Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за WR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Информация за WR250

Здравейте , колеги.
    Изпада ми възможност да ми докарат WR250 от щатите и искам да задам няколко въпроса:
    -интересуват ме подробностите около вноса,покупка на място-имам човек-договор , талон , съпътстващи документи т.н.;по-важното-мито,ДДС, технотест,регистрация и всичко останало.Знам че по темата е изписано доста , но в повечето случаи е теглене на локуми от които в главата ми стана абсолютна каша.Интересува ме мнението на човек който е минал през процедурата или поне е запознат детайлно с нея-ако е възможно да каже и суми.
    -какви са разновидностите на модела-има една мого хубава тема за разликите между WR400,WR426 и WR450.Ако някой обясни за WR250 ще съм му много благодарен.С две думи-какви са моделите(F/R-и т.н.),какви са разликите в поведението им,по-какво се различават(като технически особености-промени по двигател и окачване),кой за какъв тип каране е по-подходящ , в кои години се произвежда , разлики във външния вид(често в обявите не е указан конкретния модел и се налага да гадая по снимките) и т.н.
    -какви са цените на рез.части-ако някой е правил по-сериозен ремонт и си спомня някакви цени нека ги каже-много е вероятно след покупката да се наложи ремонт,та искам да съм горе-долу в час.Ако знаете цените на радиаторите и магнезиевите капаци , ще сте ми много полезни.
    -има ли някакви слаби места-както например буталния болт на тежките Ямахи или ангренажната верига при Хонда.
    -ако има нещо за което не съм се сетил , кажете и за него.
    Благодаря предварително!
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

До: Информация за WR250

Нещата , които мога да ти кажа със сигурност са:

Мито и ДДС се плащат върху фактурна стойност + транспортни разходи до първа европейска граница.

Ако искаш да го регистрираш за движение по пътя ти е необходим "certificate of title". Внимавай да не е salvage./щом търсиш капаци и радиатори/

Която и модификация да вземеш - оса е.

Внимавай ако го купуваш по снимка - американците много умело прикриват /без да лъжат/ липси кривини и пр.

Направи си справка в Ямаха за цени. Вземи номера на рамата обаче и питай за нея щото има гадни несъвпадения между чаркове за европа и америка. Тук някои просто не ги доставят и ще трябва да ги поръчваш и чакаш /аз страдах дълго за звезда за Ямаха Сероу на щерка ми/.

Ако се сетя още нещо ще пиша.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Много благодаря!
      За капаците и радиаторите питам не защото имат нужда от смяна , а защото ще имат нужда от смяна(ако евентуално го взема).

ПП.В Ямаха искат номер на рама , пък аз още съм в етап на проучване-нямам в предвид конкретна машина.
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

wr250f

колеги надявам се другата седмица и аз да стана горд сопственик на този мотор. това ще ми е първият мотор и много се вълнувам. От 4 месеца чета коментари и гледам снимки във форума мн. ще съм благодарен ако ми дадете съвети и мнения дали това е правилният избор за един начинаещ като мен но с много гплямо желание благодаря предварително

Коментар

Мотора е много хубав.
          Става и за начинаещи. Ако имаш усет, сравнително бързо ще му свикнеш.
          Внимавай само да не го подцениш

Коментар

благодаря за съвета Жоро ще се уча на мотопистата на булевард България на 5 мин. е от нас

Коментар

От: Информация за WR250

Аз също от месеци разглеждам всякакви ВР-и. И на мен първият ми мотор ще бъде ВР - 250. Мисля, че 205 е много добър избор за начинаещ. Говрих с няколко човека, които имат опит в ендурото, някои ми викат "ееее 250 бързо ще му свикнеш и ще ти омръзне, по-добре си купи направо 450". Да, ама аз по вярвам на другите, които казват "Аааа 450 - няма да можеш да използваш потенциала му, за начинаещ е по-добре 250". Засега обаче само цената ме спира. Ама няма какво да се прави - сирене без пари няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X