Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторите, които сте имали до сега и мнението ви за тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моторите, които сте имали до сега и мнението ви за тях

Понеже видях една такава тема в друг форум, но моторите и мненията бяха повече насочени към пистовите реших да пусна една такава в нашия форум. Целта на темата е да си пишем моторите, коите сме притежавали и мнението ни за тях. Извинявам се, ако съществува такава тема нека моята да бъде изтрита.

Моторите, които притежавах аз са:

Yamaha Jog- бях го взел за 200 лева карах го една седмица без ауспух понеже много се кефях на звука, който вадеше. Имах чувството, че карам 4т. крос и след една седмица мъчение по баирите се счупи. После го продадох за 30 лв. иначе братовчед ми имаше Jog1 беше многп здрав и пъргав мотор много издържа и имаше мн нисък разход на гориво. Неговия беше здрав, защото беше купен за 500лв.

Honda Xr400R - Първият ми истински мотор. Преди него имах опити с Хл500, който не беше мой. Очаквах да е нещо по-спокойно от Хла, но се появи страхилище. Много вървеше, дигаше се до 3-та на задна. Беше лек и маневрен. Страхувах се да му дам газ веднага задницата му почваше да прави наляво - надясно. Уж беше здрав, но нали знаете всеки се прецаква с първия си мотор. Бях попаднал на незапазен екземпляр и му се счупиха скоростите. Иначе като цяло са бетон. Не го препоръчвам за първи мотор, поради многото мошност и височина на мотора, мисля, че би било доста по-добре да се почне с нещо 250. Замених Хр-а със един запазен:

Suzuki Dr250 -
    много здрав мотор, който ме научи да карам. Много лек и маневрен, и наистина мноого здрав мотор. До края на 2 ра скорост вървеше почти като Хр-а. Имаше дълги скорости и добри ниски. Научи ме да правя каквото си искам с него. Изобщо не ми липсваше Хр-а. Гореше много малко. Правихме стартове с Хл600-ки, ТТ350 и Хт350 др-а ги минаваше още от старт и не им позволяваше да го минат. Препоръчвам на всички, които са под 80кг и които искат здрав и лек също така и почти без подръжка мотор.
    HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

От: Моторите, които сте имали до сега и мнението ви за тях

Китайско АТВ-50 кубика вървеше докато не пораснах.. Взех го за 1200 и го продадох за 150

Kawasaki KLR 250-Първия ми мотор.Преди него карах на приятели SUZUKI DR 350 i Cagiva W8 125.Има много добри ниски и къси скорости,минуса му е че му са в малко повече килцата по талон е 135..Сега мисля да го сменям за някой 350-450
    KAWASAKI KLR 250-->HONDA XR 250-->KTM EXC 250 2T-->KAWASAKI KDX 200R
    НЯМА ЛОШИ МАРКИ, ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!!!

Коментар

MZ 175 Trpohy - 1958/9 г. - Модела с двете отделни седалки и кръглия фар. Към времето когато го карах (преди около 13 години), тежеше 2 пъти повече от мен и ако не му знаеш цаката за поставяне на степенка, това си беше кауза пердута. Дрго - цапаше свещта и се налагаше да спирам на всеки 30-40 км да я чистя, съеденителя не ставаше, фара светеше малко повече от свето-диода на телевизора ми, спирачките гарантираха спиране при движение със скорост до 17км/час, гореше като змей. Това за мен беше истински мотор и му бях абсолютен фен. За съжаление се наложи да се разделя с него по незавиещи от мен причини. Бих го карал с удоволствие и в момента, след отделяне на нужното време за реставрация и безопасен за употреба вид разбира се...
      42

Коментар

Симсон с51 ендуро(нямам намерение да го продавам, още си го карам) > мз150 > кавазаки кмх 125 > Сузуки др-з 250 (рядък модел в България, къси скорости, икономичен, сравнително лек, достатъчно мощен)

Коментар

- Първия ми мотор беше ХЛ 500. Много добра машина, нищо че е по стара от мен . Като за тепърва прохождащ моторист ми пасна идеално. Достатъчно лека, не много мощна но пък надеждна и с нисък разход за бензин и поддръжка. С този мотор имах страхотни преживявания из гори и полета, притежавах го 7 години, продадох го и все още се движи, вярно в сравнение със съвременни машини изглежда малко смешно (само 26 коня), пък и вече не е това което беше но за машина 83-ти набор мисля че е добре.
          - Следващия ми мотор (който все още притежавам) е ТТ 600. Много по мощен от ХЛ-а но и много по тежък. Поне на мен ми дойде тежичък, мъчих се да го карам из гората известно време но нещо не ми допадна. Освен че е тежък е по голям и като габарити - височина, дължина, абе за по черен път става ама не мога да се завирам там където се завирах с ХЛ-а. За сметка на това за града е доста удобен, става и за късички пътувания но високите скорости не му понасят (започва зверски да вибрира). Това разбира се не ми попречи да ида с него до морето (Ботевград - Царево ~ 500 км) също едно готино преживяване. Та дойде време да търся и горски мотор, и го намерих:
          - ДРЗ 400 - имам го от година и нещо и мога да кажа - страхотен мотор! Лек, мощен, надежден. За момента напълно задоволява изискванията ми, но аз все пак съм обикновен любител. В интерес на истината бях се засилил към ХР 400 но ДРЗ-то изкочи из невиделица и на добра цена така че скочих на него и не съжалявам!

