Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторченце

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Димитър

Не бях виждал толко моторни резачки на куп.
    Ако мотора се задвижва с тях - предствям си какво дърпане на въженца е докато запалят всички резачки
    връзваш ги със един сезал всичките и палиш

Коментар

Аз имам калпав въпрос (не мога да видя филмчето, виждам само някви ченгели). На какво работят валовете на всички тия кречетала? Що за трансмисия? Не че съм мислил, ама нямам и идея кво - що ...

Коментар

На мен ми се вижда най-реално, всичките да са вързани на една верига! Или поне едната редица на една верига, а другата на друга! Оттам вече директно за колелото! Според мен няма спорости!
        RB Patrol Team

Коментар

вижте добре снимката
          от това което виждам стигам до извода че са свързани със ремък
          а накрая има автоматична трансмисия като тази на скутерите

Коментар

Опа, нова издънка. Сега пък не знам каква е трансмисията на скутерите. Там какво има, вариатор ли?
            Ммм ... Ремък, ремък ... Те не са кой-знае какво за големи мощности ... И за голям коефициент на предаване единият маховик е много голям.

Коментар

според мен е с два ремъка за всеки ред двигатели по един
              от там май се предават на общт вал а от там чрез друг ремък на вариатора "скутеров "тип

а центробежен съединител всяка от резачките си има

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                Опа, нова издънка. Сега пък не знам каква е трансмисията на скутерите. Там какво има, вариатор ли?
                Ммм ... Ремък, ремък ... Те не са кой-знае какво за големи мощности ... И за голям коефициент на предаване единият маховик е много голям.
                то ако има вариатор би трябвало да има и хидравлична система

Коментар

то ако има вариатор би трябвало да има и хидравлична система
                  че защо тъй мислиш

вариатора на тоя мотор може да е от някой по голям скутер а може и да е с два
                  никаква хидравлика няма един ремък две шайби и механизъм с ролки и пружина

Коментар

И ремъците нещо ...
                    За да работи ремъчната предавка, абсолютният минимум е 90 градуса охват на шайбата. Значи от двете страни на всеки вал трябва да има сравнително дълбоко потъващи обтягащи ролки.
                    Абе това няма ли име? Дайте да го търсим по-подробно. Че ще вземе да се окаже работата като едно време в секретните КБ-та - един ден просто идват едни безлични хора с еднакви костюми и казват "бе не че нещо, ама американците вече го имат. Така че не ви даваме срок, ама до другия месец и ние трябва да го имаме" А после се оказва че американците не са и чували за такова, ама вече е късно, на товато вече му свършват изпитанията и е прието на въоръжение))

Коментар

Така че не ви даваме срок, ама до другия месец и ние трябва да го имаме" А после се оказва че американците не са и чували за такова, ама вече е късно, на товато вече му свършват изпитанията и е прието на въоръжение))
                      а бе верно ли така са правели

Коментар

Естествено. И до сега се прави така в критичните разработки. Ако теоретиците не отхвърлят по принцип възможността нещото да работи или технологията да е осъществима.

Коментар

е това е мотор резачка
                          SUBARU OUTBACK I 2.5 AT

Коментар

До: Моторченце

Знам че малко късно се намесвам в тая тема, но вчера докато си избирах резачка от нета попаднах на въпросния мотор а днес и на тази тема тук
                            ето един линк с две клипчета и малко инфо: http://www.motoblog.bg/index.php?news_id=1566
                            ако разгледате и по подробно сайта ще попаднете на един интересен ремонт на КТМ
                            [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

Коментар

До: Моторченце

Първоначално публикуван от Patrician Преглед на мнение
                              ремонт на КТМ
                              Ейййй ако има такива механици с радост ще си строша КТМ-а
                              Иво Георгиев
                              Gworkshop

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X