Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Suzuki Dr 200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за Suzuki Dr 200

Като за пръв мотор (начинаещ съм) смятам, че е екстра, както и за мойта физика- 1.89см 65кг. Как мислите?

До: Мнение за Suzuki Dr 200

Екстра е......

Това чат тема ли е.....

Коментар

Ако може някой да ми каже какво смята за този мотор и подходящ ли е за мен като за начало. Смятам да го карам по леки черни пътища, а до самите тях да стигам на мотора, демек и да го регистрирам, нали може като си има мигачи и стопове? Мерси предварително.

Коментар

Според мен за начало ще ти е добре, но Др 200 много бързо ще ти умалее
        Ако питаш мен направо си вземи Др 250-350 и няма да имаш проблеми
        Аз съм г/д с твоите параметри (с около 15см по-нисък и с 6-7кг повече ) и карам Др 250 и нямам проблеми с него (нито като сила, нито като проходимост ).
        Не гледай, че разликата в кубиците е малка (само 50куб.)
        Разликите в силата и вървенето са си големи (лично мнение ).
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

И аз съм г\д с тия габарити, но лично на мен ми се струва слаб. А и имам една теория - С колкото по-голям мотор почнеш толкова по-добре. Имам в предвид, че като се качиш на нещо по-яко още от начало ще се научиш по-бързо да караш г\д добре и после ще ти е по лесно като се качиш на нещо малко, но някои да не ме разберат погрешно като казвам яко имам в предвид нещо до 600-650cc, а не веднага да скачаш на 800 и да се очистиш. Аз лично предпочитам нещо като DR 400 или XT 500 те ми се струват по-подходящи за хора с нашите р-ри.

Коментар

Първоначално публикуван от Hahu Peroto Преглед на мнение
            А и имам една теория ...
            Нещо много ти е сбъркана теорията ... колега...

Коментар

Първоначално публикуван от Hahu Peroto Преглед на мнение
              ...С колкото по-голям мотор почнеш толкова по-добре. Имам в предвид, че като се качиш на нещо по-яко още от начало ще се научиш по-бързо да караш г\д добре и после ще ти е по лесно като се качиш на нещо малко, ...
              Много погрешно схващане на повечето начинаещи

За съжаление не мога да кажа за модела DR200 нещо конкретно. Карал съм DR250. Много добър мотор. Единствено не ми хареса предната спирачка как държи, но може би това е защото съм свикнал с кросовите спирачки които заковават само при леко докосване на лостчето.
              Мощността на двигателя е достатъчна, а окачването поема всяка неравност.
              DR200 е по-градско моторче, докато 250-то е с по-сериозен двигател и окачване.
              Все пак ако си намерил DR200 на изгодна цена - действай.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                Много погрешно схващане на повечето начинаещи
                Не виждам какво е погрешно
                Аз подкрепям колегата... минал съм по този път и мисля, че донякъде е прав. Но тук идва вече друг въпрос: "Каква е физиката на този който ще кара мотора?". Преди да си купя моя мотор (DR650), който знаете че си е доста тежък, но пък затова и мощен... Карах 125 куб и 250 куб, за мойта физика и терените по които карахме ми изглеждаха слабички. Имам познати, много по-слаби физически от мен, които си купиха 125ци (мтх, dt ...) и после съжаляваха, че само са набутали пари.
                Аз лично, бързо си свикнах на моя мотор и не съжалявам, че съм си го избрал за пръв мотор! От тук си правя извода, че като се качиш от по-тежък мотор на по-лек, лекия ти е като колело (в моя случай), така човек би могъл да свикне по-бързо и да е по уверен. Защото ако говориме за мощност един 650 или 600 е горе долу малко по-слаб от една 250 спортно ендуро да кажеме... поне на мен така ми се вижда.

В случая на kostas... като съдим по ръста и килограмите му най-добре ще му пасне нещо 250-350, по височко, защото той е почти 1.90 а това си е доста и един нисък мотор може да му бъде неудобен. CR 250 e мотора за теб, а ако не си падаш по крос - XR400 би бил другия добър вариант! Успех!
                KTM Fen

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
                  ...От тук си правя извода, че като се качиш от по-тежък мотор на по-лек, лекия ти е като колело (в моя случай), така човек би могъл да свикне по-бързо и да е по уверен. ...
                  Ако се замислиш над това което си написал ще разбереш защо се започва от малки кубици и постепенно се минава на по-големи ако е нужно. Точно за свикване и увереност говорим.

В случая на kostas... като съдим по ръста и килограмите му най-добре ще му пасне нещо 250-350, по височко, защото той е почти 1.90 а това си е доста и един нисък мотор може да му бъде неудобен. CR 250 e мотора за теб, а ако не си падаш по крос - XR400 би бил другия добър вариант! Успех!
                  Тука вече ме хвърляш в умисъл. Даже се чудя защо не си му препоръчал да си вземе един CR500R и повече да не се занимава
                  Също така се чудя как имам нерви още да пиша за неща повтаряни хиляди пъти

п.п. май бива отговорите нямащи връзка с ДР200 да се поизтрият
                  Последно редактирано от Димитър; 02-02-09, 21:54.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

CR 250 e мотора за теб, а ако не си падаш по крос - XR400 би бил другия добър вариант! Успех!
                    Даниеле, как ги раздаваш тия съвети бе пич?!
                    Недей така. Това не е майтап!

Коментар

Що бе кво толко, аз така си мисля. Всеки си има различно разбиране.

П.П. иначе за моторите, мога да кажа само... Опс, не видях че е написал начинаещ! Тук ме упрекнахте с право CR-a ще му дойде доста силен, ако наистина не е карал преди.
                      Кажи, Жоро защо пък смяташ че XR-a няма да му е добре...?
                      KTM Fen

Коментар

Ясно ми е че не бива да скачам на големите кубици. Прочетох целия форум последния месец Замислих се и реших, ръководейки се от мнението на Димитър, че др200 е наистина по-градско моторче, демек не това което търся Ще чакам да излезне някоя друга оферта с 4тактов 250 / 350 кубика. Благодаря ви.

Коментар

Кажи, Жоро защо пък смяташ че XR-a няма да му е добре...?
                          За ХРа нищо... екстра си е
                          За ЦРа ставаше въпрос

Коментар

Моля придържайте се към темата DR200.
                            Ако някой има да каже нещо за този мотор нека го каже. Тази тема ще се чете от хората със същия въпрос и като я отворят всъщност ще четат за CR, XR и т.н. Повече празни приказки няма да се допускат.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

dr200 е много готино моторче
                              един приятел имаше такова..караше го на задна с километри
                              много малко гори мисля не повече от 3 на 100
                              много е леко и идиотоустойчиво
                              мисля че реално е като др125то но с по голям цилиндър
                              имат и стартери май по новите
                              окачването не е като за крос но ако е по реда си за ендуро е повече от добре
                              имал съм др 250 ..спрямо 200 то е бая по тежък но има повече "стъпка" ако питате мене бих предпочел лекотата и маневреността на 200 то ..те така или иначе и двата не вървят кой знае колко
                              и двата обаче са доста здрави и непретенциозни мотори които ще ви спестят много разходи спрямо по новите спортно ориентирани мотори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X