Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторите, които сте имали до сега и мнението ви за тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моторите, които сте имали до сега и мнението ви за тях

1.Pgo 50
    2.Aprilia Gulliver
    3.Malaguti f12
    4.Китайско кросче 110 кубика
    5.Балкан 50 кубика
    6.Cagiva mito 125
    7.Malaguti f10
    8.Gilera XR 1 125
    9.Yamaha DT 200
    10.Honda CRM 250
    11.Yamaha Jog
    12.Yamaha DT 125
    13.Husqvarna wr 360
    14.Husqvarna TE 610
    15.Yamaha TDR 125
    16.Yamaha Aerox 50
    17.Honda Cr 250

Коментар

Учех се на балкана на баща си "Блакан" 250сс. То за него няма смисъл да се пише! Дълго време го карах по селските мери! После имах за кратко Хонда Шадоу Калифорния 1100, но не беше мотора за мен! После за кратко Хонда Африка туин, не можах да и се нарадвам защото трябваше да заминавам за дълго. После Триумф Тигър 96 година. Доволен бях от този мотор макар, че ми идваше бърз.Много грееше лятото и някак си тежко се взимаха завоите с него. Сега БМВ Р1100 ГС. За него има много писано!Бих искал
      следващият ми мотор да е по нов и по лек /например БМВ 800ГС или КТМ 990 Адв./ Има време....Дали???
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

simson s51b
        simson s51 enduro
        mikilon d5

Коментар

Кавазаки
          KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Балкан 50, ЧЗ 350, ИЖ 350 Планета, от 97-ма не съм се качвал на мотор, но напоследък нещо ме сърбят ръцете и съм хвърлил мерак за едно ХР 250, но ще изчака още няколко месеца да си доизплатя кредита.

Коментар

Аз съм на 13 и досега съм имал два мотора Балкан 50 и Simson S51 Enduro . Сега карам Симсона , но мисля за някой подобрения . Мисля да слагам обортомер инялколко други неща.
              Последно редактирано от Helik; 28-06-15, 18:11. Причина: дублиране

Коментар

Аз започнах на 11г. с един картинг с двигател на Симсон СР, веднага обаче ми омръзнаха 4-те гуми и си купихме с приятел едно балканче 50куб. това нещо беше голяма краста, ремонтираш го до обяд ( центровка, цапане на свещта, регулиране на карбуратор и куп др.) а следобед караш 1 час. След него си купих едно Карпати 50куб. и една Стела пак 50 куб. с 2 скорости. Тези чудеса на соца имаха само 1 проблем - съединителя беше много честа повреда.После реставрирах един Симсон СР 1961г. покарах го едно лято, а след това много близък мой приятел почина след катастрофа с мотор и разпродадох всичко. 8 години не се бях качвал на 2 гуми но покарах една Ямаха ТТ600 на един приятел, установих че е прекалено тежък и неповратлив, а и е 4 такта... 2 месеца след това се сдобих с Ямаха ДТ230 Ланза производство 2000г.. Този мотор си е ДТ125РЕ само че с 230куб. двигател. Много лек с удобна позиция на водача, доста отзивчив дори и в ниските обороти, но за съжаление всяка част е истинско приключение за откриване (само за азия е произвеждан уж) най-интересното е че има система наподобяваща тракшън контрол която с удовоствие бих унищожил ако можех

Коментар

Първия ми мотор беше yamaha jog отначало беше много здрав и харчеше 3/100. След това започнахме да дуя по баирите и изгуби мощност и палеше след два часа ритане и чистене на свещта. След време баща ми ми взе етз 251 все още го имам. Много е здрав и мощен ама за офроуд ми е тежък. Сега дай боже да си взема някой четири тактов от 250 до 600 кубика крос или ендуро. После се запознах с едно момче и го запалих по моторите и си взе сузуки рм 65 много вървеше но ни умаля и взехме сузуки рм 125 вървеше ама харчеше 15/100 и след време взехме хонда хр 100 четири тактова която имаше пет пъти по-голяма мощ на баира и харчеше 3,4/100. Сега търсим някой голям мотор.

