Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на подходящо ендуро...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на подходящо ендуро...

Здравейте оффроуд маняци! Решил съм до лятото да купя някакво ендуро моторче. Доста четох из интернет пространството и доста по-вече се обърках. За това се обръщам към вас за съвети. От 5 години си имам скутерче (с което къде ли не съм ходил). На 20г. съм, 183 висок и 93 кила тежък. Опит с такива мотори нямам, но бързо се уча. Първоначално се бях насочил към 600куб. ендуро мотори, но след като покарах малко едно Сузуки Др600 се отказах. Впечатленията ми бяха, че е мощен, но и доста тежък (в някоя по критична ситуация такъв мотор едва ли ще може да се овладява). Сега съм се насочил към 200-450куб. моторчета. По принцип няма значение дали ще е 2т или 4т. стига да не гори по-вече от 6-7/100 и да е достатъчно здрав. Моторчето ще се кара на село и ще се ходи я на река, я на язовир, я на гора и т.н. Не искам мотор за хард оффроуд, а по скоро лек оффроуд и то от време на време. Бюджетът ми е 2000лв. Знам, че за тези пари едва ли ще се намери нещо свястно ноо... Харесал съм няколко модела и искам вашето мнение за тях - Yamaha Dt/Xt/TTR, Honda Xl/Xr и Kawasaki Klx/Kdx. Всякакви мнения и съвети са добре дошли. Благодаря!

От: Помощ при избор на подходящо ендуро...

Моделите към които си се ориентирал са много добър избор.
    Стига състоянието на конкретния мотор да е добро.
    Щом вече имаш опит на две колела, мисля че няма от какво да се притесняваш. А и мотоциклет се управлява по лесно от скутер. Само трябва да свикнеш със сменянето на скоростите но това няма да ти отнеме повече от седмица.

Иначе за всеки един от споменатите модели има доста изписано из форума, така че ако искаш да си набавиш повече информация си отдели малко време за четене.

Коментар

Бих ти препоръчал Кавазаки КЛХ 250.Имам го вече трета година.За тези 3 години съм сменял само комсумативи.Не е много коне, но има изключително ниски обороти и с подходящи зъбаци излиза навсякъде.Карам го само офф-роад и ми гори около 4-5 според терена и карането....
      Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009

Коментар

Благодаря за отзивите! До юни ще търся и ще взема най-запазеното. Между другото ако някой от форума си продава моторчето или има намерение да го продава, може да драсне едно л.с.

Коментар

Колега може да разгледаш и HONDA XR 250 около 98,99,00,01,02,03г. ... ако ти изпадне някой запазен , разгледай го, пробвай го и няма да съжаляваш . От личен опит мога да споделя,че не е претенциозен с много тих двигател и страхотен за каране , возене и катерене ..... много хора от форума споделят,че е мундароустойчив и аз ги подкрепям изцяло....

Коментар

Гледай хубаво състоянието да не патиш после иначе XR250 е подходящ , здрав , не иска кой знае каква поддръжка , но най-важното е как ще е поддържан.
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X