Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредната нужда от мнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поредната нужда от мнение.

Здраво колеги,
    от доста време вече се ослушвам и чета и сравнявам.Казусът е следния:от една година съм моторист(на 22 години съм).Първият ми мотор е ХОНДА ТРАНСАЛП 600 '89.Поддържам го,но за съжаление ме влече повече офроуда и взех да преосмислям трансалпа и реших да го пусна за продат,та докато се намери щастливец,аз да съм готов с избора си.Започнах от там дали искам SOHC или DOHC.Спрях се на първото,понеже се дава като повече ускорение.Продължих с това дали водно или въздушно да е охлаждането.Спрях се на въздушно,понеже моята хонда е с водно и е една такава тежкааа.Сега остава само да се спра на марка и модел- най-трудното.Колебая се между Honda XR600,XL650,Yamaha XT600,TT600 или Suzuki DR600.Наистина много се колебая,но не бих искал да бъде под 500сс.В общи линий търся нещо,което да е регистрирано(или да маоже да се регистрира),да става за офроуд(офроуд>шосе),да не е много тежко,да се държи добре на шосето(100-120 км/ч),разбира се и да не е много скъпо за поддръжка,да понася багаж(хода по мотосъбори от време на време)но пълно щастие всички знаем,че няма.Винаги съм бил фен на запалването с манивела.Ще се радвам,ако някой обори някой твърдения или ги подкрепи.Бюджета ми е някъде 2000лв.Разбира се,приемам и други предложения за модели и марки.Годината на мотора не ме интересува,дори да е 1984,стига да ми допаднат характеристиките.Ще допълня още нещо,ако се сетя.
    Поздрави и безавариен сезон!
    П.С. Не успявам да постна темата.

От: Поредната нужда от мнение.

Едно допълнение: има вариант за бартер за Yamaha XT 600 1988 година,след ремонт на двигателя.

Коментар

Кажи какво разбираш под оффроуд първо.

С 600 кубика, който да брига по шосе, ще ти е комфортно по утъпкани равни черни пътеки.

В тежък терен ще е като със слон през гъста джунгла.

Ако наистина искаш екстремен оффоуд варианта е 125-250 кубика, с ремарке до гората, и от там си ти.

Коментар

Той май спомена че чак екстремен оффроуд не му требе!
        Иво (таксито) Андреев
        0988 91 80 50
        Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Не разбиран нещо: Как така един разпределителен вал в главата, дърпа повече от два такива? И какво точно идва да рече "дърпа"?
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Имам предвид не кросови трасета,а по-лек вариант,но не и утъпкани черни пътеки.

Относно единия разпределителен вал съм чел че е по подходящ за черни пътища и нагоре,доколкото DOHC повече за дълги пътувания.

Коментар

XР600 е с предимство пред всички дето си изброил. А ако имаш повечко бюджет ХР400 ти е мотора!
              HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Лошото е , че за 2000 лв читав ХР 600 няма как да намери . За ХР 400 бюджетът трябва да го умножи по 2 . А ходенето по събори ( с багаж ) автоматично изключва малкия ХР .

Коментар

ХР-а ми беше фаворит,но бюджета не го позволява...сега главно съм раздвоен между хонда ХЛ или ямаха ХТ/ТТ

Коментар

Добрите екземпляри не се задържат много , така че няма смисъл да търсиш мотор , след като не си дал твоя .

Коментар

Това е вярно,но след като продам моят,трябва да имам готовност какво да търся,кое да бъде с приоритет.

Коментар

Бих искал да добавя,че си взех Yamaha XT600 1988 2kf модел ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X