Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи мотор - Хъски или Априлия 125цц

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи мотор - Хъски или Априлия 125цц

Здравейте, наскоро изкарах А1 и сега ще се купувам някакво моторче... Финансите са ми ограничени до 1900 най-много ... Насочил съм се към ендуро и по-точно към тези две моторчета : husqvarna wr125 i Aprilia ETX 125. Ето и линкова към моторите: http://motori.cars.bg/m138223 и http://motori.cars.bg/m134616. Аз съм на 16г. 180см и 75кг. Искам нещо леко и рязко. Определено 2т и ще го карам навсякъде.. смисъл аз съм от малко градче и ще го карам градско.. до село из ниви и така. Хъскито ми харесва много... но като чета из форума от предишни години имало някакъв проблем с частите , а разхода на гориво не бил малък. (ако някой знае колко е горе-дулу плс да напише). Обаче ще е супер ренде. Априлияра не ме привлича много визуално, маи спойлерите са сменяни, а и маската ще сменя за да заприлича малко на по-красивите си братя. За частите й не знам.. ако някой знае какво е положението да пише дали се срещат....

От: Първи мотор - Хъски или Априлия 125цц

За частите, то и за двата мотора са кът, но според мен за хъскито по-лесно ще намериш. А доколкото разхода и на двата мотора е доста, но това все пак е 125ца, като го караш леко е добре, а на всичката газ както всички цвайки си хапва здраво. ЕТХ модела е по-скопен от събрат си РХ и аз лично не бих го избрал. Не само от към двигател, а и от към окачване, а и ротакс са си малко капризни двигатели.
    На мен лично ми харесва повече хъскито, но не искам да те навивам, така че си прецени по-добре за цената кой е по-запазеният. Априлията изглежда абсолютен оригинал, което е може би най-хубавото нещо за един мотор(или каквото и да е др.) втора ръка.
    Според мен е най-добре да се спреш на съвсем различни марки мотори, но ако тези ти харесват....
    Надявам се да съм бил полезен!
    Димитър Тенев

Коментар

Здравей! А сигуревн ли си, че искаш да си похарчиш целия бюджет за покупката на мотора само ? АМи ако се развали нещо, те тия обслужвания, основни ремонти дето ги пишат по обявите не са верни нали знаеш, или поне повечето само така си пишат, за да си продадат стоката. Има 125-ци че и 200-кубикови за по 1200-1500 лв. ЯПОНСКИ при това, а за японските части има.

Коментар

Еми ще си отваря очите и ще купи такъв мотор който няма да се развали,относно частите вече продават всичко,и какъв японски ще вземе освен ДТ 125,защото с тази книжка може да кара само до толкова

Коментар

Да, и 2-те моторчета от линка не влизат в кат. А1. От както миналото лято вече има изпит по управление и за кат. АМ, ченгетата като видят тинейджър и много щателно правят справки в базата данни, за да видят каква макс. мощност е посочена за съответния мотоциклет. Също се заяждат защо не се носи и големия талон, че там пише мощността. Така че търси мотоциклетна който макс. мощност е до 11 кв.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Хъски
            KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Здравейте, за да не флудвам с допълнителни теми, ще използвам тази, защото питането ми е горе долу в тази насока. Искам да взема нещо на по народна цена за гората и черни пътища предимно и съм се спрял на Априлия RX 125. Въпроса е според вас дали ще ме носи, тъй като съм висок 190см и съм около 100кг. Мотора ще се кара 4-5 дни в месеца най - много. Предишен опит с мотори имам с разни балканчета и карпатита 50сс като бях по - малък и сега понякога карам(все още му свиквам и не го карам с повече от 80км/ч както и внимавам много как взимам завойте) на брат ми Хорнета 600сс 100 коня, но не се кефя на шосейните нещо.
              Благодаря предварително на отзовалите се с мнения !

Коментар

Хайде бе хора, побутнете ме ... изчетох 1000 теми от различни форуми и не мога да си отговоря на този въпрос дали ще ми е малка Априлията ... пък като гледам са по 35 коня, което ми изглежда доста добре в сравнение с някой други.

Коментар

Ако е за разходки из черните пътища ще те носи без проблем, но на някакви по засукани стръмни пътеки ти ще я носиш. А за конете се съмнявам да са 35.
                  Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Благодаря за отговора! Предимно за разходи по черни пътища ще се ползва, поне такива са ми плановете за сега . Иначе гледам, че по каталог Aprilia RX 125 (мисля, че е Rotax) 1996-98г. й дават Max power -23.1 kW / 31.0 hp @ 10800 rpm. Като почна огледите ще понапъна някоя да видим.

Коментар

Абе те така ги дават, но не са баш така. Като го покараш, след това покарай и някой 250сс 4т, 30 - 35 коня и ще видиш, че си има разлика - сигурно конете на 125 кубиковото 2т не са хранени толкова добре, като на 250сс 4т, знам ли... А за огледите се надявам да си прочел какво да гледаш( ако не им разбираш де), ако не вземи някой с теб да го види, защото шанса да се прецакаш и да вземеш някоя 20 годишна моторетка, която изживява последните си мигове живот, преди да и трябва цялостен ремонт, е значителен.
                      Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Ясно ми е за 250 4Т ама там лягат на друга цена, а мен просто времето няма да ми стига да карам много и за това не ми се набиват доста пари във вече втори мотор. Иначе брат ми е монтъор и ще го мъкна с мен по огледите , а и аз не съм чак толкова зле технически, за което благодаря и на форума от който научих доста полезни неща и продължавам да уча всеки ден. Спрях се на Априлията заради цена-качество(и визия ... все пак италианци ), ако изпадне някой японец на цена то е ясно Благодаря отново и се надявам да се присъединя в клуба в скоро време, че Хорнета хич не ме блазни с нашите джигите по пътищата.

Коментар

колеги, ако си взема такава априлия, или изобщо 2Т, трябва ли наистина всеки сезон да се сменя буталото със сегментите?
                          Чувал бях, че на двутактовите е задължително, така ли е? и Скъпо ли е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X