Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: KTM EXC 200

остана само пикапчето
    Прикачени файлове
    MG RACING

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=2q0K8...eature=related

Това е интересно, а и баирчето е добро, като не стана с КТМ-а си изкара траялката .
      Не, че КТМ-а не го обръща на траялка малко

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
        остана само пикапчето
        Да Стани, ама предпочитам да е Tundra
        Иво Георгиев
        Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
          Да Стани, ама предпочитам да е Tundra
          И Аз
          MG RACING

Коментар

Амии .. така като гледам и сравнявам по снимки 200 и 250 моделите, този показан от Митков ми прилича на 200.Вече дали е ЕХС или някакъв друг не мога да позная
            ..познал си..точно с 200 кара вече блазусиак ..въпреки че все още официално го водят че бил с 250 хс в щатите

Коментар

Колеги искам да попитам ще стане ли от КТМ SX125 да се превърне в 200кб.Да се сменят колянов вал,биела,цилиндър,бутало и резонатор другото сащотото ли е като на 125-та модела става въпрос за предавките в двигателя дали коляновия вал ще пасне ватре в двигателя
              KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

200 е базиран на 125, мисля че Румен от форума правиха такава преработка от 125 на 200, но незнам какво точно е необходимо да се смени и дали няма да ти излезе прекалено скъпо всичко това.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Директно сравнение ..на заснежена поляна между 200 и 250 ехс съответно 07 и 08 мадел
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/D.../JMVI_0560.AVI -250
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/D.../JMVI_0563.AVI -200

..частите за да стане 125 то 200 ..излизаха май около малко над 3500 лв /нови/ ..но точните цифри румен и сие къмпани могат да ви кажат-сменя се цилиндър вал центробежният регулатор на повер валвето и ауспухът..карбуратора май си става и от 125 -то ,може би иска само реджеттинг макар че май на 200 е с по малък диаметър..за посилване на ниските..
                  Последно редактирано от mitkov; 06-01-09, 10:23.

Коментар

...здравейте за поредното обновяване по темата-продължителен тест на 200 ехс последно ви бях пуснал за положението до 200тният моточас
                    сега вече моторът е на почти 260 моточаса
                    -за последните 60 моточаса всъщтност се наложи първият малко по сериозен ремонт -счупи се една пружинка

-тази пружинка се счупи-функцията и е да държи скоростият лост винаги да стои в средата-отначало много се ядосах ..но в последствие се обадих в ктм и ми казаха че я имат в наличност..и няма да чакам изобщо..та се успокоих 4-5 лв струва пружинката взех 2 че да си имам..

явно и при други ктм и се чупят щом имаха такова голямо количество на склад а и то на всичките им модели явно тази пружинка е една и съща което си е голям плюс ..

с новата пружинка ми изпратиха и-..

..календар за новата 2009 та на ктм и коледна картичка с автографите на шампионите им за миналата година..та..ми мина вече съвсем-ядосването за пружинката ..все пак обаче тя се счупи точно в деня преди да ходим на "големият коч" в ново село..така че ..си бе неприятно явно не ни е било писано да ходиме там
                    отначало се чудих точно как ще се смени пружинката -но в нета има безплатни и мануали и схеми на двигателя и след като ги поразгледах се оказа че не е толкова страшно-сменя се за около 30 мин
                    -трябва да се свали страничният капак на двигателя:

след това трябва да се свали кошницата на съединителя..за целта по принцип в мануала е дадено че има специален инструмент на ктм за улеснение при свалянето..след като го поразгледахме..решихме че може да стане лесно и с подръчни средства и нашият приятел иван го направи за нула време от няколко стари метални диска от предишният съединител и парче арматура

..стана -направо -про

..с този ключ всъщтност контрирате вътрешната част на съединителя за да можете да развиете централната гайка..
                    -самата гайка е стегната доста здраво ..и бива да имате :

..нещо е такова под ръка-както и камък 27
                    -с такъв инструмент няма никакъв проблем дори и да е от най евтините -развива гайката без проблем

-после при стягането обаче най добре да си я стегнете на ръка с ключ защото този пистолет развива около 300нм въртящт момент и като нищо ще пръсне дори и тази супер здрава гайка-нея я дават да се затегне на около 60нм доколкото си спомням

след развиването -смених и старата контрираща шайба на гайката

..струва стотинки ..така че за всеки случай сложих нова въпреки че оригиналната реално нищо и нямаше

-след като свалите кошницата-развивате скоростният лост и вадите оста-пружинката се държи от една осигурителна зегерка и две шайби-нищо особенно сменяте я и по обратният ред

аз използвах момента нашия човек иван да ми поизправи и тавата..под двигателя -че бе станала на мекица от сблъсак с голям камък на трасето ни
                    -след намесата му стана като нова

..е малко е мръсничка..че бях пуснал маслото от скоростите направо върху нея

..досглобяването вече направо на трасето..