Коментар

Тез до 13 годишен са ясни, на 34 съм, по селата карахме к'вото има. В по съзнателните години Yamha XT500, Suzuki DRZ400, Yamaha WR450F. Ама кой каквото търси. Аз май най-доволен останах от XT-то. Здрав, тих, спокоен, икономичен и непритенциозен. Малко дрът беше и нямаше стартер, ама палеше от кацнал петел на манивелата. Най-универсален идва. Ей тъй за кеф да се повозиш 200 км. нямаше равен. А и годините се въртят, хората се успокояват

Коментар

Honda CB500, Двуцилиндров двигател. Ефтина поддръжка, непретенциозен мотор. Като за първи (какъвто беше за мен) е много добре. Продадох го в перфектно здраве, исках да взема нещо по-мощно. Около 8 000км с него.
                      Honda CB600F Hornet, 4 Цилиндров двигател, водно охлаждане, страхотен мотор. Карал съм го над 13 000км, взех го доста запазен на реални 18 000км. Сменил съм основни консумативи. Гуми, масло, накладки, верига и пиньони за тези километри през който съм го карал. И до този момент е моя собственост. Не мога да се разделя с него в перфектно здраве е.
                      Honda NX650 Dominator, 1 Цилиндър, въздушно охлаждане. Невероятен мотор. В началото не ми се вярваше буквално колко не върви в сравнение с Hornet-а..., след около 4500км който съм му минал само от Май тази година до сега, така се сработихме с него че не искам и да поглеждам друг моторм. Страхотен е, не върви грам, но не ми и трябва да върви. Не мое е оставил никъде, и винаги ми е помагал в трудни моменти. Какво ли не съм сменил по него... и още има да сменям два пъти по толкова... но мога да кажа че от всички мотори който съм изброил по горе и съм карал някога, това е най-удобният мотор за мен. Кача ли се на него ставам друг човек!

Коментар

досега 1 педалетка SACHS, 50 cc двутактова, после скутер 50 цц-4 тактов /да китайски/, после 125 цц пак 4 тактов пак китаиски и 13 000км за миналата година. в момента ендуро - хонда доминатор 250 пак 4 такта. започнах да карам на по-дълги разстояния и ми трябва по-голяма кубатура. потвърждението бе пътуването из румъния през 2-та най-известни прохода трансалпина и трансфагарашан. подръжката на хондата е различна в сравнение със скутерите /естествено/ но нито е сложна нито отнема много време. научавам всеки ден нови неща за устройството на машината иобичам да човъркам по нея. качих се на ендуро, защото пътищата ни продължават да са "хубави", пък и от време на време ми писва от асфалт и хващам гората. за скутерите нищо лошо не мога да кажа взех първата 50-ка нова от магазина, направих си разработката както пише и после дори с жената и детето карахме заедно. 125-цата беше малко карана, но добре подържана, редовно като се сменя масло и се попритяга някоя гайка кара много време. нито един от горепосочените коне не ме оставял на път, но пък и аз като влеза в бокса не ги оставам ей така да си седят....

Коментар

Да се включа и аз:
                          Научих се на симсон S51-първият бях малък и трудно стигах земята, после балкан 50-направих си го за 6 месеца от части които ми подаряваха познати-бях 8-ми клас-беше много добре модифициран (първото балканче в СТЗ с три зъбчатки-едната изпълняваше функцията на обтегач, ранни години). После ИЖ планета-2, ИЖ Юпитер-3 с кош (вече кеф двуцилиндров), Иж Планета спорт-докато свикна да му правя центровка (поради обратното движение на коляновият вал), голям зор ми беше, но все чупеше 2-рата скорост и спиците, Иж Юпитер-5! Писна ми от Ижета и минах на ЧЗ-350 6V, после имах 4бр ЧЗ-та 12V (Едновременно), След това Кавазаки KL600, Ямаха FZ750 (Genesis). След дълга пауза без мотор си взех MZ 251 -който продадох преди година! Сега нямам нищо!
                          Мнението ми -руските са много по добре конструктивно и здраво направени от МЗ-то и ЧЗ-то!-за сметка на комфорта. ЧЗ-то винаги съм твърдял, че е конструктивно недоразумение! Мз-то нежна машинка!-това е за соц возилата! (моторите сам сам си ги правил, както и на приятелите ми съм ги ремонтирал аз)
                          Кавазакито КЛ600, го взех не работещо (оказа се със счупен борд на буталото м/у сегментите), много здрава машина!

P.S.
                          Забравих карпати-голямо цапане беше с него!
                          Последно редактирано от Marin Stoyanov; 05-08-15, 12:35.
                          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X