Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мотор ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на мотор ?

Здравейте ,
    карам крос от няколко месеца и все още съм "гол и бос" в това отношение. Започнах с 50кубиккова априля , която миналата седмица по време на един серийозен преход здаде багажа и сега вече търся друг. Четох ,че значение за това какъв да е мотора имат ръста и теглото , висок съм 187см и тежа 97 кг - въпроса ми е 125 кубика ще ми вършат ли работа или трябва да търся по голям и имали марки и модели които трябва да избягвам поради липса на части ,както и до коя година е приемливо да взема мотор макар че това е относително ?
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

До: Избор на мотор ?

И във този форум както и в училище за да научиш нещо първо трябва да ЧЕТЕШ

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
      Здравейте ,
      карам крос от няколко месеца и все още съм "гол и бос" в това отношение. Започнах с 50кубиккова априля , която миналата седмица по време на един серийозен преход здаде багажа и сега вече търся друг. Четох ,че значение за това какъв да е мотора имат ръста и теглото , висок съм 187см и тежа 97 кг - въпроса ми е 125 кубика ще ми вършат ли работа или трябва да търся по голям и имали марки и модели които трябва да избягвам поради липса на части ,както и до коя година е приемливо да взема мотор макар че това е относително ?
      Здравей, колега - както по-долу ти е написал Chinela трябва да четеш - има поне 10 теми по въпроса.

По темата - според мен на 125 само можеш да се научиш за сезон-два, нищо повече. По-разумно може да е 250-300-350 кубиково ендуро. Пак казвам по-добре си почни от ендуро! Марки, които трябва да избягваш според мен са тези, които нямат представителства в България. Най-добре японски мотор или KTM, ако е по-нов (след 2000-ната може би... тук по-скоро Краси, Митков и по-разбиращите ще се изкажат!) Ако държиш да караш моторкрос... нямам какво да те посъветвам, защото не карам крос. Имай предвид, че при кросаците има повече поддръжка и не можеш да ги изкараш извън пистата, защото са неудобни за каране извън нея! iva_kx кара лек крос, тя може да ти каже за какво иде реч.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
        Здравейте ,
        Чакаи сега ти крос ли караше досега или ендуро.Ако е крос какъв преход си правил,като караш крос обикаляш по писта като караш ендуро обикаляш по баири и сукаци разни ,ти кое от двете правиш,че нещо не стоплям.Що правиш преход като си 100 кила с 50 кб мотопед много ясно,че ще сдаде багажа.Ако ще си взимаш нещо по добре да е 200 и над 200кб та да може да те вози пък и преходи да може да прави.Ако ще караш крос вземи си крос,ако ще караш ендуро ще ти трябва ендуро.Вземи си японска моторетка носи и на опън и на напън.Части,части,части.......като го купиш закараи го при попа да го благослови та да се не чупи.Иначе със мерак и желание всичко се намира пък ако ще и от хамерика да е.Ми това е.....

Коментар

За 97 кг. 125-ца ще ти е малка. Аз съм 95 и почнах направо с КТМ 450. Харесва ми как върви, няма отказ на баирите, същевременно не е нещо, което не се владее.
          Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Коментар

Здравейте!Реших да пиша тук вместо да правя още една тема!
            На 17г., 1.60см.,около 50кг. и си търся моторче за градско и тук - там по полянки(около реката).До сега не съм имала мотор!
            Бихте ли ме посъветвали какъв да си взема (марка,модел...) до около 2000 - 2500лв.!
            Благодаря ви много!

Коментар

Добре дошла във форума... Сигурен съм, че си попрегледала темите. Като за теб може би Yamaha TDM - паркетно ендуро. Пробвах един и мога да кажа, че е лесен за каране. Можеш и с по-големи да пробваш, веднага след като навършиш 18 и имаш вярната категория - "А"! Не забравяй каската! Нагледах се на хора без... глави!

Успех в намирането на верния мотор!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Добре дошла във форума... Сигурен съм, че си попрегледала темите. Като за теб може би Yamaha TDM - паркетно ендуро. Пробвах един и мога да кажа, че е лесен за каране. Можеш и с по-големи да пробваш, веднага след като навършиш 18 и имаш вярната категория - "А"! Не забравяй каската! Нагледах се на хора без... глави!

Успех в намирането на верния мотор!
                Господине Никой, не се бъркай с моторите, че да не стане грешка... Вероятно визираш Yamaha TDR 2-тактово моторче за града и около него, а не Yamaha TDM, която се явява като наследник на Супер тенере и е с кубатура отначало 850, а по-късно 900 кубически сантиметра.

TDR

TDM
                Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                  Господине Никой, не се бъркай с моторите, че да не стане грешка... Вероятно визираш Yamaha TDR 2-тактово моторче за града и около него, а не Yamaha TDM, която се явява като наследник на Супер тенере и е с кубатура отначало 850, а по-късно 900 кубически сантиметра.

TDR

TDM
                  Прав си колега... тия дни в главата ми само TDM-и, но да видим какво ще излезе... Извинявам се - точно така си е - Yamaha TDR 125 - точно това имах в предвид...
                  Последно редактирано от господин никой; 14-05-08, 10:43. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от ivka Преглед на мнение
                    Здравейте!Реших да пиша тук вместо да правя още една тема!
                    На 17г., 1.60см.,около 50кг. и си търся моторче за градско и тук - там по полянки(около реката).До сега не съм имала мотор!
                    Бихте ли ме посъветвали какъв да си взема (марка,модел...) до около 2000 - 2500лв.!
                    Благодаря ви много!
                    Ивке, съвета ми е да започнеш от по-малък мотор и постепенно вдигай кубатурата. Предвид ръста ти, едва ли по-високите ендура ще са за теб, но все пак XL 125 r 250 са удачен вариант за градско и полянки
                    Живей за всеки дъх!

Коментар

Както казва Румен желателно е да се започне с по-малък и лек мотор, тогава можеш да увладееш техниката на каране и постепенно да расташ нагоре. Колкото и да му се иска на някого не е препоръчително да прескачаш по няколко стъпала наведнъж. А мотора който ти е по-душа неможе да го уцелиш от раз, с времето ще разбереш кое ти пасва и какво точно ти се кара, макар че и това е относително защото вкуса се променя с времето но поне ще знаеш какво искаш.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X