Здравейте на всички любопитен съм как да разберем разходът на мотоциклет без значение от кубатура който няма километраж
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разход на мотоциклет
Свий
X
-
От: Разход на мотоциклет
Ами пълниш до горе и си избираш дестинация на Х км в посока. Отиваш и се връщаш. Пълниш пак до горе и този път гледаш колко е хванало. После делиш литрите гориво които е хванало на 2Х и получаваш разход за километър. Умножаваш по 100 и получаваш разхода за 100 км : )
Пример:
Пълниш резервоара и тръгваш от София до Ботевград (60 км в едната посока) Отиваш до Ботевград обръщаш и се връшаш в София. Отиваш на бензиностанцията и до горе ти хваша 6 литра. Делиш 120 (общо изминатите километри) на 6 и получаваш 0,05. Това е разхода за километър. Умножаваш по 100 и разбираш че мотора ти харчи 5/100. Това за шосейно каране.
Друг метод е да всемеш GPS от някои приятел, зануляваш статистиката, включваш го и почваш да въртиш. После гледаш колко км си минал с определенио количество гориво.
Коментар
-
Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеДелиш кубатурата на 100 и си много близо до истината(без offroad).
ТрЕбе да е много икономичен.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Гледайте на формулата по-отвисоко...Б-50 не е мотоциклет, а и не знам кои са GS-ите...самият аз карам GS 850. Инъче и децата ще отговорят, че като му сипеш няколко литра и ще разбереш колко км. ще изминеш...Поздрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Iordan96 Преглед на мнениеА можете ли да ми кажете как мога да го намаля разхода да сложа нещо или не знам вие ще кажете?
Коментар
-
Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеДелиш 120 (общо изминатите километри) на 6 и получаваш 0,05. Това е разхода за километър. Умножаваш по 100 и разбираш че мотора ти харчи 5/100. Това за шосейно каране.
А за разхода на километър, трябва да разделиш литрите на километрите и тогава вече се получава горното 0,05, което умножаваш по 100 и т.н.
За практиката директно си делиш километрите на 100, демек им слагаш една запетая, два знака от дясно на ляво.В примера става 1,2. И делиш литрите на това число. Пак си е същото.
А за измерване на разстоянието има GPS, а има и предварително измерени разстояния. И трябва да се има предвод, че разхода е винаги относителен и много фактори влияят върху него. Просто казано не се занимавай, ако ще караш за кеф, а няма да пътуваш на далече.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнениеНали се сещаш че това е кросов мотор,производителя въобще не е мислил за икономия на гориво,за да върви трябва да гори,същото е и при един танк икономия не се гледа,а във твоя случай един двигател от симсон би свършил чудесна работа,ще е супер икономичен но за сметка на вървенето..
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар