Здравейте, не съм карал мотор, но имам голям мерак. Целия ми опит с оффроуда засега се свежда до обикаляне с колело из планините, но така възможностите ми за по-големи обиколки са ограничени. Та смятам да си купувам мотор и съм се спрял на хонда Xr, тъй като разбрах че са здрави машини. Чудя се обаче дали да избера 250 или 400 кубиковото. Аз съм мъж около 88кг, 178см висок. Предпочитам лек и маневрен мотор, с който да мога да карам от черни пътища и поляни, до средно тежки терени. Съзтезател нямам никакво намерение да ставам на 35 години, нито пък ще се завирам с него по дерета и др. екстри - поне сега така смятам. Моля хората които имат опит да ме посъветват кое да избера. Това което ме притеснява е дали на 250-цата няма да съм и тежък. Също така ми е интересно какво мислите за Еди мото център(софия), щото гледам че там има някви хонди xr 250.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
XR 250 или XR 400 ? - моля за съвет!
Свий
X
-
До: XR 250 или XR 400 ? - моля за съвет!
това е доста сложен въпрос
най-добре е да пробваш някъде ако можеш
опредлено 400 си е по добре от 250 а и като кг не е много по-тежък
за твоя ръст и тегло няма да ти е проблем да го караш
ако имаш предложение за добър 400 вземай него
но ако е някой занемарен по-добре недейHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
-
Първоначално публикуван от taurus13 Преглед на мнение... нито пък ще се завирам с него по дерета и др. екстри...
XR400 е с култов статут по света.
Коментар
-
На твое място не бих се и замислил!
Направо взимай ХР400
На мен това ми е новата мечта,която мисля скоро да збъдна
А за "ЕДИ" като че ли малко е скъпичко там,но пък моторите му са минали някаква профилактика!NO PAIN NO GAME!
Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55
Коментар
-
Аз имам Хr250 и тежа 70 кг много дабре ме носи даже някога ме мятка като прани гащи.Но,когато изкачвам много дълги и стръмни участъци умалява. Ти си значително по- тежък така че Хr400 е по добре ,но ако е със стартер- супер.Един приятел си взе такъв само със ритач голямо ритане пада по наклоните.
Стефан Дянков
Коментар
-
Здравей колега моя скромен съвет е. Ако ти попадне ХР400 го взимай без да се замисляш стига да е читав естествено. И аз така не бях карал мотор в гората до преди три години и за това реших да почна с по-малък мотор(200сс),но след една година се хвърлих на един ХР400 и съм много доволен. Ако искаш читав такъв си намери схема за внос от САЩ. Поздрави[SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]
Коментар
-
Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнениеАз имам Хr250 и тежа 70 кг много дабре ме носи даже някога ме мятка като прани гащи.Но,когато изкачвам много дълги и стръмни участъци умалява. Ти си значително по- тежък така че Хr400 е по добре ,но ако е със стартер- супер.Един приятел си взе такъв само със ритач голямо ритане пада по наклоните.
ПАНЧО
Коментар
-
Първоначално публикуван от xlr Преглед на мнениеХР400 със стартер??? Де го това животно?Стефан Дянков
Коментар
-
Колега, там от където си свалил снимките има и характеристики и точни названия на моделите. А именно XR400motard. Което на нашенски ша рече "супермото". Ако не се лъжа тук говорим за ендуро и крос.Та мисълта ми е , че това са модификации на 1 модел. Разликите са в окачването , стартера и оттам масата. Около 15кг+ за супермото.
Продължавам да твърдя , че ХР400Р е само с манивела. Аз съм карал 2 такива.
Нека все пак да се изкаже и някой собственик на такъв мотор. Би трябвало да е по- наясно.
Поздрави!ПАНЧО
Коментар
-
От: XR 250 или XR 400 ? - моля за съвет!
400 е манивела. Има тунинг за да се монтира стартер.
карал съм и XR250 а в момента имам 400.
250 е по-лесен за каране - по нисък - освен това има версии със стартер.
Каране една година 250 после като човек надобрееи усети че има мерак и сърце.. го продава и си взима каквото иска.
400ката е страхотен мотор но сякаш изпада леко извън последните тенденции в ендурото което клони все повече към trial.
Загубите при продажбата на 250ката няма да са драстични, за сега всички XR държат цена.
Номера е да не се травмира човек в началото и за тази цел по БЛАГ мотор от XR250R (внимаваме да не се натъкнем на xr250L) не ми идва на ум.
Разликата между двата е че 250 пада като малко по мек, от там и по ниськ като седне човек стъпва много по качествено. Не става за катерене на сипеи както 400 но ти така или за това е нужен похват който се репетира
моето мото е: много обичам да карам - искам да мога да го правя и утре !
250 е твоя мотор без значение стартер или не. Вземи го на добра цена с идея да го продадеш след 1 година.
драсни 2 реда все пак какво си бил избрал направилR1200GS (2004)
Beta Factory 525 (2009)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар