Здравейте,колеги преди няколко дена си взех мотор Ямаха ДТ 125 2003 и много ми харесва и много върви но ме интерисува какво ще кажете вие как ви се струва и нещо да ми кажете за тези мотори добри ли са и как ви се струват на вас ето малко снимки да го видите:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha DT 125 R
Свий
X
-
От: Yamaha DT 125 R
Моторчето явно бая е преживяло. Аз също мисля че е макс.96г.
Ако ще го караш горско, му разкарай огледала, сложи едни маншони на коловете, километража може да махнеш и т.н Все неща които може после да ти трябват здрави.
Преди да го гъчиш му прегледай маслото в скоростите, виж антифриза в казанчето какво му е състоянието. Може спокойно да си го караш без да смесваш като се довериш на маслената помпа която имаш. Така като го гледам не виждам с какви пиньони е ако е оригиналните, спокойно може да ги промениш за да може по лесно да катериш.
Провери си свеща колко е износена и при нужда я смени.
Отвори и почисти клапата като не забравиш да почистиш и смажеш жилата защото иначе ще ти блокира серво мотора и ще търсиш нов.
Провери си заряда на акумулатора(не видях дали има стартер, освен манивелата) моделите страдат от регулатори защото за заврени под резервоара и често прегряват и изгарят.
Провери въздушния филтър и го почисти и смажи.
Почисти карбуратора и го промий.
Виж спирачната течност и я смени при различен цвят от жълтеникаво и бистро. Имай в предвид че се ползва доста спирачка при 2т. защото нямаш спирачната сила на двигателя.
Погледни и накладките и при нужда сменяй.
Май това е като начало общо взето всичко това което ти описах е работа за час - два и после много каранеКойто оцелее ще закусва!
Коментар
-
Да за тези работи си напълно прав ще започна да ги преглеждам но се пак има си работи за копуване и за сменяне много ясно се пак мотора не е чисто нов но постепенно ще си го подготваа до тези работи дето ги писа ще ги погледна макар че някой вече са погледнати и ми се сториха доста добре човека си го е подържал мотора.А до годината незнам с точност коя е но по документи насякаде е 2003 произведен а е вкаран в България през 2008 и аз съм 3-тия собственик.Но като цяло на мен ми си харесва и си върви добре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Iordan96 Преглед на мнениеДа за тези работи си напълно прав ще започна да ги преглеждам но се пак има си работи за копуване и за сменяне много ясно се пак мотора не е чисто нов но постепенно ще си го подготваа до тези работи дето ги писа ще ги погледна макар че някой вече са погледнати и ми се сториха доста добре човека си го е подържал мотора.А до годината незнам с точност коя е но по документи насякаде е 2003 произведен а е вкаран в България през 2008 и аз съм 3-тия собственик.Но като цяло на мен ми си харесва и си върви добре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от yamaha dt125 Преглед на мнениеможе ли да ми кажеш за колко го взе и от къде мисля и аз да си зимам dt125SUZUKI DRZ SuperMoto
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...
Коментар
-
От: Yamaha dt 125r ПОМОЩ !
Колега хубаво си чул и то няколко пъти, но по-хубаво е да обърнеш внимание на правописаЯмаха ДТ 125 е един прекрасен и много сполучлив мотор, който на всичкото от горе е и сравнително здрав. Друг е въпроса, че с твоите килограми и височина на този мотор ще бъдеш като "Ну пагади", и общо взето на баирите ще ти бъде трудно
SUZUKI DRZ SuperMoto
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...
Коментар
-
От: Yamaha dt 125r ПОМОЩ !
Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнениеКолега хубаво си чул и то няколко пъти, но по-хубаво е да обърнеш внимание на правописаЯмаха ДТ 125 е един прекрасен и много сполучлив мотор, който на всичкото от горе е и сравнително здрав. Друг е въпроса, че с твоите килограми и височина на този мотор ще бъдеш като "Ну пагади", и общо взето на баирите ще ти бъде трудно
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар