Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В дилема съм за следващия ми мотор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В дилема съм за следващия ми мотор.

Наскоро се разделих с Хондата и сега обмислям какъв мотор да си взема.Хубавото е че имам една Ямаха YZ450 и си я карам нея,колкото да си чеша крастата , но тва не е моят мотор.4 скорости - дълги.Отделно не ми е удобен,а на скоковете последвани от завой се чуда в коя предавка да превключа.
    Истината е че на мен лично ми харесва една идея по-мощен и неконтролируем мотор.С къса първа предавка.Сега съм се спрял на 3 модела.1.Хонда 2006та ,ама чисто нова , като идеята ми е да дам още някакви пари за тунинг.2.Хонда 2008ма(черната).3.КТМ 250 двутактов.
    Като пари най ще се набутам за черната Хонда , но ме притеснява дали не е скопен фабрично.Хонда 2006та-ами макар и нов 2006та си е и някога ако реша да го продавам с тунинга,който според мен никой няма да оцени ще влезна много в загуба.Най съм се навил за КТМ-а щото ще го взема и на цена.Но и там е малко стряскащо с този 2т двигател.Моля дайте мнение и препоръка,като изхождате от това , че ендурото не ми се нрави,повече си падам по мотокроса.

До: В дилема съм за следващия ми мотор.

Ето тази тема може и да ти помогне. Успех - но ако бях на тебе щях да се опитам за новата Honda /2008/.

Ето още малко материал.
    Последно редактирано от господин никой; 11-03-08, 13:17. Причина: typo

Коментар

Tm 300 двутактов
      Като ще е гарга да е рошава
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За TM разбрах, че най много се доближават до factory racing Maшините всичко по това моторче е направено за състезание Аз гласувам с 2 ръце за него
        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Tm 300 двутактов
          Като ще е гарга да е рошава
          Има ли го такъв нов?
          Става дума нов модел.
          Споделяш ли мнението че двутактовия ктм е по-безобиден като ремонти и части?
          От трите посочени от мен варианта-кой би избрал?
          Обърквам се щото половината ми френдове викат КТм е страшен , другата половина казват ч1е било мотор първите 50 моточаса?

Аз гъзар ли съм?(тук се шегувам)

Коментар

Не мога да ти дам непредубедено мнение, понеже на tm съм вносител
            Лично мисля че друг мотор 300 двутактов с алуминиева рамка, 50мм предница и евтина опция заден Олинс няма да намериш. Има си един кусур обаче - доставката е бавна. Правят ги кажи го на ръка.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5+%F1%E8%ED%E8

Коментар

Ако ти се кара 2Т мотор какъвто и да е той като марка, но нов няма да сбъркаш въобще. Евтина поддръжка, прост двигател, много лек и много силен 2Т са отново на мода
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Не мога да ти дам непредубедено мнение, понеже на tm съм вносител
                Лично мисля че друг мотор 300 двутактов с алуминиева рамка, 50мм предница и евтина опция заден Олинс няма да намериш. Има си един кусур обаче - доставката е бавна. Правят ги кажи го на ръка.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5+%F1%E8%ED%E8
                Цена ще споделиш ли колега?

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                  Ако ти се кара 2Т мотор какъвто и да е той като марка, но нов няма да сбъркаш въобще. Евтина поддръжка, прост двигател, много лек и много силен 2Т са отново на мода
                  Лично мен ме кефи повече-и мириза и звука,а и цената.Плюс това ме кефи да си скачам и изхождам че щом фристайлърите карат 250 2т , то та щеа е моятмотор.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                    Лично мен ме кефи повече-и мириза и звука,а и цената.Плюс това ме кефи да си скачам и изхождам че щом фристайлърите карат 250 2т , то та щеа е моятмотор.
                    ше влешеш в правия път
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                      Цена ще споделиш ли колега?
                      Цената на 300 Ендуро е 14550лв. Единствената опция е заден амортисьор Ohlins за 290лв. На другите пазари има опция тройник с гумени тампони на планката за кормилото, при нас я слагаме серийно без надценка.
                      До скоро имаше опция предница Ohlins 48мм за 990лв, но от завода вече не я предлагат, обяснението им беше едно лаконично "Новото Марзоки 50мм с което мотора идва оборудван е поне толкова добро". Цените са с включени ддс и доставка. Съществува и кросов вариант МХ300 (без фар и стоп и с други предавки) който е с около 450лв по-евтин.

Коментар

Збития въпреки, че ме ядосваш затова, че напускаш червената идея и още повече 4т..
                        То моя скромен съвет е ТМ няма друга такава гъзария като него..
                        Даже имам едно предложение...купи един нов ТМ 250 но 4т и ела да направим бартер за ХОНДАТА..
                        ТМ-а е уникален като заводски тунинг....ще си спестя 5-6 месеца части и труд. и ще си реша
                        проблема с контрола на силата...тоест няма да ставам джедай

Успех в избора.... магазина в който те водих е на ТМ
                        Последно редактирано от Chinela; 11-03-08, 17:15.

Коментар

Цената на 300 Ендуро е 14550лв. Единствената опция е заден амортисьор Ohlins за 290лв. На другите пазари има опция тройник с гумени тампони на планката за кормилото, при нас я слагаме серийно без надценка.
                          До скоро имаше опция предница Ohlins 48мм за 990лв, но от завода вече не я предлагат, обяснението им беше едно лаконично "Новото Марзоки 50мм с което мотора идва оборудван е поне толкова добро". Цените са с включени ддс и доставка. Съществува и кросов вариант МХ300 (без фар и стоп и с други предавки) който е с около 450лв по-евтин.
                          Абе малко отиваме другаде, но можеш ли да ми кажеш цената на ендуро модела но 250 2Т с Ohlins окачване отзад и в какви срокове може да се достави до БГ
                          Иво Георгиев
                          Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
                            Абе малко отиваме другаде, но можеш ли да ми кажеш цената на ендуро модела но 250 2Т с Ohlins окачване отзад и в какви срокове може да се достави до БГ
                            250ката е 14220лв, олинса пак е 290лв. Това за модел ендуро.
                            Машините са много сходни като цена, изборът на кубатура е по-скоро въпрос на личен избор, цената не е чак толкова фактор. Сроковете на доставка са бавни - около месец, в някои случаи и повече. За 2008ма наплива е голям понеже 2008ма моделите са коренно нови.

Коментар

Но и там е малко стряскащо с този 2т двигател.
                              ..какво точно те стряска в 2 т двигателя
                              ..здрав лек и надежден ..и с брой части наполовина спрямо кое да е 4т
                              ..айде взимайте един ТМ да го тестваме..ако ви интересува повече подробности за 08 ма модела им има голяма статия със снимки за тях в новия мотокрос дижитал за месец март броя на списанието
                              ..а в сайта на мотоверте -има даже и видео представяне на новите модели тм 08
                              -рамата за пръв път е алуминиева -клапите са в-форс итн итн

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X