Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голямата дилема за мен HONDA HM F250 или HONDA CRF250X

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Голямата дилема за мен HONDA HM F250 или HONDA CRF250X

Като собственик на първия модел отскоро съм поблазнен от втория ( виж заглавието).Модела HM F250 не е много разпространен та поради това не мога да направя сравнение м/у двата (поне аз и то на този етап) .Моторите са съответно 2005г и 2006 г.
    Ако разбирате...ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ.

До: Голямата дилема за мен HONDA HM F250 или HONDA CRF250X

Аз доколкото знам НМ е италиянска фирма, която доработва серийни ЦРФ-и. За мен по-добрия вариант е серийния ЦРФ, от гледна точка на поддръжка, сервиз, части и т.н.

Колегата Чинела има НМ ЦРФ 450. Попитай и него за мнение.
    За сериен 250Х-Жоро Хаджиев

Коментар

Първоначално публикуван от ADA Преглед на мнение
      Като собственик на първия модел отскоро съм поблазнен от втория ( виж заглавието).Модела HM F250 не е много разпространен та поради това не мога да направя сравнение м/у двата (поне аз и то на този етап) .Моторите са съответно 2005г и 2006 г.
      Ако разбирате...ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ.

Първо твоя мотор е модел CRE 250 R 2005 година на НМ /на долната снимка/. И за мен разликата между този модел и CRF 250 X 2006г /на най- долната снимка/. е единствено в ел. стартера и нищо друго. Или ако има някаква разлика то /извинявай/ ама за тези около 20 часа на мотор който ти имаш до сега по никакъв начин няма да я усетиш. Освен по олекването на джоба ти, но това е въпрос на личен избор и възможности. И второ този мотор Будин го е отварял за проверка на клапани в мое присъствие както много добре знаеш и няма никакви забележки а другия който си харесал няма никаква гаранция, че пак ще е така. Още веднъж те съветвам да направиш поне 100 часа на мотор и тогава да мислиш за друг. А и не съм те видял да риташ по 2 пъти за да запалиш така, че ел. стартер засега не ти е нужен не, че съм против това е въпрос на личен избор тоест решавай САМ

Коментар

Моторите имат разлика и в двигателя, Иване
        Този на НМ е повече като CRF 250 R, като само по-тежкия маховик е като на "Х".

Аз лично предпочитам за ендурото, което караме тук в нашия клуб CRF 250X, защото то е повече траял, отколкото крос, но това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Нищо не пречи Ванка ,човек макар и на десет часа на мотор да се стреми към съвършенство. Защо да не ползвам опита на Жоро Хаджиев, та тои смени шест модела ,за да доиде до истината - CRF 250X, да се поучим от опита на по-старите.Но лично за мен си мисля , че съм с по- добрия вариант - традицията в кроса доработена до съвършенството в ендурото.Имам съмнения обаче,че това леко "крос-ендуро" ще има по кратък експлоатационен живот (смяна бутала, сегменти,ангренажи) тъи като колкото и добри да са тунингите заводското си е заводско...но ще видим в края на сезона.
          В заключение благодаря на Ванката за подкрепата в ендуро начинанията.

Всеки йога с учител, всеки ендуро-прощапулник с Ванката...

Коментар

Мдааа , мотора ти е хубав , разликата между него и Х-а съм сигурен че ти няма да я усетиш.Освен това , както каза чинела твоя мотор е проверен и е в добро състояние , за другия не се знае.Моя съвет-не се занимавай , наблегни на карането
            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
            Суперскан България www.decbg.com
            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

ADA, няма еднозначен отговор!
              Нали чете темата за сравнителния тест между Ямаха, Хонда, КТМ и Кавазаки ?! Всеки се кефи на мотора, който най му допада на стила на каране. Преди да се спра окончателно на CRF 250X, съм пробвал всички по-известни марки, но с този още щом минах първите 2-3 киломтра и разбрах, че той е моят мотор. След като минат 3-4 години, през които фирмите обикновено правят по-капитални изменения в моделите си, пак ще пробвам всички марки и модели и нищо чудно пък друг да ми залепне. Въпрос на предпочитание, цели, нагласа, моментна форма и т.н.
              За мен единствената груба грешка, която може да се направи е, когато някой има парите за най-новия модел ендуро, а си купи някой стар, морално остарял модел.
              Виж това вече е недопустимо
              Всеки нов модел покрива поне най-очевидните грешки на стария си предшественик и е в тон с новото време и новите изисквания в ендурото.
              -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                Нали чете темата за сравнителния тест между Ямаха, Хонда, КТМ и Кавазаки ?! Всеки се кефи на мотора, който най му допада на стила на каране.
                +1 Взе ми го от устата

Коментар

Цитат:

Всеки се кефи на мотора, който най му допада на стила на каране.

