Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за KTM 450

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за KTM 450

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
    Aз от КТМ 450 имам лош спомен Взех го да го покарам на една ливадка и познай колко време го карах няма и минута Защо защото веднага след тръгването замалко да запозная задния калник с тревата а и покрай калника и главата си. Спрях дадох му го на моя приател с думите "Ебаси това не е мотор за мене" прекалено е мощен за човек който е карал 1на година ендуро сега вече са 2 де. А аз не карах балканче или чз. Карах си баш 125 ендуро. Сега карам Квазаки КЛХ 250 и си ми е екстра. Върви си много харчи малко и е много по предвидлив от 450 тката.
    Това според мен е най-ценния съвет в който трябва да се всушаш...
    Историята е много поучителна.... дано и ти да си взземеш поука от нея..

Поздрави, Георги
    SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

И аз като тебе ,а може би и като много други във форума започнах със Симсон ама преди 20 години и след почти толкова дълга пауза без да карам реших да се върна пак по горите с мотор.Викам си симсона беше много слаб ще си взема един голям и як та да нямам проблеми по баирите,а пък и на асвалта.То кой да чете форума тоя приятел,оня приятел ми каже нещо ,та от дума на дума аз си взех Хонда Доминатор.Много хубав и здрав мотор ама не за гората ама това после го разбрах. Сега карам КЛХ250 вече повече от година и след всяко каране се уверявам все повече ,че втория път съм направил правилния избор. КТМ-а е много хубав и го пожелавам на всеки ама не за първи мотор да не се повтарям с колегите по горе още повече,че си на 17г и опита ти е съвсем малък.Прецени си сам ама чети форума и мисли.Успех
      Кавазаки КЛХ 300 04г
      Кавазаки КХ 65 04г
      Опел Астра 94г
      Мерцедес 124 91г

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
        Абе той момчето е на 17 години сега, вие какво искате

И аз на 17 не съм слушал съвети
        Е то и аз съм на 17 А че КТМ-а си е здрава и стабилна машина няма спор. То ако колегата се е насочил към ктм е направил добър избор само за кубатурата се е позалъгал. Аз като казах на мойте приатели, че съм взел 250 4т те ми викат е що не взе 600 или 450. Аз за мене съм си доволен от 250 тката. Само един проблем имам но той е до техника. Не се вдига много лесно на задна гума, нестава въпрос за вдигане на асвалта и кантари а когато ми се наложи да си кача гумата върху някое препятствие. Но в крайна сметка всяко едно нещо си има предимства и недостатъци.
        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Не се вдига много лесно на задна гума, нестава въпрос за вдигане на асвалта и кантари а когато ми се наложи да си кача гумата върху някое препятствие. Но в крайна сметка всяко едно нещо си има предимства и недостатъци. Е това е много вярно ама всичко е чалъм ,опит и техника вярно,че с помощен мотор е по лесно ама като се научиш на по слаб с другия ще ти е още по лесноПоздрави
          Кавазаки КЛХ 300 04г
          Кавазаки КХ 65 04г
          Опел Астра 94г
          Мерцедес 124 91г

Коментар

Първоначално публикуван от Златко_1991 Преглед на мнение
            Да найстина, голямо предизвикателство е да скоча от симсонка на KTM 450, при това съм на 17 години.
            ...
            Тревожиме само факта че е доста огромен и тежак, .
            Новия SX го дават 104,6 кг сух. EXC-то е 9 кг по-тежък.
            Ако това е "тежък" мотор то, повервай ми, 99,99999% от форума искат да карат толкова "тежък" мотор!

Ако EXC-то ще ти натроши кокалите, то SX-ката просто ще те убие.
            Но само при условие, че ти е пръв мотор и не си карал ендуро.

Сина ми е на 14 и кара от 2 седмици 450 ЕХС на КТМ 2007 г.(всъщност мотора на Бетата 450 2008 г. е този). Започна преди 2 години с мотора на ИваКх - 80 куб крос, но за ендуро ползване. Кара го 1 год. Мина на КТМ-ски двигател 250. 1/2 година. Стана му слаб - "кит"-осахме го с фабричен кит на 300++ кубика. Кара го още 1/2 година. До преди 2 седмици.
            Наблюдавал съм го, и е бил пред очите ми винаги всяка една минута отпреди тези 2 години. "Бавно", стъпка по стъпка израстна и стигна до 450 EXC. Според него, за него това е перфектния мотор за ендуро. НО...след 2 години. НЕ знам бързо или бавно е станало това, но мой съвет е - ТРЯБВА да го има това "преливане".

Всеки знае себе си. Решението е твое.

Мога да дам и много примери на момчета, вкл. и от форума, вкл. и приятели, вкл. и на 17 години били...които скочиха на тез кубици и сега пасуват вече почти по 1 година...Основно крака.

Мога да дам пресни примери и на момчета на 2х17 години, както и на 2,5х17 години, пак от форума, рязко скочили на тези кубици(вкл и над 500, но пак хард ендура), и пак...крака. НЕ знам защо ръце и глави нещо по-малко трошат.
            Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
            KTM 350 SX 2011

Коментар

Казано в няколко думи - в mobile.bg е пълно с ПО-ЕВТИНИ 450-ки точно по тая причина. Все пак парите и краката са си твои за трошене...

