Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на втори мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на втори мотор

Здравейте,

В последните седмици ми се вътри из главата идеята да си взема втори мотор. В момента карам Хонда Доминатор. Както знаете всички това си е паркетно ендуро отвсякъде. Аз го пробвах и в гора, ама голям зор, особенно след 3-то падане не ти оставт сили да го изправиш. Да не казвам на кал като затъне как се вади.....
    Та за това реших да си взема нещо леко за в гората. Искам да е ендуро а не чист крос, да има ел. стартер и да мога да го регистрирам за да мога да си ходя от нас до гората без платформа с която да го тегля. Висок съм 1.80 и тежа 95 кг. Нямам претенци да е 2 т или 4 т просто да е нещо по-дуракоустойчиво все пак ще се уча на горско каране с него. Бюджета ми е към 4000 лв. С удоволствие бих приел съвети от хора с опит и знания. Сам не се справям гледам сума обяви и не мога да се насоча към нищо. Имам познат който може да ми потърси и нещо в Германия но трябва да му кажа модел за целта.
    Предварително ви благодаря за съветите !
    [B]RUGBY is the source![/B]

До: Избор на втори мотор

Здравей колега.Аз също карам доминатор и съм съгласен,че в гората е труден за каране.Моят съвет е да си вземеш Honda XR250 или XR650L .И двата модела имат ел.стартер и са много здрави и издъжливи.Успех.

Коментар

И аз бях собственик на Доминатор но в гората след серия от дупки и бабуни трудно се одържаше, затова реших радикално проблема продадох го. Предлагам ти и ти да постъпиш така не ти трябва да поддържаш два мотора.
      Аз съм привърженик на 4т мотор така че и моя съвет е вземи си такъв.
      Със стартер и възможност за регистрация -Ямаха ВР или ТТРе, Сузуки ДРЗ400(сега притежавам такъв), за ЦРФ-р нямам информация дали се регистрира и т.н.
      От всичко което бях чел преди да си купя аз моя мотор стана ясно и приз колко време да си сервизираш мотора - спортните са по напилени и ресурса им е по кратък.
      Но като цяло каквото ти е на сърце и ти пасне на ръце и под крака това ще е.

Коментар

ХР-250 много добър избор....... аз в момента такова карам и съм много доволен.

Коментар

Един приятел имаше Доминатор 650 и му беше доста трудно из гората с него. Продаде го и сега мисли да си взима някой ЛЕК, МОЩЕН 2т. мотор
          Но и казаните горе предложения не са никак лоши
          Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator Преглед на мнение
            Моят съвет е да си вземеш XR650L
            XR 650 L е един малко олекотен(но не много) Доминатор. Двигателите са им едни и същи. Това е все едно "от трън та на глог".

Незнам какви мощности търсиш, но DR 350, XR 400 са много добри варианти от по-старите концепции(леки и пъргави) но там остава проблема с липсата на стартер, всъщност за DRа не съм сигурен може да има екземпляри и с ел.стартер. Щом задължително търсиш стартер може да разгледаш WRите. WR 400 може да се намери на добри пари, но има вероятност да ти дойде малко силен, незнам какви са ти възможностите. DRZ 400 или KLX 400 също са варианти, тези два мотора се различават само по цвета - жълт и зелен.

Коментар

За изброените по горе модели дали ще са достатъчно 4000 лв. Мен ме съмнява. Ако мога да намера нещо за тези пари ще е супер.
              [B]RUGBY is the source![/B]

Коментар

Първоначално публикуван от popmaxim Преглед на мнение
                За изброените по горе модели дали ще са достатъчно 4000 лв. Мен ме съмнява. Ако мога да намера нещо за тези пари ще е супер.
                Спокоймо можеш да си намриш за 4000лв ДР 250,350 ХР 250, Ямаха ТТР 250, КЛХ 250 а можеш и някой ВР да намериш за 4000 лв

DR350
                XR250R
                XR600
                XR250
                KLX250R
                DR250
                TT250R
                TT250R
                Успех
                Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

ВР само 450 има стартер а такъв под 7000лв трудно .
                  Аз избрах КТМ и засега съм доволен лек е и има стартер но е минало само 1 седмица от както съм го взел де
                  [IMG]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg[/IMG]

Коментар

ВР, ДРЗ....няма за тия пари, ако има със сигурност е скапан. Кофти е, но факт. Ориентирай се за по-горе изброените мотори

Коментар

една стара тръпка.може да си взема пак за втора ма6ина.но за мене основата за готино каране KAWASAKI KDX 220 2000-2005година зелена е тревата зелена е гората...............
                      Прикачени файлове
                      Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от rumaneza77 Преглед на мнение
                        ...
                        Добър избор, но е без електрически стартер, а е и двутактов!

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                          Добър избор, но е без електрически стартер, а е и двутактов!
                          карам само 2-т .свикнал сам им да си ги правя сам.а и този е втори мотор за пистата хонда цр 125.за разходка кдх220р за сега тва ми е по джоба

Коментар

Нямаш лични да ти пиша, но общо взето - и аз към такъв съм се ориентирал - ако не намеря читава XR 250 значи ще е KDX 220 R

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                              Нямаш лични да ти пиша, но общо взето - и аз към такъв съм се ориентирал - ако не намеря читава XR 250 значи ще е KDX 220 R
                              много е важно за какво ти е мотора.кдх 220р е от вси4ко по малко.+му е 4е е много здрав.парата е важен фактор.ина4е горивото като разход малко по надолу от 250 2-т .и като му сложа масло за 28лева става едно и съ6то.а е по слаб .но това на мен не ми пре4и 6тото минавам с по малко паданиа ако види6 ме4ка във гората ите е страх смени гората

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X