Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложение какъв мотор да избера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предложение какъв мотор да избера

Здравей те колеги!
    Решил съм да купувам мотор бюджета е около 1500лв.
    Да започнем с информация: Студент съм и мотора ще се кара предимно когато се прибирам,така че не много често.Мотора ще се кара предимно из село,за разходки до язовира.Иска ми се да е нещо сигурно(да не се налага постоянно ремонти) и да е икономично да гори около 4.До сега съм карал предимно скутера си,но той е китайски и само проблеми с него постоянно ремонти доста често ме е оставял да го бутам и на всичкото отгоре много гори.
    Всякакви предложения,мнения и изказвания по-въпроса ще са ми от помощ.
    Из мобилито колкото гледам повече се обърквам.
    Мисля си да е 4 тактов от една седмица чета,и това което разбрах са по-надеждни,по-икономични,но по-бавни.
    Благодаря предварително!
    Последно редактирано от kz_rado; 07-08-14, 20:41.

От: Предложение какъв мотор да избера

Мисля, че 4т 125 кубика ще ти е добре за около година, но ще ти умалее. 250 4т е малко мощен, но после се свиква и е супер. 2т 125 кубика гори от 5 нагоре при яко зобене може да стигне + - 8,9. За толкова пари мисля, че излизат повече 125 4т, а за свестен 4т 250 мотор според мен трябват 2к и късмет

Коментар

Старо японско ендуро.
      За разхода не знам какво се притесняваш - като ще го караш толкова рядко дали ще изгори 4 или 6 какво те бърка? Ако си за 5 лева по добре не се захващай...
      Из в раздела има много ама много теми които ти дават отговор, прочети ги и като си отсееш 3 - 4 модела може да се пита нещо конкретно, но сега на изискванията ти отговарят поне 50 - 60 различни модела и се сещаш че на никой не му се занимава да седне да пише отделно за всичко по отделно при положение че същото е изписано поне по 5 пъти за всяка модификация.

Коментар

Здрасти колега,много хубаво,че си решил да се сдобиеш с ендуро мотор и прекарваш свободното си време в приятни разходки,Но ако искаш читав и безпроблемен мотор,не бързай и помисли върху това което ще напиша.До 1500 лв. да кажем е невъзможно да намериш 4Т мотор в добро здраве,просто собственика се е намъчил и по малко радвал от него и за това гледа да се отърве,и веднага като го вземеш ще почнат едни ремонти ,които ще те направят по вещ в механиката на мотора отколкото в карането,примери много от темите във форума!Н а твое място като начинаещ,бих те посъветвал да си намериш за 500 600 лв някое позапазено ЕТЗ 251 или 250,от първи или втори собственик-перфектния мотор за твоите критерии,купи си за 100 лв гуми ,'части и консумативи има навсякъде и са евтини.Ще можеш да си го поддържаш сам и най важното няма да загубиш,защото когато решиш да го продадеш ще му вземеш същите пари и няма да си на загуба.И като мощност Етз-то не отстъпва на 250 4 т мотор даже превъзхожда някои ,за твоите цели е идеален,но все пак избора е твой!.Поздрави и успех в търсенето.

Коментар

За разхода не е толкова от значение.За мен по-важно е да е да е с хубав двигател че ми е писнало да бутам мотори.
          Лутам се и не зная на кой модел да се спра.Гледам че 4 тактовите са по-надеждни и са по-добри за начинаещ като мен гледах примерно Suzuki dr 250cc ,но много пари.
          Гледам има и по-евтини 2 тактови по-стари около 1990г. дали да не е нещо такова, около 1000лв. ,но както казах не знам кой са надеждни.
          Нямам си и на представа как се поддържат преди бях чел че за всеки сезон се подготвят и 2 тактовите била по-скъпа поддръжката?
          Съжалявам ако съм обидил някой от форума,но не намерих отговори на моя въпрос и затова пускам тема,пък и нали за това е форума да си помагаме един на друг,а не начинаещите като мен да им казвате има търсачка и оправяй се сам с проблемите си!

