Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на мотоциклет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на мотоциклет

Здравейте на всички любопитен съм как да разберем разходът на мотоциклет без значение от кубатура който няма километраж

От: Разход на мотоциклет

Ами купуваш си за 10-ина лева километраж за велосипед, монтираш го, калибрираш спрямо гумата ти и после засичаш...
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Ами пълниш до горе и си избираш дестинация на Х км в посока. Отиваш и се връщаш. Пълниш пак до горе и този път гледаш колко е хванало. После делиш литрите гориво които е хванало на 2Х и получаваш разход за километър. Умножаваш по 100 и получаваш разхода за 100 км : )
      Пример:
      Пълниш резервоара и тръгваш от София до Ботевград (60 км в едната посока) Отиваш до Ботевград обръщаш и се връшаш в София. Отиваш на бензиностанцията и до горе ти хваша 6 литра. Делиш 120 (общо изминатите километри) на 6 и получаваш 0,05. Това е разхода за километър. Умножаваш по 100 и разбираш че мотора ти харчи 5/100. Това за шосейно каране.
      Друг метод е да всемеш GPS от някои приятел, зануляваш статистиката, включваш го и почваш да въртиш. После гледаш колко км си минал с определенио количество гориво.

Коментар

Или пускаш в гжоба един ГПС .
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Делиш кубатурата на 100 и си много близо до истината(без offroad).

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
            Делиш кубатурата на 100 и си много близо до истината(без offroad).
            Балкан 50 см3.
            ТрЕбе да е много икономичен.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Да попитам как мога да го намаля разхода на мотор Ямаха уз 250

Коментар

Аз също не виждам как по тази формула ГС-ите харчат 11-12л/100км
                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Гледайте на формулата по-отвисоко...Б-50 не е мотоциклет, а и не знам кои са GS-ите...самият аз карам GS 850. Инъче и децата ще отговорят, че като му сипеш няколко литра и ще разбереш колко км. ще изминеш ...Поздрави!

Коментар

А можете ли да ми кажете как мога да го намаля разхода да сложа нещо или не знам вие ще кажете?

Коментар

Първоначално публикуван от Iordan96 Преглед на мнение
                      А можете ли да ми кажете как мога да го намаля разхода да сложа нещо или не знам вие ще кажете?
                      Нали се сещаш че това е кросов мотор,производителя въобще не е мислил за икономия на гориво,за да върви трябва да гори,същото е и при един танк икономия не се гледа,а във твоя случай един двигател от симсон би свършил чудесна работа,ще е супер икономичен но за сметка на вървенето.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                        Делиш 120 (общо изминатите километри) на 6 и получаваш 0,05. Това е разхода за километър. Умножаваш по 100 и разбираш че мотора ти харчи 5/100. Това за шосейно каране.
                        Ей, как и да ги делих 120 на 6, не можах да получа 0,05...Все 20 ми се получава
                        А за разхода на километър, трябва да разделиш литрите на километрите и тогава вече се получава горното 0,05, което умножаваш по 100 и т.н.
                        За практиката директно си делиш километрите на 100, демек им слагаш една запетая, два знака от дясно на ляво.В примера става 1,2. И делиш литрите на това число. Пак си е същото.
                        А за измерване на разстоянието има GPS, а има и предварително измерени разстояния. И трябва да се има предвод, че разхода е винаги относителен и много фактори влияят върху него. Просто казано не се занимавай, ако ще караш за кеф, а няма да пътуваш на далече.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                          Нали се сещаш че това е кросов мотор,производителя въобще не е мислил за икономия на гориво,за да върви трябва да гори,същото е и при един танк икономия не се гледа,а във твоя случай един двигател от симсон би свършил чудесна работа,ще е супер икономичен но за сметка на вървенето.
                          Много е прав колегата. А и имаше една мисъл: "Един кон колкото по-бързо тича толкова повече яде" .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X