Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cz 125 или Иж 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cz 125 или Иж 350

Планирам да се присъединя към вашето хоби / начин на живот. Трябва ми по-учебен мотор и се спрях на Cz 125 и на Иж 350. Въпроса е кое от двете? Карал съм Кавазакито 250 на един приятел от тези дето са по 97 кила (но лекичко и замалко) както и разни четриколки по 750цц (идеята ми беше да свикна със скоростите). Та ако може да ме упътите кое от двете да избера, не разполагам с много пари и затова съм лимитирал избора ми до тези 2те. Благодаря ви предварително
    П.П. Ако можете да ми кажете и + и - на 2та мотора. Благодаря ви.

До: Cz 125 или Иж 350

Първоначално публикуван от kostas Преглед на мнение
    Планирам да се присъединя към вашето хоби / начин на живот. Трябва ми по-учебен мотор и се спрях на Cz 125 и на Иж 350. Въпроса е кое от двете? Карал съм Кавазакито 250 на един приятел от тези дето са по 97 кила (но лекичко и замалко) както и разни четриколки по 750цц (идеята ми беше да свикна със скоростите). Та ако може да ме упътите кое от двете да избера, не разполагам с много пари и затова съм лимитирал избора ми до тези 2те. Благодаря ви предварително
    П.П. Ако можете да ми кажете и + и - на 2та мотора. Благодаря ви.
    Колега поясни точно за кои модели ЧЗ и ИЖ ства въпрос има ЧЗ 125 крос има и шосеина версия както и Ижовете са едноцилиндрови двуцилиндрови и т.н.т
    0888 074 049

Коментар

Чз-то е 125 516 88г. (кросов), а пък Иж-то е 350 спорт с рамка на Yamaha (кросов). Кой от двата е по-надежден и по-здрав?

Коментар

Намери си ЧЗ 125 модел 516 от 1989година върви яко но му е малко по голяма поддръжката не забравяй, че е 12 500 оборота и трябва да се кара с хубаво масло! При покупка погледни на десния капак номера на двигателя-трябва да започва със *00516....Важно е защото по-стария модел е с 5скорости, по-малко оребрения по цилиндъра, запалването му е с чукче и всичко това е в минус. Модела, който НЕ ти препоръчвам е 511. Части все още се намират лесно за разлика от 250сс
        Ако ще караш само по черно не си и мисли за ИЖ. Тежи много, трябва да се преправя и т.н., но ако все пак го искаш вземай едноцилиндров.
        Съжелявам не погледнахы че ИЖлето не е с оригиналната рама-доработките стават по-малко
        Последно редактирано от dab4i_125; 18-12-08, 20:09.

Коментар

Този който съм си намерил си е 516 с 6 скорости. Обаче незнам дали разбра че другия мотор е с рамка на Yamaha dt 125 и всъщност само двигателя е на Иж 350. Иначе си е чист крос. Та ако може още някой съвет?

Коментар

ЧЗ-ето е около 25коня и ИЖ-а също, но 350-то може би се кара по лесно, защото е силен и в ниските. ИЖ Спорт се слави като най-добрия от цялата серия
            ЧЗето иска доста техника в пътеки и засукани баири просто си иска агресивно каране! Но като му свикнеш е доста забавен мотор.Слабост е втора скорост(счупва се краче от механизма и влиза на полувина-и в резултат се изронва), а така също и бутала, но това все пак е 2т
            За разход на бензин немога да ти кажа нищо, освен че и двата са лакоми но ИЖ-а може и с Prista 2t
            Абе аз май нищо хубаво не казах за ЧЗ
            Жалко, че не съм имал ИЖ, но дано се намери някой да ти каже и за него разни конструктивни дефекти и други подробности

Коментар

Ако мотора ти трябва за ендуро, а не за крос... ИЖто е много по-добрия вариант, а щом е и на рамка от ДТ ти си направо манекен с тоя мотор - сериозно!
              ИЖака има страхотни ниски - как му подадеш и те изтегля без да се замисля, дори и с двама на седалката. ЧЗто за в гората ще ти е гадно да го караш, много повече ще те мъчи, много повече ще се троши двигателя и пр.
              Взимай ИЖто и газ в гората да се каляваш, а после като се качиш на некой съвременен и модерен мотор ще се чувстваш като в S-класа

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                Ако мотора ти трябва за ендуро, а не за крос... ИЖто е много по-добрия вариант, а щом е и на рамка от ДТ ти си направо манекен с тоя мотор - сериозно!
                ИЖака има страхотни ниски - как му подадеш и те изтегля без да се замисля, дори и с двама на седалката. ЧЗто за в гората ще ти е гадно да го караш, много повече ще те мъчи, много повече ще се троши двигателя и пр.
                Взимай ИЖто и газ в гората да се каляваш, а после като се качиш на некой съвременен и модерен мотор ще се чувстваш като в S-класа
                Благодаря, точно това исках да чуя Решено е - Иж-то ще да бъде. Мерси пак за бързата реакция

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X