Коментар

Първоначално публикуван от st_mnov Преглед на мнение
            Здрасти колега,много хубаво,че си решил да се сдобиеш с ендуро мотор и прекарваш свободното си време в приятни разходки,Но ако искаш читав и безпроблемен мотор,не бързай и помисли върху това което ще напиша.До 1500 лв. да кажем е невъзможно да намериш 4Т мотор в добро здраве,просто собственика се е намъчил и по малко радвал от него и за това гледа да се отърве,и веднага като го вземеш ще почнат едни ремонти ,които ще те направят по вещ в механиката на мотора отколкото в карането,примери много от темите във форума!Н а твое място като начинаещ,бих те посъветвал да си намериш за 500 600 лв някое позапазено ЕТЗ 251 или 250,от първи или втори собственик-перфектния мотор за твоите критерии,купи си за 100 лв гуми ,'части и консумативи има навсякъде и са евтини.Ще можеш да си го поддържаш сам и най важното няма да загубиш,защото когато решиш да го продадеш ще му вземеш същите пари и няма да си на загуба.И като мощност Етз-то не отстъпва на 250 4 т мотор даже превъзхожда някои ,за твоите цели е идеален,но все пак избора е твой!.Поздрави и успех в търсенето.
            Скоро да си ходил на преглед при специалист.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
              Скоро да си ходил на преглед при специалист.
              Защо бе Христо , какво лошо е казал? Да си купи за 1500лв. читав мотор , с верига , гуми , копресия , съединител , всички клапани , ...... , е като шестица от тотото. По добре да си купи нещо което може да го стегне с остатъка от парите.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Двамата с Христо знаем защо му се гласуват 48 часа изтрезнителни, за останалите - не гадайте, публикацията му няма общо с тази тема
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мерака е голяма работа!
                  Събери още някой лев. Примерно: една година сутрин и обед на филийки с пастет ще ти даде възможност да досъбереш сумата за първоначално читав мотор, който само ще обслужиш и ще си караш. При мене беше 2 години по тази диета и не съжалявам. Успех!
                  Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Двамата с Христо знаем защо му се гласуват 48 часа изтрезнителни, за останалите - не гадайте, публикацията му няма общо с тази тема
                    Това да не е София да карате на лимонада,аз варих 50л ракия и има материал за още 50 как се изтрезнява с толкова ракия.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6917.jpg
Прегледи:1
Размер:188.2 КБ
ID:5604565

Коментар

Като начало - с катинар на клавиатурата

Коментар

Момчето е написало(Всякакви предложения,мнения и изказвания по въпроса...),така че публикацията си е на място и не отхвърляйте ЕТЗ-то като мотор за първи стъпки в ендурото,все пак колегата няма да кара с група експерти или да ходи по състезания!Хайде като по вещи със съвременните ендура,давайте по конкретни марки и модел и напътствия за избора му.

Коментар

Първоначално публикуван от st_mnov Преглед на мнение
                          Момчето е написало(Всякакви предложения,мнения и изказвания по въпроса...),така че публикацията си е на място и не отхвърляйте ЕТЗ-то като мотор за първи стъпки в ендурото,все пак колегата няма да кара с група експерти или да ходи по състезания!Хайде като по вещи със съвременните ендура,давайте по конкретни марки и модел и напътствия за избора му.
                          ЕТЗ 250 е грешка на инженерната мисъл,ламаринена рама с още по ламаринени скорости,за ендуро возията е нула,върхът на айзберга гениалната идея да сложат съединителя директно на коляновия вал,висок разход на гориво,в момента без оригинални резервни части.Престанете с тези глупости ама той става,не не става това е абсолютен шосеен модел.

Коментар

Добави относително тежкия двигател (за рамата си) и факта че виси на един самотен тампон от гореспоменатата ламаринена рама...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Добави относително тежкия двигател (за рамата си) и факта че виси на един самотен тампон от гореспоменатата ламаринена рама...
                              Ами захващането отзад на двигателя,след определен пробег ако не го подмениш двигателя се изкривява на една страна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X