказва че като за теб по добре е WR/DT то

Коментар

Значи така като гледам, ориентирае ме към 250 кубикува машина. И аз така си мислех всъщност. Тази ли е ямахата, за която говори Митков:http://www.bikez.com/motorcycles/yam...50_f_2005.php? Предполагам, че за цена от 1800 до 2800 лв. става въпрос за спецификации от предходни години. Мисля, че нещата започват да ми се изясняват доякъде и благодаря на всички. Който има още мнения впечатления и препоръки, моля да пише!
                    Относно яките скокове, аз едва ли от раз ще се хвърля, обаче наистина искам мотор с който да се скача, защото едно от нещата които най-много харесвам в колелото е именно момента във въздуха и нещо ми подсказва, че такива моменти с мотор могат да бъдат още по-приятни и ако си взема мотор, тази ще е една от насоките в която ще искам да се развивам.

Коментар

Щом смяташ да се "Специализираш" в скокове определено ти трябва крос, с ендуро пак ще скачаш но много бързо ще му достигнеш лимита. Аз имам Ямаха ДТР 125 и съм скачал с нея, но определено 200 модела е хард ориентирания, и окачване и рамката всичко е направено да издържа на натоварване. За града и с 125-цата винаги съм бил отпред пък с това да не говорим, освен това има тунинги с които можеш да му вдигнеш мощността до 50-55 коня до 280кубика мисля се "разпилваше".
                      Но не подценявай екипа щом искаш да скачаш задължително трябва да си брониран от горе до долу.

Коментар

Ами за мотора май, като за начало ми се ще нещо по-универсално и на достъпна цена. Ясно ми е че няма такова нещо, но нещо което да се доближава до такова. Аз малко се обърках, защото някои от вас пишат съкращенията на кирилица, други на латиница, а пък съм си безхаберен още.
                        Значи, Гичев това за което говориш " Аз имам Ямаха ДТР 125 и съм скачал с нея, но определено 200 модела е хард ориентирания" същото това ли е дето Митков ми го препъръчва DT/WR 200 R и ако да, значи ли това, че и ти ми го препоръчваш?

Коментар

А екипировката съвсем не я подценявам. Но от брони и разбирам малко повече отколкото мотри и затова не разпитвам за тях.

Коментар

Понеже DT(ДТ) по-лесно се намира в бг. отколкото WR та затова, все пак нека бъдем реалисти за твоите нужди ти трябва CRF & etc., НО за тези пари DT-то е най-лесно за намиране. Частите не са му скъпи, все още се намират по каталог, абе този е поне според мен.
                            Ето как го позват хората мисля че ти за това питаш:
                            http://bikepics.com/pictures/488917/

Хаха а това всъщност е същото като моето, само че е по-очукано:

а това?

Коментар

Ами да и аз мисля, че за това питам. Благодаря ви!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X