Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малее ли SXF250?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малее ли SXF250?

Добър ден,след контузия продадох мотора си,200ЕХС с идеята да не се качвам повече,но крастата си е краста
    Решил съм че трябва да се пробва и 4Т кросов мотор,до момента имам 7 години опит с двутактови кросови мотори,та въпроса ми е 250 или 450,блазни ме идеята за 250 понеже е лек и маневрен,пък и "силата е нищо без контрол"...с стария си КТМ тези 47 коня ми бяха напълно достатъчни и съм оставял много 450тки зад мен в гората,но пък е двутактов и рязък,та 250 4Т ще малее ли на горе-долу опитен райдър? 450 ме притеснява че много ще ми мори ръцете и ще ми стане чак неприятен за каране повече от 20 мин.
    Главно съм се ориентирал към КТМ СХФ 250 ~2007,понеже съм си малко сектант и държа на КТМ.
    250 4Т е около 43 коня,но доста по-плавен,та въпроса в накратко,ще ми малее ли,скучен ли ще е след години на двутактов ?

От: Малее ли SXF250?

Ако го караш само на мотокрос няма да ти малее категорично.
    Но в гората и по рали пътищата на моменти ще ти се иска повече сила.
    Все пак си е личен избор, стил и усещане на каране.
    Щом имаш няколко години опит ще се справиш с избора.

Коментар

Добър ред на мисли относно кубатурата,обаче относно марката определено ще сбъркаш.
      Тези двигатели след 2006 на КТМ са пълна скръб.
      В Габрово имаме добър пример,на 1000км разкопча клапан и всичко в двигателя манджа!!!
      Недей да ставаш поредната жертва на оранжевата мания.
      Има много възможности за 250-ки.Недей да хващаш от целия чувал п.....и х..я !!!!
      Безпристрастен съм в момента,просто се нагледах в последните няколко години.
      Успех все пак!!!

Коментар

Направо незнам как си разбирате конете на моторите. На дино стенд ли ги връзвате. 200 ехц - 40-50 коня, 250 4т- 40-50 коня, 300 ехц - 60-70 коня. Как и аз не разбрах колко коня е наистина някой мотор. Моите са все с по-малко коне от моторите на другите. А, тези коне си ги нямате за нищо. Скоро един приятел каза, че 80-тката на сина му е кум 80 коня(кава 80, цвайка).
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ShowNowt Преглед на мнение
          Добър ден,след контузия продадох мотора си,200ЕХС с идеята да не се качвам повече,но крастата си е краста
          Решил съм че трябва да се пробва и 4Т кросов мотор,до момента имам 7 години опит с двутактови кросови мотори,та въпроса ми е 250 или 450,блазни ме идеята за 250 понеже е лек и маневрен,пък и "силата е нищо без контрол"...с стария си КТМ тези 47 коня ми бяха напълно достатъчни и съм оставял много 450тки зад мен в гората,но пък е двутактов и рязък,та 250 4Т ще малее ли на горе-долу опитен райдър? 450 ме притеснява че много ще ми мори ръцете и ще ми стане чак неприятен за каране повече от 20 мин.
          Главно съм се ориентирал към КТМ СХФ 250 ~2007,понеже съм си малко сектант и държа на КТМ.
          250 4Т е около 43 коня,но доста по-плавен,та въпроса в накратко,ще ми малее ли,скучен ли ще е след години на двутактов ?
          Приятел преди да ги пишеш тия коне малко се интерисувай от тях като дани.200 ехс е само 40кс. а 250 sxf-37кс. серииния модел .Според мен няма оголямо значение какъв мотор ще караш,важно е да добро техническото му състояние ,останалото е въпрос на настройки според начинати на каране или местноста.

Коментар

Първоначално публикуван от ЖОРО ПАШОВ Преглед на мнение
            .Според мен няма оголямо значение какъв мотор ще караш,важно е да добро техническото му състояние ,останалото е въпрос на настройки според начинати на каране или местноста.
            Има Жоро, има.Ако е КТМ трябва да е служебен!!!

Коментар

Немога да стоя на 100% зад думите си за конете,това е каквото съм чел като specs из нета,не са толкова важни конете все пак
              За КТМ знам че имаха проблеми с двигателите но за 450,за 250 оплаквания не бях чувал,като алтернатива обмислям rmz250,съвети ?

Коментар

Първоначално публикуван от ShowNowt Преглед на мнение
                Немога да стоя на 100% зад думите си за конете,това е каквото съм чел като specs из нета,не са толкова важни конете все пак
                За КТМ знам че имаха проблеми с двигателите но за 450,за 250 оплаквания не бях чувал,като алтернатива обмислям rmz250,съвети ?
                Темата ми стана интересна, защото при мен бе обратното. Карах РМЗ 250 и преминах на КТМ 200 ЕХЦ. Смяната на моторите се случи след тежка травма, само дето не ми се отказваше, а само изчаквах да пооздравея. За Сузуки-нищо лошо, само дето си е кросова машина и си е за писта, а не за ендуро.
                Успех в избора!
                Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Според теб кой мотор доставя повече фън ? Аз също съм се качвал на 250 крос няколко пъти,но за по едно кръгче,не съм имал възможност да покарам мотора няколко часа че да си преценя. Усещаш ли голяма разлика в мощноста на ехс200 и РМЗ-та най-вече ме интересува,кой е по-рязък,250 4Т знам че се кара в по-високите обороти?
                  Благодаря предварително

Коментар

Честно казно, и Сузуки ме радваше, а сега това прави КТМ-а. Определено, концепцията на ЕХЦ-то е по-добра за спънати, типични за ендурото пътечки. Работата със съединителя ти гарантира много добра проходимост и при доста неравни и бавни места. Доста опитен колега ми вади мотора, аз бях каталясал, преди време и сподели, че е очарован от 2-тактера.
                    Относно мощноста, смятам че е съизмерима. А кой е по-рязък, е трудно да преценя. Мина година между смяната на моторите и не мога да съм екзактен.
                    Смятам ,че изборът ти е най-вече - ендуро или крос. След това следва коя марка и модел. Поздрави!
                    Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

За това съм се спрял на крос,понеже съм в такава местност че спънати пътеки са рядкост и кроса би се справил не по-зле от ендурото!
                      Благодаря на отзовалите се,единствено бих се радвал на разяснение на проблемите на двигателя на 250 схф,иначе темата се изчерпа,Благодаря

Коментар

Първо си прецени какво точно ще караш. Повече бързи трасета или повече спънати. От там зависи и избора на мотора ти.
                        А ако си достатъчно добър и с 250 4Т и със 125 2Т можеш да минаваш през места, на които и 450 се затрудняват
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Карането клони повече към рали каране,пътеки широки около 2 метра,достатъчно проходими и за джип,за това се колебая за 450,макарче по спънатите пътеки (около 20%) с 250 ще ми е по лесно,но все си мисля че и 250 ще става за каране,за това съм се ориентирал към него,последния ми въпрос е за двигателите на 250схф ~2007,в интернет не намерих ясно обособени проблеми както клапаните на црф450 например?

Коментар

Хаха - стига с тия клапани на ЦРФа, че отдавна стана смешно това твърдение.
                            Това са пълни глупости и митове пуснати от хора, които хал хабер си нямат от устройство и поддръжка на съвременните 4т машини.
                            Колкото един црф сдухва клапани толкова го прави и кх-ф, и рмз и из-ф, и пр..
                            Тези машини имат достатъчно натоварени агрегати и възли, които си искат своето обслужване, а след това и подмяната им, на определени моточасове.
                            А к`во става при ненавременно и некомпетентно обслужване(което се практикува при 80% от машините у нас), еми става "манджа с грозде"... и после мотора бил виновен...
                            То на крив "таковата" сещате се к`во му пречи...

Коментар

Както се казва евтино и хубаво няма, още повече пък за мотори. По отношение на марка и модел 100 пъти сме говорили че е строго индивидуално. Дори един и същ модел и марка мотор през годините се различават и по двигател и по скорости и по окачване , така че всичо е супер относително. Или ако имаш възможност пробваш и ако не ти хареса сменяш, или се настройваш по мотора и това е. Пък дали ще е КТМ, Хонда , Сузуки и т.н., поне за мен на първо място е състоянието на машината и след това марката.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X