..докато малкият:

бръмчеше наоколо

..друго нещо сменено през последните 60 часа е и -една хвръкнала спица от задната капла/струва около 5 лева има ги при дилъра в наличност/.. .. може би и аз имам тук вина че по нарядко взех да ги проверявам да не са хлабави спиците..
                    ..дори след последните студове и яко тряскане и скоци по трасето на предната капла пък изведнъж се разхлабиха почти всички спици ..та се наложи бай димитър да я центрова наново..
                    така че при застудяване а и не само -проверявайте си и спиците от време на време- ако карате всеки уикенд-поне веднъж месечно ще е супер
                    ..горе долу по това време смених и задните накладки за 2 ри път -този път сложих от на ЕBC-MX-S модела дето си вървят и с ново пинче...

след ремонтчето моторчето пак е като ракета

..за сега това е положението с ктм а
                    Последно редактирано от mitkov; 06-01-09, 12:11.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси
                      Така е прав си принципно за инструмента, но пък без него касетата няма развиване, на ръка май е невъзможно, или поне за мен
                      Пък и циркуляра е опасен, но който може да го използва е полезен
                      Краси ,много голям помощник е наистина и аз си бачкам с него по автомобилите от много години,не че за пръв път го хващам,но тя белята става когато си най-сигурен в това което правиш
                      Стефан Дянков

Коментар

Попринцип повечето модели си имат за усилване и намаляне на силата на отвиване/завиване. Но има пипкави работи както се спомена по-горе, къде трябва да се помъчим ръчно.
                        Инъче гайковерта си е голяма работа, спор няма.

Коментар

Митков имам едно въпросче към теб,че ми стана интересно с каква зъбчатка караш отзад(колко зъба?)Защото на стария модел го дават да е с 50 отзад,а новия с 42.Че аз сега смятам да ги сменям хем Ники е направил примоция комплекта 52лв.

ПП:сега съм с 47 и няма голяма скорост,не че съм я мерил но така ми се струва.
                          Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                          Gas Gas EC 200

Коментар

42 да, ама не точно. този мотор може да си го караш и по улиците с регистрация и тогава има други настройки на карбуратора, друг резонатор с катализатор и други зъбаци.
                            Ако го караш на оффроуд стандартния е 48.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Митков имам едно въпросче към теб,че ми стана интересно с каква зъбчатка караш отзад(колко зъба?)
                              карам със стандартната-48 зъба а отпред 14
                              с тези предавки макс скорост е около 130
                              и стават що годе и за крос и за ендуро
                              пробвал съм и с 45 зъба отзад..пак е добре но на крос трасе става прекалено муден ..то за крос и 48 е малка..но е добър компромис

Коментар

..продължителния тест..ако може така да се изразя на ехс 200 продължава
                                ..на 266 моточаса смених още веднъж съединителя като погледнах старите си мнения по темата-предишният/оригинален/ съм го сменил на 125 моточаса тоест този е на 141 моточаса /изкарал е повече от оригиналният/..при по-рязко ускорение на терен с добро сцепление беше взел да буксува по малко а и имах един комплект..отдавна приготвен..този път реших да сменя и пружините му заедно с дисковете

..отново сложих от по евтините на тъск..вече на няколко мотора ги пробваме и са добре а и са на много достъпна цена струват по малко от на половин цена спрямо оригиналните ..и между другото..за сега поне наблюденията са ми че карат и по повече моточасове от оригиналният комплект..а и вече сме споменавали но си идват с комплект стоманени дискове не като оригиналните само 2 стоманени а другите алуминиеви..което им дава хем повече живот хем се подобрява работатат на мотора, поне за ендуро-/имат ефект все едно леко си увеличил тежестта на маховика/

..ето ги и пружините..разликата в дължината между новите и старите е около 1мм ..тоест "смачкали " са се и омекнали с около 1мм за тези 266 моточаса
                                оригиналните пружини на ехс200 са като на "специалният" 125 модел-SXS..тоест подсилени спрямо тези на сериен 125

..старите пружини / а и всички стари части/ ги прибирам в опаковката от новите и ги надписвам с маркер на колко часа са

..дисковете се нареждат по стандартният начин..ако слагате оригинален от ктм комплект обаче имайте предвид че 2 та стоманени диска на оригиналният трябва да са в средата а от края се слагат алуминиевите

..понеже новите дискове имат по голяма дебелина..буталото на хидравличната помпа би трябвало да мръдне малко по напред и да поеме още малък обем масло..за това за всеки случай проверявам след смяната на дисковете и маслото в помпата да не би да е намаляло..явно обаче тази разлика поне видимо е съвсем малка защото нивото на пръв поглед си е ..както си бе и преди..все пак доливам малко и си го затварям..това масло също бива от време на време да се сменя но аз го бях сменял наскоро ..така че -съм готов

ето и няколко по интересни снимки от последните моточасове на моторчето

Последно редактирано от mitkov; 06-03-09, 12:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X