Здравейте колеги.Сдобихсе с Yamaha yz 490.Има ли някои който има такъв мотоциклет или има впечатления от него.Части намират ли се в бг.Не открих никакви мануали за подръжка и експлоатация.Имам дребни липси и ако колеги които продават части,пишете на л.с.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнение за Yamaha Yz 490
Свий
X
-
От: Мнение за Yamaha Yz 490
Ехеее верно ли ? Тия мотори са достаа редки за БГ. Качи снимки да го видим убавеца. Части се намират в ибей. Коя година е.
И аз имам голям мерак за някоя 500-ка , ей тъй да ми стой в гаража. Дай впечатления от карането му (ако си го карал вече де).
пс. Говорим за 490 2т нали ? Тупкачките не са интересни, те са си 450-ка с кит на 490.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
-
Да 2т е.На джантите пише 83.Мотора е доста стар като модел.Въздухарка.С четери скорости е.Направих само едно кръгче както се казва.Доста избухлив и силен.Има липсващи части и поради тази пречина не го карам.Мисля да му сменя бутало.Не намирам в бг.Ще потърся в ибей.Благодаря колега за инфото.Снимки нямам но, ще направя и ще кача.
Колеги начинаещ съм и исках рерто крос.За жалост намерих най силния.Ще съм много благодарен на всеки които помогне с съвет за подръжка,начин на каране и т.н. което може да ми е в услуга за напред.
Коментар
-
Точно начинаеш не.Имал съм Чз 125-516 за известно време.Причината да избера толкова стар крос са 2.
Едната е че от години колекционирам ретро соц. мотори и мотопеди.
Другата че преди години мой близък имаше от старите модели Чз с долен ауспух които много ми допада като визия.Търсих доста време такъв но не открих.От моделите 125-516 и 250-513 намерих доста.Не е това което искам.И историята започва с моята Yamaha Yz 490.Идеята ми е да го преведа в добро техническо състояние и оригинален вид на 100% с цел каране 1-2 пъти в месеца.
Всяко инфо ще ми е в помощ в моето начинание за рестовриране,ако мога така да се изразя.Хубавото е че е на 95% оригинал.
Модела е този
Коментар
-
Супер, дай реални снимки да му се порадваме на убавеца.
А за частите, малко ме съмнява в офиициалното представителство да има. Завода едва ли произвежда още части за модел от преди 30 години. В ибея поне доста неща има.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Мотора като цяло добър за годините си.Всички части са оригинални включително и пласмасите.Има липса дясна страница която крие ауспуха.Проблема е че целиндъра е много износен и няма такъв ремонтен размер бутало.Размера е 89.5мм,а нормалния размер е 87.00мм.Издирвах доста време части(целиндър или цял двигател)но не открих.Поради тази пречина се насочих към щатския пазар.Поръчах риза,бутало и малко други дреболий.Набих ризата шлайфах(хонинговах)целиндъра и се получи доста добре.Предстой ми смяна на лагери и тест на двигатела.Ако всичко е ок раглобяване на пролет и му предстой пълна реставрация.Ще ви държа в течение.Ако някои има съвети или може да прати линк към мануал ще му бъда адски благодарен,поради пречина че съм начинаещ.Ако някои има части да свирка.0897864777

Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.
Коментар