Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно 125cc 4t

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно 125cc 4t

Искам да ви попитам какво мислите за тези мотори. Струва ли си да си купя за първи мотор такъв и ако може да ми кажете някои модели да ги разгледам. До сега съм карал само 2-3 пъти скутер и 1 път 250цц АТВ , аз сум на 16г. висок съм 170 и тежа към 60кг.Мотора 6те го карам на село и по черни пътища .

Мерси предварително .

От: Въпрос относно 125cc 4t

Ами според това, което си написал за себе си би следвало да ти върши работа.
    Аз също съм пред някаква такава дилема и съм се насочил или към Yamaha XT 125cc или Honda XR 125cc.
    Имам желание да поизляза от пътя но в никакъв случай не се заблуждавам, че ще стават за някакъв по-сериозен офроуд.
    Черни пътища, пътеки но определено нямат много душа.
    Другото атрактивно нещо е разхода - около 3л/100км, което автоматично го превръща за идеалното средство за придвижване в града и за ходене на работа
    Враг усраине

Коментар

Здравейте на скоро си купих Yamaha XT125X - сикам да ви попитам кое е най-доброто масло за него и колко масло да сипя при пълня смяна,, Благодаря предварително! ;]

Коментар

Простият отговор е новото масло

Аз имам тема с въпрос относно пробега на маслото за този тип двигател но отговори няма.
        Изобщо тук това не се приема за мотор и май не ни е мястото в този раздел
        Питай по-скоро в мото-зоната преди да питаш поразрови темите.
        Въпросът "какво масло да сложа" е доста банален, щото е дискутиран милион пъти.

Аз поне стигнах до изводът, че поради липсата на маслен филтър няма много голям смисъл да се набиват пари за някакви скъпи синтетични масла.
        Взимаш някакво евтино минерално 20W50 и го сменяш на 2-3 хил. км.
        За такъв пробег всяко масло ще си запази характеристиките в норми.
        Има 2 ОМВ такова, май беше около 13лв за литър. Точно толкова ти трябва.
        Има и друг момент - това е въздухарка, работи в доста широк температурен диапазон а минералното масло не е много силно точно в това.
        Скъпите синтетични масла освен завишен експлоатационен период запазват характеристиките си именно при широк температурен диапазон.
        Та е така и така...

Моят съвет е: Смени с евтино минерално, направи един 1000км, виж как е двигателя, има ли течове, виж го как ще работи с това масло.
        След 1000км го смени със синтетика и по-натам според бюджета.
        Но определено не е оферта този тип двигател да го караш с едно масло 5-6 хил. км както го дават в книжката за експлоатация.

П.С: Не зная дали си на ясно но не трябва да ползваш автомобилно масло за целта, само такова за мотори!
        Това е заради простотията, че съединителя е в маслена баня, в едно със скоростите.
        Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X