Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM 250 ECX - 4t

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KTM 250 ECX - 4t

Здравейте, засилил съм се да вземам гореспоменатия мотор ето снимка от борсата
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:51379837498532780_1.jpg
Прегледи:1
Размер:100.1 КБ
ID:6028380

Изчетох де що има теми за покупка на мотор на старо, някой може ли да ми каже по - специфични неща, на които да обърна внимание при огледа. В смисъл да избегна скъпоструващи ремонти. Моторетката е на подозрително ниска цена и предполагам че няма да е цвете, но все пак! Ако има някой от Чирпан и има впечатления от нея, моля да сподели.
    Другото ми страдание е че съм 90 кг и 1,90м дали ще ми е слабичко за разходки тип "рипни полянка" и понякога някое малко баирче. Досега карах (около 1 година) един Фантик 125 - 2 т и в баирите като че ли не се разбирахме много с него.

ПС: Няма как да не омажа заглавието, ако някой много го дразни моля Модератор за коригира ЕХС
    Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

От: KTM 250 ECX - 4t

Колега това е китаец !!! Няма нищо общо с ктм 250 ЕХС. Истинска 250-ка ще те носи, ама това чудо сигурно е 10-15 коня.
    Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Много благодаря колега! Явно не съм се интересувал достатъчно. Най - малко ми спести един загубен ден и 600 км.

Коментар

Ясно е, че няма да взема таз началната мАторетка, заради която отворих темата, но лошото е че ме стегнА шапката и ще трябва да се сдобия с нещо да ми бръмчи (освен главата ми).
        Изискванията са:
        1. Да се намират лесно части за ремонт (всякакъв) и да не са на безбожни цени
        2. Да е четиритактов - защото вече си имам 2т - Fantic, но съм го разглобил, не мога да му намеря части и му присаждам такива от други моторетки, не се знае кога и с какъв резултат ще приключи ремонта, от където е и първото условие
        3. Да не е много слаб (щото не съм малък), но да не е и много Як (щото не ме слуша главата и ша взема да са убия), може би нещо между 250/450 см3 или 30/50 коня.
        4. Да е сравнително лек - това щото съм мързелив и като падам с него, да ми е по - лесно да го вдигам.
        5. Да е сравнително дуракоустойчив

За да улесня тез които ще се опитат да ми помогнат в избора ще напиша какви "обяви" витаят в "бележника" ми

- Кавазаки КЛХ 250
        - КТМ ЕХЦ 250
        - КТМ ЛЦ4 400
        - Сузуки ДР 350
        - Ямаха ВР 400

Моторетката ще се ползва по полянки и ливадки, леки разходки из гората (леки, леки искам да мога да се кача на връх Ком по горските пътечки например. То вярно, че не зависи само от мотора, но трябва с тоз мотор да ми е по - лесно от колкото с някой друг)
        Както се видя, не съм никак вещ в таз област, тъй че всеки съвет е добре дошъл и при възможност ще бъде възнаграден с бира / айрян. Бюджета за закупуване е около 2500 лв. - като не е задължително да ги дам всичките,както и ако нещо много ми хреса мога да дам и повече (примерно 3000 лв)

Коментар

Yamaha wr 400 е добра машина и определено си е мощна, но не прекалено. Добре, че не си ходил за тоя китайски боклук. Ей начи много се ядосвам като вземат една китайска оранжада и я пишат, че е ктм ехц, някой, който по- неразбира от китайски компоти ще се обърка и ако го купи ще му идва да го хвърли в контейнера. Лоша работа, но нали това е България

Коментар

КТМ или ВР 400 другите ги забрави, мое мнение. ВР е хубав мотор, но е от първите и ще е дъртанян и не се знае в какво състояние ще бъде. Иначе е хубав мотор.
            КТМ също не е лош, но аз не съм им фен.
            Защо обаче не гледаш КТМ 400 ЕХЦ, 250 на КТМ е слабичко и то много.
            EXC TPI 2019

Коментар

Таз тема я бях забравил.
              От толкова размислли си взех Хонда Хр 400 р счупен. Моторетката беше заковала, момчето не знаеше от какво е станала белята,та ми се вмести в бюджета. Оказа се задрало бутало и спукана риза. Благодарение на колегата Пешо 77 цилиндъра си
              има нова риза и другата седмица се надявам да чуя гласеца на моторетката

Коментар

Карах такъв мотор от първия пост. Пълен ужас е. Трябваше да го карам 15 км. през черен терен. Накрая взе, че се разглоби.
                Hondata e доста добро решение!

Коментар

Благодаря, колега. Днес си взех цилиндъра и буталото от куриера (Благодаря на Pe6o 74 и се извинявам че съм го подмладил в предния пост), очаквам да се обадят и за маслото и гарнитурите и най - накрая ще видя какво съм си купил

Плановете са да промия системата с нафта, а не с бензин, защото мисля да "поритам“ малко с нафтата, за да иде навсякъде, а нафтата все пак ще смазва малко или повече. Някой има ли друго мнение?

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
                    Благодаря, колега. Днес си взех цилиндъра и буталото от куриера (Благодаря на Pe6o 74 и се извинявам че съм го подмладил в предния пост), очаквам да се обадят и за маслото и гарнитурите и най - накрая ще видя какво съм си купил

Плановете са да промия системата с нафта, а не с бензин, защото мисля да "поритам“ малко с нафтата, за да иде навсякъде, а нафтата все пак ще смазва малко или повече. Някой има ли друго мнение?
                    По - принцип и аз така правя. С нафтата, тъй,че бързо възстановяване на машината и много навъртяни км ти пожелавам.

Коментар

От: Ктм 250 2т. постягане за разходки и бедствия.

здравейте извинявам се за нахлуването чужда тема но тъй като засегнахте някой неща свързани с моето питане реших да си задам въпросите. Моторът ми е ктм 250 exc 06г. Досега го карах с 14/48 , имаше дълга първа, с която качвах трудните и бавни пътеки, но на по сериозните изкачвания, където трябва повече скорост втората просто няма мощност и мотора спира. Реших да пробвам промяна и тъй като имах нова 13 я сложих вместо да качвам зъби отзад. Коренна разлика...много къса и сприхава първа, почти не използваема, втората почти едно към едно със старата първа и нагоре всички в тоя дух. Така всичко се обезмисли. Посмятах малко и изкарах че съотношението на въртне на пиньон към корона в стария варианр е 3,428 а при новия 3,692. За да е нещо посредата пресметна че най близо са 13/46 (3,53 и 14/50 (3,571). Въпросът ми е в правилна посока ли разсъждавам или се заблуждавам?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X