...от тези няколко реда истината стигна от вашите уста до моята глава...
                  В заключение да се знае - АДА кара CRE 250R на НМ твърдо и непоколебимо и без повече въпроси.Това е мотора на сърцето му и сърцето му е на този мотор (е и на жена ми разбира се)...последното е в случай, че жена ми чете статията...

Предлагам да приключим темата...

Коментар

АДА, не може така скучно да приключим темата ! Не е лошо да добавиш:
                    "... и на всички други хубави гаджета около мен !"
                    -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                      "... и на всички други хубави гаджета около мен !"
                      а това в случай, ако жена му не чете статията

Коментар

..а бе големи веселяци сте
                        ..според мен НМ хондата е ...по добрата
                        и разликата помежду тях би трябвало да бъде че...нм ще върви доста повече
                        ..да ме извинят собственниците на х ката но според мен тва е..един много заспал пенсионерски мотор...поне в серийният си вид..даже и на ива кх така и се е сторил доколкото знам....
                        доколкото съм карал такива..- никакъв шут никакво дърпане..само едно равномерно като на ел мотор подобие на ускорение..в стандартно състояние х са едвам се изправя и на 1 ва скорост...а R а който имах се вдигаше на 5 та с газ..кдх са ми 220 то имаше повече фън от стандартен х..С ДРУГ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ВАЛ ЖИГЛЬОРИ АУСПУХ И ОТВАРЯНЕ НА ФИЛТЪРА И ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛЯ-МОТОРА СЕ ВРЪЩА КЪМ ЖИВОТ ..но стандартно..си е един подобрен за офф роуд вариант на скутер ..
                        виж 450 то х са си го бива и стандартно
                        наскоро в едно списание имаше тест на двете нм хонда срещу х модела..освен да я снимам и да ви я пусна

-между другото тая година НМ са пуснали 250 ка с инжекцион..при това май си има и стартер
                        Последно редактирано от mitkov; 15-10-07, 11:11.

Коментар

Мине се не мине малко време и Митков все ще се намери да изръси някоя простотия !
                          За какво говорим ? За крос или за ендуро !!!
                          Всички мотори си имат отделни разработки за двата спорта и те не напразно са така направени, за да могат да ти помагат точно там, където ти се налага.
                          "Електрическото моторче" катери много добре от място точно благодарение на тези си качества, но с малка доработка се държи не по-лошо и на по-бързо ендуро трасе.
                          Наскоро правихме тест на ендуро трасето на Енина, което е един типичен пример за истинско ендуро - продължителни качвания, големи и по-малки камъни, пясък и всичко останало при не много ниска скорост, а не разни черни пътища. За 3 км тест Кокера даде само 4 сек по-добро време с неговия КТМ 450 отколкото с 250 Х
                          Да превеждам ли и друг пример на лайф от миналата година на Сакар, когато Сифона водеше през цялото време с "електрическото моторче" на един CRF 250 R (доработен допълнително в USA) и само една тъпа грешка му попречи да бие с около 1м накрая. Тогава имах възможността да се уверя в ускорението паралелно и на двата мотора. Привидното дърпане в началото на R модела само след няколко метра се заличава напълно от по-добре разпределените предавки на Х модела в скоростната му кутия.
                          Който иска да кара ендуро, да си вземе именно такъв мотор за да си доставя радост по трудните трасета, а не да се кантари или да буксува по нагорнищата в гората при първата капка дъжд, докато електрическите моторчета минават покрай него без проблем.

Крайно време е да се разбере, че универсален мотор, който с еднакъв успех се кара на крос и на ендуро - НЯМА !
                          -------------

Коментар

..което съм казал си е мое мнение..трябва да има и дърпане и фън..това все пак е ендуро мотор..
                            ..не мога да си кривя душата ..каквото мисля това гледам да казвам..така е по лесно ..

и за да кажа все пак и нещо положително .. стартера..си е голямо предимство..да не кажа жизнена необходимост за кое да е 4т ендуро..до толкова че компенсира почти всички други -минуси

..ако се смени и вала разпределителния и жигльорите..ел моторчето вече си става един голям + /плюс/..но не и преди това

ПП и между другото -4 сек само за един ендуро тест..никак не е малко-на сериозните състезания-например световното по ендуро -първите трима за цял ден и след 6 скоростни етапа са много често с разлики по малки от 1 сек /на последното дето гледах бяха през 0,20 от секундата.. ..тоест..х4 сек ако имаш разлика на тест за един ден си-24 сек назад..тоест..мнооого назад
                            -разбира се за нормално каране и разходки това няма почти никакво значение..но пък те се правят за кеф..а кефа трудно идва от мотор..който няма сила да си вдигне предната гума..или да "ровне " както си требе
                            ..за това-сменяйте валовете с такъв на R и жигльорите с нещо през което може поне светлина да минава ..и Х са ви ще стане нещо съвсем различно..и много по добро..от заводския си вид
                            Последно редактирано от mitkov; 15-10-07, 16:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X