Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha WR 400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Yamaha wr

Да ви кажа май няма начинаещ който да не е прецакан с първия си мотор, колкото и акъл да са му давали и каквито и хора да е водил да гледат мотора. Това е жалката статистика.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
      Да ви върна към темата.
      Клапаните на WR си чукат доста(0,10-0,15/0,20-02,25 хлабини), така че ако чуете чукане не е задължително да е фира мотора.Единствения сигурен начин да разберете нещо за двигателя на 2-ра ръка мотори е да го разглобите
      Aз съм напълно съгласен с Гълабин за неговото мнение.Може и да върви ипак да се прецакаш.Аз знам случай при който мотора беше с повреден никасил на цилиндъра и си вървеше.Един цилиндър е 1000лв естественно и бутало 200-300,и за какво говорим.Купуваш си проблеми.Това може да се случи на всекиго,но внимавайте.Много евтините неща стават после скъпи.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        Да ви кажа май няма начинаещ който да не е прецакан с първия си мотор, колкото и акъл да са му давали и каквито и хора да е водил да гледат мотора. Това е жалката статистика.
        Не се чуствам прецакан, колега - даже съм доста доволен! Колкото за съответната Yamaha - е, че е ниска цената - ниска е, но има и не много по-скъпи ямахи на хора от форума, които са си редовни тук... zbytsum май продаваше една - но кросова... малко ми е мъгла, щото от ямаха крос нещо не се интересувам (виж ендурото е друга бира).

Успех, колега.

П.С. Темата ме накара да се замисля за една тема в която да има впечатления от огледи на мотори или собственици? Имаме тема купувам-продавам, така че по-скоро става въпрос за впечатления първа ръка - добри, лоши???

Коментар

Нямам щастието да съм си купил чисто нов мотор. Все на старо. Купувал съм си 2Т пистарка 250, която след лятото продадох в щайги за 1000лв. Топеше заварявана клапа. Крос -слънце уж , като му свалих гумата изтрити от пасък главини. Сега карам CBR ...Работи си една година супер. Радвах му се, колко е здрав. По едно време глъхне и прекъсва. Оказа че предишния собственик се е плеснал , спукал е капака на магнета и го е заварил вместо да купи нов за 120 лв. От там намотките се опирали в колелото. Намотките са 800 лв., добре че ми ги направиха. Ей го сега CRF-a . много добро моторче изглежда..дойде си му време за клапаните - 300 лв.

А бе, втора ръка...глава в торбата. Може да го караш цял сезон и да се окажа че някъде е вързан с тел. Колелото на късмета. А и филм като купуваш мотор и забравяш за поддръжка няма.
          Максималното , което човек може да направи е да подходи с много съмнение към всяко нещо, което му направи впечатление и да тормози с въпроси продавача, като следи реакциите му. Виждал хора дето им личи, не им се продава, мъчно им е, гледали са си мотора. Ходих на един оглед за приятел. Пича си беше вкарал хондата в хола на 9-ия етаж в люлин. Беше и послал. До нея подредени смазки и мазила. Купиха я под носа ни. Има и артисти големи В Дупница май има някъде авто-мото школа по актьорско майсторство.
          Последно редактирано от iassen; 20-03-08, 11:04.

Коментар

За това гледаш изоснови преди да вземеш нещо. Почти винаги си личи, когато продавача е стока и си подържа техниката. Има хиляди дребни поклазатели. Виж, при моторите нов внос от Дупница ти трябват завидни гадателски способности. Следователно след като се вземе машината, колкото и да мърка, се разглобява до най-малкото болтче. За да се премахнат побългаряванията овреме. Но всичко това ако можеш... ако не... и аз не знам. Хващаш менюъла и четеш, четеш и питаш по форуми, молиш се на приятели, преглъшщаш и стискаш палци и така... Това е положението (поне за момента), колкото и да не е розово, трябва да се примиряваме. И аз преди време купувах бутало, преоряло от бедна смес заради скъсана побългарена текстолитена рийд валва на карбуратора и още хиляди невероятни инжинерни решения по иначе хубавото моторче. Но поне се бях приготвила - цената беше почти като за скрап, а и избор нямаше тогава. Поне успях да го стегна като хората и стана хубаво моторче. С доста време, нерви и проучвания от страна на личния ми механик Друго е обаче да го платиш като за "качваш се и караш"
            DCRT®

