Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha DT125 или Honda xlr125 ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha DT125 или Honda xlr125 ???

Колеги от толкова разглеждане и най различки приказки съм стигнал до следната дилема и немога да си избера мотор.Харесъл съм си една Honda XLR125 1997 и една Yamaha DT125 1997 и незная кое ще е по-практичното за мен затова искам вашето мнение.Аз съм около 65кг мотора ще се използва за каране из малък град и леки офроуд трипчета през почивните дни.Знам че двата мотора са коренно различни и затова искам помощ.(притеснявам се понеже хондата е с въздушно охлаждане и дали ще има проблеми из горите, другото което е дали тези 125 кубика на 4-тактовия двигател ще се справят из горските пътища и баири). Почти всички ми препоръчват 4-тактовия двигател на хондата! Помагайте и вие давайте мнения.

От: Yamaha DT125 или Honda xlr125 ???

За града Хондата ще има по-малък разход, но за офроуд изобщо не може да се конкурира с Ямахата
    Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
      За града Хондата ще има по-малък разход, но за офроуд изобщо не може да се конкурира с Ямахата
      Ама обясни на човека защто Ямахата е с предимство пред Хондата,да не остава с грешно впечатление,конкурират се два различни мотора,Хондата е 4т 125 кубика и затова и вървенето е два пъти по малко,за да е равносилна на Ямахата трябва да е 125 2т,а вече 250 4т е по силна от 125 2т.

Коментар

Да и на мен ми се струва че хондата ще е доста слаба в горите просто като я карах видях че неи се иска много много но за в града е перфектна.Аз още отначало си се бях запалил по ямахата, но от много приказки че все се трошели че имали проблеми с водните помпи и маслото че неми трябва 2т. мотор а и от части на липсата на мотор които да ми хване окото почти се бях отказал от тях.Иска ми се нещо 250 4т yamaha защото съм карал и знам как се представя в гората а и откъм двигатели са доста здрави (като цяло не точно определени модели), но или са много стари моделите а все пак аз съм младеж и искам да е малко по-новичко или са прекалено скъпи за мен! Благодаря зя мненията ако има какво още да се каже давайте.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
          Ама обясни на човека защто Ямахата е с предимство пред Хондата,да не остава с грешно впечатление,конкурират се два различни мотора,Хондата е 4т 125 кубика и затова и вървенето е два пъти по малко,за да е равносилна на Ямахата трябва да е 125 2т,а вече 250 4т е по силна от 125 2т.
          Извинявам се за неточността!

Първоначално публикуван от marto_c Преглед на мнение
          Аз още отначало си се бях запалил по ямахата, но от много приказки че все се трошели че имали проблеми с водните помпи и маслото че неми трябва 2т.

Кой "разбирач" ти ги разправя тези неща?
          Митове колкото си щеш...

Иначе твоя мотор е Yamaha TTR 250 или Yamaha 225 Serow.
          Имат достатъчно мощ за офроуд и за града са перфектни!
          Yamaha WR 200

Коментар

Днес карах една ямаха ХТ 250 супер моторче много ми хареса като мощност разход и на гориво само че след час и половина каране в гората позагря защото е с въздушно охлаждане и точно на връщане взе че огасна и няма палене сега, аз мислех да я вземам преди известно време но сега тотално се отказах от нея .Ще го мисля още и ще разглеждам за още модели благодаря за предложенията!

Коментар

Категорично за ДТ-то , не защото карам такова.Добре се представя в гората,катери си баири , а когато се отвори клапата след определени обороти тогава вече е истинския кеФ.
              Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Първоначално публикуван от Росен Колев Преглед на мнение
                Категорично за ДТ-то , не защото карам такова.Добре се представя в гората,катери си баири , а когато се отвори клапата след определени обороти тогава вече е истинския кеФ.
                То ако беше истинският кеф само ДТ-та щяха да карат.

Коментар

То ако беше истинският кеф само ДТ-та щяха да карат.
                  На мен ми доставя много по-голямо удоволствие да карам моя 125 отколкото примерно някое 600цц.
                  Yamaha WR 200

Коментар

На мен ми доставя много по-голямо удоволствие да карам моя 125 отколкото примерно някое 600цц.
                    Как пък го установи със 600,що например не го сравни с ВР200 или ВР400.

Коментар

Как пък го установи със 600,що например не го сравни с ВР200 или ВР400.
                      Защото разликата в цените е 3000+
                      И го установих, след като съм карал няколко 600 кубикови ендура и въпреки мощността им, няма кеф
                      Yamaha WR 200

Коментар

Защото разликата в цените е 3000+
                        Напротив,гледам че ДТ та се продават за 2400 а има ВР 200 даже и под тази цена.

Коментар

Напротив,гледам че ДТ та се продават за 2400 а има ВР 200 даже и под тази цена.
                          WR 200 4т няма.
                          Има 2т, който е много сходен със ДТ 200.
                          Yamaha WR 200

Коментар

WR 200 4т няма.
                            Има 2т, който е много сходен със ДТ 200.
                            Да де именно че няма ВР 200 4Т,що сравняваш ДТ-то със 600кб,и ДТ-то няма нищо общо с ВР 200

Коментар

Да де именно че няма ВР 200 4Т,що сравняваш ДТ-то със 600кб,и ДТ-то няма нищо общо с ВР 200
                              Защото на мен ми харесва повече, въпреки многото коне. Ако трябва да сравнявам например със yamaha 225 която е горе-долу същите коне, пак бих избрал моя.
                              П.П. Ако съм те разбрал правилно казваш, че ВР 200 2т няма нищо общо с ДТ 200 2т ?
                              Това съвсем не е така!
                              Yamaha WR 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X