Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на мотор

Здравейте решил съм да взимам мотор 125 кубика кросов или ендуро бях решил да взимам 2т обаче всички ми зазват да взема 4т защото харчи по малко а 2т бил харчил 6-7/100 а аз искам нещо по икономично което ще използвам предимно за разходки в гората и от време на време малко по-хард. За сега съм се спрял на Хонда ХЛ 125 4т та вапроса ми е добра ли е тази машина колко коня е варви ли и такива работи

От: Покупка на мотор

Тук можеш да видиш конете и други технически подробности:
    http://www.motorcyclespecs.co.za/bikes/Honda%20.htm
    Виж и TTR 125. Не са лоши машини.

Коментар

Първоначално публикуван от monkata123 Преглед на мнение
      Здравейте решил съм да взимам мотор 125 кубика кросов или ендуро бях решил да взимам 2т обаче всички ми зазват да взема 4т защото харчи по малко а 2т бил харчил 6-7/100 а аз искам нещо по икономично което ще използвам предимно за разходки в гората и от време на време малко по-хард. За сега съм се спрял на Хонда ХЛ 125 4т та вапроса ми е добра ли е тази машина колко коня е варви ли и такива работи
      Абе и аз се двоумях какво да взема ,2т или 4т. Накрая си взех 4т. защото като си карам по - някой кози пътечки, си го карам на нормално обороти и не е проблем. А тая 2т машина, постоянно иска малко повече газчица...
      Аз се спрях към 4т, но винаги съм си обичал 2т и чат пат си карам 2т..
      Имам ттр, страшен мотор, за леки разходки. ( и за хард разходки се справя, но не е като 2т машинка, но и всичко зависи от шофьора)
      П.С Менди, благодаря, за този сайт. Никога не съм го знаел, а сега ми е от +!

Коментар

днес един "разбирач"седна да ме убеждава че ХЛ варви колкото скутерче 50 кубика има ли нещо такова наистина и още един въпрос имам понеже наскоро видях нх 125 транс сити тои по добър ли е от ХЛ и ако да с какво

Коментар

днес един "разбирач"седна да ме убеждава че ХЛ варви колкото скутерче 50 кубика има ли нещо такова наистина и още един въпрос имам понеже наскоро видях нх 125 транс сити тои по добър ли е от ХЛ и ако да с какво
          Ко каза?
          Some call it a hobby, we call it a way of life!
          Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Това ХЛ да не би да означава хладилник?

Коментар

По-добре си вземи 125 2т, ако искаш кеф 125 4т е повече за града и чат пак на някоя права с чакъл

П.С Горивото е най-малкото нещо, за което можеш да се тревожиш при 2т. Всяка година се сменят сегменти и на две години бутало.( Така де това е при нормално каране може и за няколко месеца да иска сериозна поддръжка)
              2т се чупи по-често с по-евтини ремонти, но ако го предпазваш от това счупване чрез замяна на части навреме няма да е такъв проблем
              Последно редактирано от rdlegy; 02-01-14, 12:17.

Коментар

е добре ама 125 2т може ли да се кара с А1 защото в закона пише че ограничението е до 11 кw а едно ДТ 125 да кажем е около 22киловата и какав 2т ще ми препоръчате на мен май ми допада ДТ125 ама има ли части, скъпи ли са и изобщо добър ли е тоя мотор , а и още едно важно нещо има ли ниски обороти и рязък ли е много

Коментар

Re: Покупка на мотор

Може, защото повечето 125-ци по талон са 11кВ, точно по тази причина. Аз съм имал нср 125, който също е около 25 коня, а по талон си е 11кВ и си го карах с А1.

Коментар

е добре ама 125 2т може ли да се кара с А1 защото в закона пише че ограничението е до 11 кw а едно ДТ 125 да кажем е около 22киловата
                    1 конска сила е равна на около 0,75KW, а dt 125 e 14 коня – 14 x 0,75 = 10.5KW.
                    Life is good... on a dirt bike!

Коментар

kak 14 v mobile gi gledah pishe 4e sa po 22 konq

Коментар

Е може зависи от модела предполагам. Но едно е 22 коня друго е 22 киловата. Преди време бях гледал един и в документите му пишеше 14кс затова и писах, че е толкова. А и като съм се ровил из нета съм попадал на подобна информация.
                        Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Най-добре колега си прецени за какво точно ще използваш моторетката.Ако го ползваш за ендуро разходки из гората според мен е по-добре да си намериш нещо 350 4т.Ем ти гори като малко ,хем си върви идеално.Ако си решил да изкарваш книжка е т.н. и ще си джиткаш по центъра съм съгласен за по лекото ендурце.Аз почнах с ХТ600 и ми беше малко големичък за гората в началото ама се свиква.

Коментар

От това което четеш в мобиле не вярвай на почти нищо. Нито на годината на производство, нито на конете, нито за написаното за състоянието на мотора.

Коментар

попринцип ще го карам и в града и в гората и затова искам да съм законен а това 125 4т защо смятате че е основно градски мотор, защото няма да ме катери из баирите или защото ще катери ама по бавно от 2т.Там дето основно смятам да го карам излизам с много пот и със симсоня, та ако ХЛ върви два-пъти повече от симсон ендуро значи ми е достатачен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X