Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как стои въпросът с кросаците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как стои въпросът с кросаците

Плаща ли им се някъв данък, като нямат талон? За застраховка - ясно, че нямат, защото не се движат по пътната мрежа.

А как се удостоверява покупка на такова нещо и изобщо налага ли се или просто - парите на ръка и газ? Как се заявява кражба на такова нещо, в смисъл не че ще го намерят, ами да не се чудиш дали този, който купуваш не е отмъкнат наскоро.

Май са със статута на скъпи колела, с тази разлика, че велосипедите се движат навсякъде, без магистралата, а за кросаци е забранено.

Толкова много въпроси за токова малко време си задал ...........

Относно регистрацията и документацията на кросаците възможните отговори са повече от един. Зависи на какво държи собственика на мотора

Някои си регистрират кросаците, плащат си им данъци и застраховки, а други като мен само гледат да ги карат и отношението на държавата по въпроса не ги интересува. Мисля че след като мотора не отговаря на изискванията за движение по пътищата, значи не подлежи на регистрация.

До сега покупко-продажбите на кросаци съм ги правил с договор за покупко-продажба написан на ръка и подписан от страните.

Да се открадне кросов мотор е почти като краднеш маркиран автомобил или африкански слон. В смисъл че не са някакви много разпространени машини. От различните модели в БГ се срещат обикновено единични бройки, така че ще се разбере на къде е "отпътувал" мотора. Колко народ сме - една махала.

Скоро гледах по дискавъри едни дето трябваше да направят от стари автомобили (или квото намерят) някаква машина, но да може да мине през английските служби за регистрация. Хората си бяха взели книга с изискванията на които трябва да отговаря творението им - 200 страници Някой май си мисли че в българия е трудно да регистрираш самоделка Единия отбор си направиха нещо като трактор от шаси на камион и някакъв огромен дизелов двигател на ролс ройс - 500 коня но понеже тия тарикати бяха фермери, това "нещо" го регистрираха като трактор за изложение За това изискванията били по-малко.
    Май се отплеснах. Идеята ми беше че нещо което не се знае точно какво е може да си го регистрираш както ти отърва - ако искаш.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Май са със статута на скъпи колела, с тази разлика, че велосипедите се движат навсякъде, без магистралата, а за кросаци е забранено.
      всъщност е точно така само че не всеки представител на реда го знае

освен това се появява проблем като тръгнеш да ходиш на състезание в чужбина или чужденец с такъв мотор идва в българия
      почват се едни пазарлъци и кво ли не
      а това е така само на границите на българия и сръбските иначе навсякъде си минават тия мотори все едно колело си носиш
      то щом си българин и колело нямащ право да носиш де то не че нямаш ами веднага се усъмняват дали е твое и ...разправия

аз по принцип на моя мотор си му плащам данък макар че още не е регистриран и може би няма и да го регистрирам

като ходиш в гърция май по няма проблем и можеш да си го впишеш в декларация но не съм много сигурен как точно се прави някой ако знае да каже че ме интересува

Коментар

А, как го регистрирате? Вписвате номерата на двигателя и на рамата ли? А кубатурата и мощността кой ви ги удостоверява? Като няма талон и регистрационен номер...

В този договор за покупка, собственикът как се удостоверява? В смисъл, че всеки може да се пише собственик и такава хартийка няма никаква стойност.

С други думи - в провинцията е още по-лесно. Тук или отиваш до Витоша с ремарке, или изобщо не обръщаш внимание на полицията.

Не разбрах вие за какво плащате данък? Това е малко като зорлем да си купиш винетка за пистарката...

Коментар

да ти кажа аз до къде стигнах с тия въпроси, щото и аз го имах тоя проблем това лято.

има хора (в кат примерно) които срещу определени пари ще направят каквото искаш
          иначе ти трябва митническа - дори и да знаеш кой го е внесъл ... надали ще успееш да го накараш да изиска от митницата дубликат. чисто теоретично е възможно ти да идеш в митницата и да ти издадат дубликат
          после с него по каналния ред.

аз обаче като изкарах няколко пъти мотора и ме домързя да се занимавам с простотии. Имам договор, даже и пълномощни до вносителя, фактура - полицаите и да ме спрат няма да го конфискуват, може би само акт, че карам нерегистрирано мпс. обикновено 10 кинта и продължаваш. колкото и да ми е мъчно - толкова малко струват тия неща в нашата мила държава.

с две думи - карай си - нема грижи.

ако искаш звънни ми 0886 754 19 64 да ти обясня по- ясно

Коментар

Въпросът е принципен, с възможност да стане конкретен, ако реша да се обзаведем и с нещо такова.

Ти в КАТ ли си ходил с кросак? Предполагам, че освен митническата, си имал, фар, стоп и протокол от Технотест. Не се ли натягаха, че митническата е отпреди години?

То, ясно, че с почерпка им затваряш устите, ама не обичам да давам рушвети, щото така само ги приучваме и после сами си искат.

Коментар

си имал, фар, стоп
              да фар и стоп бива да имаш
              продават се на уфо и на ацербис и то със сертификат от EU
              то не че някой го гледа тоя сертификат де но може да дойде време и да ги гледат

Коментар

това и преди го разисквахме ама в друга тема, забравих коя а и неми се търси

ако си го рег. в данъчното като твоя собственост съответно трябва да се оръсиш и на държавата

а за гражданската не е задължително, освен ако не го караш по пътната мрежа, тогава и преглед трябва да минеш и фар и стоп ...и така

бе не се занимавай с глупости ако е крос !!!
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X