Коментар

До: Yamaha WR 400 '2001

С търговия на коли и мотори се занимавам от 7 години.Кво да ви кажа.Че има изцепки от страна на колегите има, ама и купувачите не падат по-долу.Хем искат стоки за без пари , хем после се мръщат.Имал съм хиляди случай дето на даден автомобил като му вдигнем цената се продава по бързо.Миналия месец един ровер се продаде развален -омешал водата и маслото , за същите пари на които се продава здрав.Просто хората си мислеха че са на страшна далавера , като си го купат преебан , за да си го прават.Мой бликък приятел дойде да си купува джип-по принцип на приятели не продавам нищо-намерих му от колега джи класа, ама той като каза нов джип та нов джип.Обаче си купи нов Рекстън, та нали е в гаранция седя 40 дни в сервиза за смяна на скорости.Еми няма как да си купиш за 50 бона нещо дет струва 150.Моят съвет е да купувате коли и мотори от големи автокъщи - ет разни псевдо търговци с по 3 коли и 2 мотора,дето по цял ден ги лъскат.Лично аз имам в момента 120 автомобила-мислите ли че е възможно да се лъскат и пудрат токова бройки?Е казвам ви не е.Продава се всичко както е дошло.Относно моторите-кросовите-купувайте нов внос,желателно от Англия.Там ви гараниам че моторите се поддържат-до сега не съм попадал на кофти бройка.
              За колегите от Дупница-не съм съгласен.И там са си хора и хора.Познавам няколко дет съм виждал как показват дефекти , дето купувача не ги вижда.Просто има хора , дето не са в тоя бизнес за ден или два и градят някакво име.Има сдружения на автокъщите именно заради проблемите които сте посочили по-горе.Но пак казвам - стоките втора употреба са си стоки втора употреба.Е хайде да вземем този ВР-дават го за 4500 , а нов е 15 000.е за разликата от 10500 лева вярвайте ми , че можете да направите чудеса с него.Единственото което не е прав продавача е че не е казал за какво става дума по тел. и е разходил момчето.Просто хубавите неща си струват пари тва е истината.

Коментар

До: Информация за WR250

Да не отварям нова тема а какво ви е мнението за вр 400 2004 2005.
                [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

До: Информация за WR250

Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
                  Да не отварям нова тема а какво ви е мнението за вр 400 2004 2005.
                  Никои няма мнение за този мотор, защото просто такъв не съществува.

WR 400 и YZ 400 се произвеждат само 98 и 99г.

Разгледай това Yamaha WR400, 426F, 450F - каква е разликата?

п.п. Следващият път давай по-активно с търсачката.
                  Че си беше пуснал мнението в темата за ВР 250

Коментар

До: Yamaha WR 400

Колеги,имате ли представа колко трябва да е компресята на WR 400,пак ли се мери на свеща както при колите? Предполагам,че на каран мотор трябва да е малко по-ниска от заводските преписания.От колко е нормална,и под колко е знак за наличие на проблем в ДВГ? Глупав въпрос, но наистина се чудя.

Коментар

От: До: Yamaha wr

можете ли да ме упътите за ангренажна верига за yamaha wr 400,ама да е по сигурна да не е някое менте

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                        Прав си колега,с първия ми мотор беше така-перфектен външен вид,двигатела беше добре,не знам с кво го бяха закрепили,нито пушеше,нито тракаше,и след месец нормално каране-бутало,сигменти и т.н.,иначе не смогвах да доливам масло.Та риска си е голям,колкото и да се гледа,всичко е на късмет!

Коментар

Първоначално публикуван от ceco_93 Преглед на мнение
                          можете ли да ме упътите за ангренажна верига за yamaha wr 400,ама да е по сигурна да не е някое менте
                          Аз си поръчах за моя от прадставителите на Yamaha и съм доволен от нея,просто я нямаше в наличност и я чаках от Гърция,но дойде бързо-излезна ми 140лв с доставката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X