Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DR 350 или Honda XR 250 ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Suzuki DR 350 или Honda XR 250 ???

Вече прбвах и ХР 250 Р ... ДР-а остава фаворит , Въпреки че и Хондата е добра , но окачване и мощноста на ДР са поне 3 степени по-нагоре
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
      Вече прбвах и ХР 250 Р ... ДР-а остава фаворит , Въпреки че и Хондата е добра , но окачване и мощноста на ДР са поне 3 степени по-нагоре
      Цецо, е те тука немога да се съглася с тебе
      Мощността е ясна, нея не я коментираме. Но...

Мнението ти за окачването, не е съвсем коректно, защото ХР 250 до 95 е със старото окачване, а от 96 е с окачване от ХР 400, което е с коренна разлика от предишното на 250 и е поне 1 класа над това на ДР 350, та дори и най-новото, което е на ДР 99г модела.
      Ти вероятно си карал модела до 95г., той наистина е с кофти(кофти в смисъл разработено е през 80те години) окачване и няма общо с това на ДР 350 от 99г(който си карал и който предполагам визираш).

Това е едно на ръка.
      Второ ДР 350 сам по себе си в процес на 10тина години има ъпгрейд с 4 вида окачване и модернизиране.

Така че, всичко опира до модели, модификации, съответно година на производство.

И най-важното - настройките на окачването.
      На ХРа окачването мога така да го пренастроя, ако се качиш два пъти и ако не виждаш мотора, ще кажеш че караш коренно различни мотори.

Та така, за да се изкаже толкова крайно мнение, са необходими много задълбочени тестове и информираност за различните модификации.

Коментар

Да наистина си прав Жоро , аз сравнявам ДР 350 Р от 99 и ХР 250 Р от 93 . Което е доста глупсво и необмислено от моя страна . Не съм имал поглед на тези два мотора в една година на производство . Надявам се някогa да мога тествам двата в еднакви условия, години и състояние , за да изразя по-компетентно мнение . ХР е със същото окачване като МТХ

ПП. аз съм пристрастен по отношение на сузукито, защото беше наистина уникален мотор и даже малко ме е яд че ми го "взехте" , ама няма какво да ги правя две чудовища в гаража . Наскоро даже разбрах, че ДР е бил с кит и е 420сc на стойност 1300$ и оше повече ме хвана яд . Радвам се поне, че е в ръцете на съвестни хора и се надявам някой път като се срещнем в гората да му направя един кръг .

Коментар

Наскоро даже разбрах, че ДР е бил с кит и е 420сc на стойност 1300$ и оше повече ме хвана яд
          То беше ясно, че има някакъв кит, неможе ДР 350 да върви толкова много.
          Тоя на 3та и 4та предавка се кантари само с газ, не беше никак нормално за стандартен двигател

Коментар

Не бях карал ДР 350 преди това , а и мотора си е почти нов . Затова си мислех че така върви , ако знаех ... е да си го кара със здраве малкия и да има късмет да го смени със същият, но със З буквата накрая и то във същото състояние като този !

Коментар

Все още съм с DR-а 350 и съм много доволен досега! Почва да ми става слабичък, но където и да го натиснеш няма проблем с минаването. Преди беше с 15 отпред и 41 отзад (зъбаци), а преди 2 месеца му сложих 14 отпред и 44 отзад и съм много доволен! Наистина top speed му падна с 20-на километра, обаче в ниските е дзвер! Единственият недостатък му е теглото!!! Като падне 10-на пъти и като трябва да вдигнеш 130 кг лееееееко ти се разказва играта! Иначе е страхотен мотор! Никъкви други оплаквания! Ходил съм на невъзможни места с него! Не е като WR-и и CRF-и, но пък в крайна сметка най-важно е задкормилното устройство!!! Поздрави на всички!

Коментар

Този който карах аз беше 100-110 пълен , не повече ! Твоя да не и да е С модела със километража и стартера . А ако искаш да го нправиш по-мощен поразрови се из нета и ще намериш някой КИТ като моя 420 , мисля че има и 380 . Сложи му един такъв и няма да искаш никога друг мотор

Коментар

Първоначално публикуван от The_troublemaker Преглед на мнение
                  Все още съм с DR-а 350 и съм много доволен досега! Почва да ми става слабичък, но където и да го натиснеш няма проблем с минаването. Преди беше с 15 отпред и 41 отзад (зъбаци), а преди 2 месеца му сложих 14 отпред и 44 отзад и съм много доволен! Наистина top speed му падна с 20-на километра, обаче в ниските е дзвер! Единственият недостатък му е теглото!!! Като падне 10-на пъти и като трябва да вдигнеш 130 кг лееееееко ти се разказва играта! Иначе е страхотен мотор! Никъкви други оплаквания! Ходил съм на невъзможни места с него! Не е като WR-и и CRF-и, но пък в крайна сметка най-важно е задкормилното устройство!!! Поздрави на всички!
                  С тези 14 -44 ниЩо не правИш, само за асФалт и горски пътища. Иска 14 на 48-49, това е спънката за този мотор. Иначе моторчето е супер. Много по-добро от ХР250.
                  Последно редактирано от viki terzieva; 11-03-10, 10:33. Причина: асФалт
                  МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

