Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ETZ 150 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ETZ 150 ?

Дайте мнения за etz 150. Надежден мотор ли е, колко харчи, лесно ли се поддържа, изобщо заслужава ли да дам примерно 400 - 600 лв. за такъв мотор. Поздрави

От: ETZ 150 ?

Преди години като ученик си купих Етз 150 с електронно запалване на 10 000 км.Карах го до 100 000 км,но на всеки 30-33 хил.км му правих ремонт на двигателя защото експлоатацията беше много тежка и все блокирваше лагера на биелата от към коляновия вал.Иначе е много здрава машина и не сменях много части по него макар да го карах като ендуро в пресечени терени.За горенето ми гореше 3-4 литра на 100км.Ако попаднеш на читава машинка няма да съжаляваш.
    0885719173-Красимир

Коментар

Първият ми мотоциклет беше точно такъв. Взех го като ученик в далечната 1992 година за 12 000 тогавашни лева. Тогава беше мотор-мечта. С него направих и първата си сериозна катастрофа в кола. За начинаещ е повече от подходящ. За няколко годишно каране не ме е оставил никъде. Аспуха веднъж съм чистил и храповика на манивелата смених. Гореше ми 3-4 литра на 100 км.

Коментар

Първоначално публикуван от dinkogd Преглед на мнение
        Дайте мнения за etz 150. Надежден мотор ли е, колко харчи, лесно ли се поддържа, изобщо заслужава ли да дам примерно 400 - 600 лв. за такъв мотор. Поздрави
        Ако го намериш за толкова си на далавера.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Имам такъв мотор от 1986г в онези години беше най великия и мечта за всеки любител на моторите,купил съм го чисто нов и съм много доволен .Слабото им място е коляновия вал и по точно лагера -сменил съм 1 такъв вал и 2 нови двигателя за мотора,сега вече не го карам понеже не мога да намеря части .Що се отнася за харченето и разхода на гориво при нормално каране без да се тормози много не пада под 4,2л на 100км точно толкова се дава и по книжка всичко друго ,което се казва и изписва за икономичноста са ала-бала.Предимно съм го карал като ендуро в пресечени терени по селски черни пращни пътища и за това казвам че е прекрасно муле лек ,маневрен и лесен за обслужване и най вече мощен.Няма по добър от ЕTZ-то за онез години в нашия пазар за масовия народ и ако не имаше кризата с бензина и консумативите едно време,когато се принунидих да го карам и със разредители за боя и газ за осветление двигателите щяха да издържат много по дълго-така че мотора просто е МУЛЕ !

Коментар

Повече от 600лв лично според мен не си заслужава за такъв мотор.
            Вече са морално остаряли машинки, иначе поддръжката им е много евтина.

Поздрави и успех с избора на читав мотор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X