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
            - Първия ми мотор беше ХЛ 500. Много добра машина, нищо че е по стара от мен . Като за тепърва прохождащ моторист ми пасна идеално. Достатъчно лека, не много мощна но пък надеждна и с нисък разход за бензин и поддръжка. С този мотор имах страхотни преживявания из гори и полета, притежавах го 7 години, продадох го и все още се движи, вярно в сравнение със съвременни машини изглежда малко смешно (само 26 коня), пък и вече не е това което беше но за машина 83-ти набор мисля че е добре.
            - Следващия ми мотор (който все още притежавам) е ТТ 600. Много по мощен от ХЛ-а но и много по тежък. Поне на мен ми дойде тежичък, мъчих се да го карам из гората известно време но нещо не ми допадна. Освен че е тежък е по голям и като габарити - височина, дължина, абе за по черен път става ама не мога да се завирам там където се завирах с ХЛ-а. За сметка на това за града е доста удобен, става и за късички пътувания но високите скорости не му понасят (започва зверски да вибрира). Това разбира се не ми попречи да ида с него до морето (Ботевград - Царево ~ 500 км) също едно готино преживяване. Та дойде време да търся и горски мотор, и го намерих:
            - ДРЗ 400 - имам го от година и нещо и мога да кажа - страхотен мотор! Лек, мощен, надежден. За момента напълно задоволява изискванията ми, но аз все пак съм обикновен любител. В интерес на истината бях се засилил към ХР 400 но ДРЗ-то изкочи из невиделица и на добра цена така че скочих на него и не съжалявам!
            И аз се научих с Xl500 колега... тука при нас много се карат почти всеки един моторист започва с Хл-а, части масти всичко им се намират... Здрави са! Само, че капенето на масло изобщо не им спира...
            HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

балкан 50,250;иж 250 планета;симсон 51;чезе 350 и сузуки ДРЗ 400.Това си спомням,но със сигурност съм пропуснал некой кон.
              HUSGVARNA 630 SMR
              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Иж Планета Спорт - от 28.03 1983 г. и досега. Kawasaki KLR650 - от три години.

Коментар

Балкан 50 - 2 броя, МЗ-150, Симсон С-50 и С-51, ИЖ-350 и от 22 години Минск-125.
                  На няколко пъти бях "на мамеца" да си купя марков мотор 350-500 кубика но в последния момент се отказвах.
                  ЕГН-то ми вече не е за бързи и мощни мотори, а и Минска ми върши прекрасно работа за риболов и ходене до тъщата.
                  Най-много проблеми /и единствено/ съм имал с Балканчетата. С другите никакви.
                  МЗ-то беше прекрасно за асфалт, но за язовирите и реките не ставаше щото беше високо и на малки обороти издъхваше, а като му подадеш газ вдигаше предницата.
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

минск от 22 год =герой на социалистическият труд

Коментар

Първия ми мотор на мен беше ЕТЗ 151 ,а сега съм ТТ-Р 250. Честно казано се преродих, имах чувството, че съм се качил на мотор за първи път. Има добри ниски и прощава грешки, за начинаещ може би е перфектния избор но нали е първи мотор и трябваше постоянно да се ремонтира.

Коментар

Първоначално публикуван от belin. Преглед на мнение
                        минск от 22 год =герой на социалистическият труд
                        На 8 300 км. свети като нов. Като го изкарам пред гаража ще си счупят вратовете да го гледат

Иначе си е "Киевка".
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първо започнах в 4ти клас с Stella 50cc (със две скорости), доста издръжливам карах е 4 години без да пипам нищо, като е карах само по поляни и черни пътища. Става да идеш за хляб до магазина.
                          В 8ми клас се качих на балкан 50, хареса ми даже си купих още 3бр. При нормално каране са здрави, поне при мен, при офроуд си иска постягване на туй, онуй, та реших проблема с направа на 2 пътнически балканчета, едно за крос и едно за части. Станах състезател с балканчета, всяка година в Голяма Желазна.
                          След 1 година с балканчето и с запознаването на други мотористи взех suzuki dr 125, като да се научиш да караш става, също и за хляб до магазина. Хубавото беше че пък само каране без правене, наливах бензин и толкова. Все още чакам деня в който ще се опарича да си купя мотор, или 125 двутактов, или 600 др или рс 650.
                          Балкан 50 MX/ Suzuki DR 125/ Honda Dominator 650/ KTM 250 SX
                          Opel Frontera 2.3TD/ Lada Niva 1,7/ VW Golf MK2/ Mercedes 190D

Коментар

Скутер Пежо - супер боклук, така и не запали една сутрин от раз.
                            Хонда CBR 125 - невероятна машина, кара се като колело харчи 2 на 100, идеален за резервен превоз за вилата.
                            Хонда Хорнет 600 - много емоция в града, много здрав и лесен за поддръжка.
                            Хонда Кросрънър 800 V4 , мотор за кеф, много приятен за дълго спокойно пътуване с достатъчно сила за неразумни скорости
                            Бъдещ - BMW 1200 GS - иска ми се но не ми стиска....
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

Yamaha mint > Kawasaki kfx 700 > Kawasaki kmx 125 Honda cr 125
                              eat my dust

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X