И аз съм на това мнение. В гората не ти трябва скорост, а мощност затова слагай по-голям отзад и става катерач. Вярно, малко тежи, ама иначе е добиче, няма чупене.И да ти кажа, тези, дето ги спомена вр-и и црф-и, нямат такива ниски обороти, дето има др-а, а това понякога е голямо предимство като трябва да тръгнеш от място в някоя стръмна пътека. А този колега, дето казва хонда си е номер 1, явно кара само по черни пътища, защото наистина хр250 за друго НЕ СТАВА

пп. Това е коментар от личен опит. Карал съм и от двата модела.
                    Последно редактирано от viki terzieva; 11-03-10, 10:32. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише винаги отделно от глагола - например "не става"
                    0878424143
                    0887424150

Коментар

Пичове, малко избързвате с приказките.
                      ДР 350 има 4-5 модификации.
                      Рейсинг версията от 98-99г е само 112кг заводско.
                      Само със смяна на ауспуха слиза към 110 и надолу.
                      В нашата група има един такъв, внос от Щатско, с ФМФ гърне,
                      но и най-важното - с биг бор от 350 на 420сс, как върви това няма да ви казвам.
                      Назад в темата сме писали за него може да прочетете.
                      Така че, най-малкото е несериозно машината да се поставя под общ знаменател. Това се отнася и за ХР 250, той също търпи промени след 95г., а и също като ДРа има различни комплектации и модификации.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                        Пичове, малко избързвате с приказките.
                        ДР 350 има 4-5 модификации.
                        Рейсинг версията от 98-99г е само 112кг заводско.
                        Само със смяна на ауспуха слиза към 110 и надолу.
                        В нашата група има един такъв, внос от Щатско, с ФМФ гърне,
                        но и най-важното - с биг бор от 350 на 420сс, как върви това няма да ви казвам.
                        Назад в темата сме писали за него може да прочетете.
                        Така че, най-малкото е несериозно машината да се поставя под общ знаменател. Това се отнася и за ХР 250, той също търпи промени след 95г., а и също като ДРа има различни комплектации и модификации.
                        Жоро както винаги пак изказва точно мнение . Наскоро пак ме налегна носталгия по това зверче и реших да си намеря пак такова , ама на то обикновени ДР 350 рядкост , пък с биг бор още по-голяма рядкост . Живот и здраве мисля пак да взема някое ендуро, че тая синята много ми троши ръцете в гората и мисля да е точно такова ДР-че и с времето ще си го направя така, както аз искам . Всъщнот в България някой да е правил такава преработка ?

Коментар

Наскоро пак ме налегна носталгия по това зверче и реших да си намеря пак такова , ама на то обикновени ДР 350 рядкост , пък с биг бор още по-голяма рядкост . Живот и здраве мисля пак да взема някое ендуро, че тая синята много ми троши ръцете в гората и мисля да е точно такова ДР-че и с времето ще си го направя така, както аз искам
                          Много благ мотор беше, нали
                          Хем върви прилично, хем не ти къса ръцете

Всъщнот в България някой да е правил такава преработка ?
                          Едва ли... Такава преработка освен в Щатите на друго място трудно ще се срещне...

Коментар

От: Suzuki DR 350 или Honda XR 250 ???

За да не отварям нова тема ще питам нещо тук: ходих при един майстор и ми дава акъл да заменя маслото на DR-a от 10W40 с 10W50 с цел намаляване на работната температура. Да го послушам ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Миро Стойчев Преглед на мнение
                              За да не отварям нова тема ще питам нещо тук: ходих при един майстор и ми дава акъл да заменя маслото на DR-a от 10W40 с 10W50 с цел намаляване на работната температура. Да го послушам ли?
                              Не само с 10W50, ами го замени с 15 или 20W50.
                              На въздухарите нормалната работна температура е около 120 градуса, а тези 120 градуса се нуждаят от устойчив вискозитет на високи температури... именно това ти дава 50тицата.
                              15-20, а не 10 защото тънкото масло с 10ка, е податливо на харчене при студен и незагрял двигател с по-големи допуски.
                              А както знаеме, въздухарите са със значително по-големи допуски от съвременните с водно охлаждане.

И най-важното - със смяна на вискозитета не можеш да си променяш работната температура на двигателя.
                              Със смяна на вискозитета можеш да подобриш мазането при различните работни температури.

Коментар

Жоро, благодаря за бързия отговор. Трябваше да потърся преди да пиша все пак, понеже точно преди 5 минути прочетох твоя доста изчерпателна публикация в темата: "Избор на масло". Добре, че има такива добри хора като тебе!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X