Обява

Свий
Няма добавени обяви.

kmt,honda,suzuki

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• kmt,honda,suzuki

Искам да си взема ендуро и искам да ми дадете мнението си между КТМ ЕХС,ХОНДА ЦРФ,СУЗУКИ ДР-З.
    Благодаря предварителното !

От: kmt,honda,suzuki

Взимай дрз или хонда и се не бой .. . Лично аз мисля ,че сузукито е по издръжливо .

Коментар

По-издръжливи са само жълтите .

Коментар

Взимаи КТМ - имат части и не чакаш доставка две седмици . Няма да имаш проблеми с клапани , вериги и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от niki_86112576 Преглед на мнение
          Взимаи КТМ - имат части и не чакаш доставка две седмици . Няма да имаш проблеми с клапани , вериги и т.н.
          Да, няма проблеми-сменяш с нови и караш.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Re: kmt,honda,suzuki

Всеки с хвали неговото, както винаги.
            От моя опит(не само с ендуро а с мотори като цяло) мога да кажа че плюса на КТМ-ите е точно бързата доставка на частите.
            Това кое колко се чупи е много относително - чупил съм и сузуки и хонда и ктм, така че стига да имаш желание всичко е възможно.

Другото е въпрос на вкус, зависи как обичаш да караш.

Коментар

От: Re: kmt,honda,suzuki

Първоначално публикуван от chemomche Преглед на мнение
              Всеки с хвали неговото, както винаги.
              От моя опит(не само с ендуро а с мотори като цяло) мога да кажа че плюса на КТМ-ите е точно бързата доставка на частите.
              Това кое колко се чупи е много относително - чупил съм и сузуки и хонда и ктм, така че стига да имаш желание всичко е възможно.

Другото е въпрос на вкус, зависи как обичаш да караш.
              Тези части всяка седмица ли ги взимаш,ако е така говори много зле за марката.

Коментар

Не, но като ти се наложи да вземеш нещо е малко кофти да чакаш 2-3 седмици.
                Предишната ми Хонда(VTR) ми прескочи ангренаж и удари два клапана, което я вкара в бокса за месец защото трябваше да чакам за нова гарнитура на главата и клапани.
                Сузуки....счупих зъбчатка на втора скорост - отново 1 месец в бокса заради чакане на части.
                КТМ-ите до сега да чукна на дърво не са "раждали", но като се наложи да сменя някаква дреболия или я има налична или до седмица пристига, което си е голям плюс.
                Не казвам че КТМ не се чупи или е по-дорбо/по-лошо от другите марки, всичко се чупи - вечен мотор няма!

Коментар

Имам 2 КТМ-а в гаража, скоро ще има и трети. Имам и ЦРФ 250Х. За времето, за което съм сменил 3 бутала, 2 биели, 2 разпределителни вала, не знам колко кобилици, лагери, на всяко отваряне задължително ангренажна верига и смукателни клапани, и сааамо едни изпускателни клапани, гарнитури, семеринги и китове за водна помпа не ги броя, на хондата само 1 път е сменен семеринг на зъбчатката, не са регулирани клапаните, все още на студено пали от раз на стартер и върви безгрижно. Само обслужвам предница и заден амортисьор, филтри, естествено и сменям масла редовно. Пука ми на сайдера, че няма в наличност резервни части.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Добре де, и аз имам два КТМ-а в гаража - моя 525 SX и на брат ми 520 ЕХС. На моя съм му навъртял 100 часа(в неделя станаха точно 100) и за това време не съм пипал клапаните, мотора пали от първото ритане както студен така и топъл. На брат ми ехс-то и то има горе долу толкова навъртяни и то не е имало такива проблеми.
                    Явно CRF-a повече е стоял в гаража докато си карал КТМ-ите.

Пак казвам, всичко се чупи!

Коментар

КТМ и преди 30 години бяха хубави мотори , но докато бяха нови , на третата година почваха проблемите , бутала , биели , шарнир , и късане на рами.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от chemomche Преглед на мнение
                        Добре де, и аз имам два КТМ-а в гаража - моя 525 SX и на брат ми 520 ЕХС. На моя съм му навъртял 100 часа(в неделя станаха точно 100) и за това време не съм пипал клапаните, мотора пали от първото ритане както студен така и топъл. На брат ми ехс-то и то има горе долу толкова навъртяни и то не е имало такива проблеми.
                        Явно CRF-a повече е стоял в гаража докато си карал КТМ-ите.

Пак казвам, всичко се чупи!
                        Всички видяхме как и къде ги навърташ 100 мото часа,така и 1000 може да изкараш без ремонт,ние говорим за истинска експлоатация,такава по предназначение,а баща и син Генчеви карат,затова им повярвай.

Коментар

Ако се купува нов мотоциклет всички без китайците са хубави, а ако е втора употреба всичко е въпрос на правилна преценка за състоянието на конкретната машина.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                            Всички видяхме как и къде ги навърташ 100 мото часа,така и 1000 може да изкараш без ремонт,ние говорим за истинска експлоатация,такава по предназначение,а баща и син Генчеви карат,затова им повярвай.
                            Животе, единия от въпросните КТМ-и съм го карал аз няколко години. Повярвай каран си е точно по предназначение, ама подобни ремонти ....
                            По думите на s_s1, на всяко бутало сменят биела и разпределителен вал(3 бутала - 2 биели - 2 вала) ! Има нещо мноого сбъркано тук .... дали в експлоатация или механик (не искам да обиждам никой). За мотор или АТВ говорим при s_s1 ?
                            Това дори и за КТМ е много

А относно същността на темата, аз бих взел най-запазения за парите с които разполагам. Разгледай и WR-ите.
                            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

525ХЦ АТВ. Е всяко бутало е сменило освен сегментите с които идва и още едни ремонтни. А за валовете проблема е в кобилиците, които им се разкернира лагерчето и започва да дере вала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X