Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо YAMAHA WR250F е по Скъпа от WR450F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо YAMAHA WR250F е по Скъпа от WR450F

защо е толкова голяма разликата в парите между тези два мотора WR250F i WR450F ??? Според мен би трябвало по голямия мотор да буде по скуп. И какво вие бихте предпочли, и какви са предимствата на единия и другия.

До: Защо YAMAHA WR250F е по Скъпа от WR450F

Защото в ендуро шампионата в България в клас Е1 в които попада този модел няма голяма конкуренция.Купуваш си такъв мотор записваш се и си трети или четвърти.Е за това е скъп. Маитап бе.

Коментар

Откакто се опитвам да си купя четиртактов мотор около 250 кубика установявам, че са си скъпи без значение дали са Yamaha или не. Карат се по-лесно, по-леки са и на повечето хора май не им се продават, та да върви пазара. Явно за това държат цена - поне аз така си го обяснявам.

Коментар

Ако говорим за нови мотори разликата наистина е малка

чисто технологично не е много по-скъпо на даправиш 450кубика двигател отколкото 250, принципа на разработка и изработка е еднакъв, само че за 450 отиват малко повече материали да речем. Другото което е че тука има и маркетингова стратегия. Може реалната цена на 450 да е много по-висока от пазарната а цената на 250 да е по-ниска, но тогава ще се продават повече мотори от единия тип а другия може да остане в сянка, разбира се в зависимост от вкусовете и потребностите на купувачите ако щеш дори и от килогарамите им Фирмите са си направили много добре сметката кое колко да струва така че не търси логика в някой неща.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
          Откакто се опитвам да си купя четиртактов мотор около 250 кубика установявам, че са си скъпи без значение дали са Yamaha или не. Карат се по-лесно, по-леки са и на повечето хора май не им се продават, та да върви пазара. Явно за това държат цена - поне аз така си го обяснявам.
          И аз тъй си го обяснявам горе долудаже и мога да допълня че 90% от начинаещите мотористи се хвърлят първо на силни мотори които им взимат бързо страха .После пазара се насища със силни мотори а класните драйвъри са кът и с чисто пазарни механизми на едните цената пада а на другите се качва.

П.П.Да оспамя малко темата с един виц който е горе долу по темата.
          Спират на кръстовище Ламборджини и Москвич и водача на москвича отваря прозореца и пита шофьора на ламборджинито:
          А бе брато каква е тая кола хубава ли е ?
          Шофьора на ламборджинито:
          Дали е хубава ли ,че това е най хубавата кола струва ..... вдига ..... ускорява ....
          Шофьора на москвето:
          Мммм ми гледам че не ги карат много,па знам ли.
          Последно редактирано от Николай; 14-12-07, 21:04.

Коментар

Колеги какво да ви кажа,незнам в БГ но тук има голяма разлика между двата модела някъде около 2500 3000 евро зависи от къде ште го купиш.А за това кои е по добър аз лично залагам твърдо на 250 ,много по лесен за каране и ти дава възможност да се отпускаш повече в даването на газ.Лично аз съм наблюдавал че много пъти състезателите с по малки мотори дават по добри времена отколкото големите кубици.И оште нешто ВР 450 е по труден за каране заштото има първа скорост по много дълга което не е добър начин за ендурото и много пъти го гасиш по време на изкачвчния тип триял,както казваме първа е много втора е малко та така .
            Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
            0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Абсолютно съм съгласен !
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

и аз съм напълно съгласен, но за жалост малко хора го разбират
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                  за жалост малко хора го разбират
                  Като се опарят, влизат в час...
                  Ама то си е и до стил на каране.... Някои много обичат да се возят, е така туристически, фъна го оставят....Други търсят само фън и го намират разбира се...

Коментар

Да аме не може един човек дето е 120 кг да кара 250куб.Вярно че е по лесно ама с по якия е по кеф.

Коментар

Сега Жоро да не кажеш че като си 120 кг къде си тръгнал да караш мотор.Ти си направо за СУМО

Коментар

Няма да ...
                        Я виж Брандауер ! Ти си направо бухнвалдки манекен пред него.
                        Ендурото и сексът не са шега работа !
                        -------------
                        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                        http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                          Като се опарят, влизат в час...
                          Ама то си е и до стил на каране.... Някои много обичат да се возят, е така туристически, фъна го оставят....Други търсят само фън и го намират разбира се...
                          Ами Жоро баш така е, сума народ се "вози" на 450 4Т, дето може да ги разкърти от сила на двигателя, а в същото време фъна който прави едно 125 2Т крос е ненадминат !!! Вервайте ми

бе всеки си знае, ама на някой бавно им идва акъла

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                            Няма да ...
                            Я виж Брандауер ! Ти си направо бухнвалдки манекен пред него.
                            Завиждам му на Брандауер, мотора му тежи 115-120 кг а той 130, все едно моя да тежи 65-70кг баси кефа ще е

Коментар

Що бе Краси ако Не може мотора да стане по лек то има друго решение. Почваш да ядеш като прасенце ,ставаш 130 кг и съотношението е готово.Малко тунинг там пружинки и др и КТМ-чето ще ти е като перце

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X