Коментар

Нема страшно на 450-ца, повечко газ и това е
                Ето, вчера колегата с дрз-а, падаше основно щото не даваше газ където трябва
                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                Суперскан България www.decbg.com
                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Абе той момчето е на 17 години сега, вие какво искате

И аз на 17 не съм слушал съвети

..аз на 17 ..ако имаше 1000 кубика ендуро и можех да си го позволя ..сигурно него щях да взема та ..квото и да ми приказвате

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение

..аз на 17 ..ако имаше 1000 кубика ендуро и можех да си го позволя ..сигурно него щях да взема та ..квото и да ми приказвате
                    mitkov много те уважавам, но моля те не пускай такива отговори дори и на майтап... ще вземе лапето да си купи някоя кракотрошачка и после ще има "продавам почти нов KTM 450, щото ме е страх да се кача на него..."

Коментар

Ха ха ха ха ха леле тука се е заформила много яка тема бре.
                      Като гледам доста добри и полезни савети сте ми дали за което много ви благодаря. Мисля до края на седмицата да взема KTM 450-така на моя приятел и да го пробвам, но лошото е че от неговият екип само каската ми става и дано да няма блиска среща със Земята, че .

Коментар

Найстина разумното е да взема 250-тка, ама 100% съм сигорен че като му свикна ще трябва после да взимам пък 450! Сам си сабирам парите и ще ми е малко трудно да си го позволя.
                        Аз съм от хората, който доста бързо схващат нещата, и си мисля че ще се справя със 450, но докато непробвам няма как да се разбере дали съм постъпил правилно или съм сгрешил.
                        При нас теренът не е много hard, по скоро са големи поляни и малки баирчета, потходящо място за аматьорско каране. Стара планина е на 1km от нашия град, но там надали скоро време ще се пробвам със такъв мотор.
                        Благодаря за съветите и мненията, доста интересни случки са преживяли някой от "колегите". Може да давате още мнения и полезни истории.

Коментар

Интересно ми е ,а мисля,че и на голяма част от хората следящи темата как ще се развият нещата след като вземеш какъвто и да било мотор надявам се ще ни държиш в течение.Поздрави и успех.
                          Кавазаки КЛХ 300 04г
                          Кавазаки КХ 65 04г
                          Опел Астра 94г
                          Мерцедес 124 91г

Коментар

Първоначално публикуван от Светльо KLX Преглед на мнение
                            Интересно ми е ,а мисля,че и на голяма част от хората следящи темата как ще се развият нещата след като вземеш какъвто и да било мотор надявам се ще ни държиш в течение.Поздрави и успех.
                            Това е супер идея ... Наистина ни дръж в течение ...

Найстина разумното е да взема 250-тка, ама 100% съм сигорен че като му свикна ще трябва после да взимам пък 450! Сам си сабирам парите и ще ми е малко трудно да си го позволя.
                            Аз съм от хората, който доста бързо схващат нещата, и си мисля че ще се справя със 450, но докато непробвам няма как да се разбере дали съм постъпил правилно или съм сгрешил.
                            При нас теренът не е много hard, по скоро са големи поляни и малки баирчета, потходящо място за аматьорско каране. Стара планина е на 1km от нашия град, но там надали скоро време ще се пробвам със такъв мотор.
                            Благодаря за съветите и мненията, доста интересни случки са преживяли някой от "колегите". Може да давате още мнения и полезни истории.

От каде разбра колко е силен 250-така та разбра че евентуално ше ти умалее и ще трябва да зима6 450..., като си карал само симсон ( почваш да ми ставаш смешен )

Тва незнам как го разбра като си карал само симсон и нямаш никакъв опит ... Пък и най-малкото от каде знаеш колко върви КТМ 450 та прецени че ще се справиш...

Интересно мие колко пари си събрал и за колко мислиш че ше си намериш такъв мотор...

И незабравяй да ни информираш с по-нататъчното си "развитие"...
                            SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

Ха ха ха ха ха леле тука се е заформила много яка тема бре.
                              Като гледам доста добри и полезни савети сте ми дали за което много ви благодаря. Мисля до края на седмицата да взема KTM 450-така на моя приятел и да го пробвам, но лошото е че от неговият екип само каската ми става и дано да няма блиска среща със Земята, че .
                              Ами пробвай колега, но с едно-две на ум...

Първо разпитай пича как се държи мотора и кога му идва ряза.

Второ тръгни на втора да имаш малко повече време да реагираш, защото оборотите на този тип двигатели направо литват преди да се усетиш и се усещаш на задник а мотора някъде два-три-пет метра пред тебе... това в добрия случай!

И трето не се прави на герой - ако трябва да пуснеш мотора просто го пусни - резервни крака и ръце не се продават - поне не такива, каквито би искал да имаш!

За екипировката... ако на товоя приятел екипа не ти става по-добре потърси и от друг някой да не стане играчка плачка.

Коментар

смятам,че последния съвет е доста изчерпателен.остави емоцията и слушай разума.аз съм на 37г. 90кг. и 250-та ми пасва много добре.мой познат започна с honda crf-450 и след първото си излизане беше на прага да зареже оффроуда..това не ти го пожелавам
                                Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X