Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha DT 125 R

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha DT 125 R

Здравейте,колеги преди няколко дена си взех мотор Ямаха ДТ 125 2003 и много ми харесва и много върви но ме интерисува какво ще кажете вие как ви се струва и нещо да ми кажете за тези мотори добри ли са и как ви се струват на вас ето малко снимки да го видите:
    Прикачени файлове

От: Yamaha DT 125 R

Ами добри са, но не е 2003. Може би 1993-1995.
    Yamaha WR 200

Коментар

Еми може но няма значение много ми харесва и си върви добре а можеш ли да кажеш нещо за този вид мотори.

Коментар

Моторчето явно бая е преживяло. Аз също мисля че е макс.96г.

Ако ще го караш горско, му разкарай огледала, сложи едни маншони на коловете, километража може да махнеш и т.н Все неща които може после да ти трябват здрави.

Преди да го гъчиш му прегледай маслото в скоростите, виж антифриза в казанчето какво му е състоянието. Може спокойно да си го караш без да смесваш като се довериш на маслената помпа която имаш. Така като го гледам не виждам с какви пиньони е ако е оригиналните, спокойно може да ги промениш за да може по лесно да катериш.

Провери си свеща колко е износена и при нужда я смени.
        Отвори и почисти клапата като не забравиш да почистиш и смажеш жилата защото иначе ще ти блокира серво мотора и ще търсиш нов.

Провери си заряда на акумулатора(не видях дали има стартер, освен манивелата) моделите страдат от регулатори защото за заврени под резервоара и често прегряват и изгарят.

Провери въздушния филтър и го почисти и смажи.

Почисти карбуратора и го промий.

Виж спирачната течност и я смени при различен цвят от жълтеникаво и бистро. Имай в предвид че се ползва доста спирачка при 2т. защото нямаш спирачната сила на двигателя.

Погледни и накладките и при нужда сменяй.

Май това е като начало общо взето всичко това което ти описах е работа за час - два и после много каране
        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Да за тези работи си напълно прав ще започна да ги преглеждам но се пак има си работи за копуване и за сменяне много ясно се пак мотора не е чисто нов но постепенно ще си го подготва а до тези работи дето ги писа ще ги погледна макар че някой вече са погледнати и ми се сториха доста добре човека си го е подържал мотора.А до годината незнам с точност коя е но по документи насякаде е 2003 произведен а е вкаран в България през 2008 и аз съм 3-тия собственик.Но като цяло на мен ми си харесва и си върви добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Iordan96 Преглед на мнение
            Да за тези работи си напълно прав ще започна да ги преглеждам но се пак има си работи за копуване и за сменяне много ясно се пак мотора не е чисто нов но постепенно ще си го подготва а до тези работи дето ги писа ще ги погледна макар че някой вече са погледнати и ми се сториха доста добре човека си го е подържал мотора.А до годината незнам с точност коя е но по документи насякаде е 2003 произведен а е вкаран в България през 2008 и аз съм 3-тия собственик.Но като цяло на мен ми си харесва и си върви добре.
            Понеже ти гледам каплите и виждам че са си оригиналните ламаринени виж точно къде пише ДОТ на тях и ми го снимай в близък план и ще ти кажа коя година ти е мотора.

Коментар

може ли да ми кажеш за колко го взе и от къде мисля и аз да си зимам dt125

Коментар

Първоначално публикуван от yamaha dt125 Преглед на мнение
                може ли да ми кажеш за колко го взе и от къде мисля и аз да си зимам dt125
                Колега, мотора е купуван преди две години и половина
                SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Yamaha dt 125r ПОМОЩ !

Здравейте
                  Искам да попитам за мотора yamaha dt 125r. Чух че 125cc са били слаби и бързо омразвали и искам да чуя и вас дали ше мога да искачвам баири гори и тн. Висок съм 1м90см 94кг тежа и това ще ми е първия мотор.

Коментар

От: Yamaha dt 125r ПОМОЩ !

Колега хубаво си чул и то няколко пъти, но по-хубаво е да обърнеш внимание на правописа Ямаха ДТ 125 е един прекрасен и много сполучлив мотор, който на всичкото от горе е и сравнително здрав. Друг е въпроса, че с твоите килограми и височина на този мотор ще бъдеш като "Ну пагади", и общо взето на баирите ще ти бъде трудно
                    SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

От: Yamaha dt 125r ПОМОЩ !

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                      Колега хубаво си чул и то няколко пъти, но по-хубаво е да обърнеш внимание на правописа Ямаха ДТ 125 е един прекрасен и много сполучлив мотор, който на всичкото от горе е и сравнително здрав. Друг е въпроса, че с твоите килограми и височина на този мотор ще бъдеш като "Ну пагади", и общо взето на баирите ще ти бъде трудно
                      Извинявай объркал съм не съм 94 кг а 84 пак ли ще съм му тварде тежек ? ако е примерно по нова година над 2003 или тва няма мн значение а и съм на 17

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X