Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мотоциклет-съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на мотоциклет-съвети

Здравейте,до сега не съм имал мотор а искам да си взема такъв,така че помагайте.
    Мотора ще го карам основно на асфалт,то е доста общо понятие де но освен главните пътища ще се ходи и доста по разни разнебитени селски и планински пътища -от типа на Дюлинския проход да речем,или пътя от Сапарева баня до Паничище.Които са тесни с много дупки,или асфалта на места липсва и са с продължително изкачване.
    Ще се кара разбира се и по черни пътища - но все пак пътища по които минават автомобили,нямам намерение да се вра в шубраците и камънаците.
    Мотора трябва да може да носи спокойно двама души + багаж(аз съм около 85кг,жената около 55 + багаж).Доколкото разбрах моторите под 200сс(без значение вида )са слаби за тази цел.Какво ви е мнението за тези от порядъка на 250-400сс.По голям мотоциклет не ми се ще защото разхода им сигурно ще е доста голам.
    Доколкото разбрах работа ще ми свърши някое от така наречените паркетни ендура-вече вие ще трябва да кажете кои модели са за предпочитане и като надеждност и като разходи по подръжка.
    На прима виста съм се спрял на някой модели какво е вашето мнение за тях:
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...300&f1=details
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...154&f1=details
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...125&f1=details
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...416&f1=details
    Друго което ме интересува е какво представляват така наречените "туръри" и подходящи ли са за мойте нужди?
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...155&f1=details
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...073&f1=details
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...551&f1=details
    Спрял съм се все на 4т двигатели поради по ниския разход на гориво срямо 2т такива -така ли е наистина?

От мен е това засега.

От: Избор на мотоциклет-съвети

До тук .... единственно читаво нещо са Хондите, които си показал .....

Я погледни Хонда Африка .....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Защо не разгледаш нещо с по голяма кубатура - 600 - 650 например. Щом ще возиш двама и багаж ти трябва нещо с по голяма мощност и добър ресурс на двигателя.
      350 - 400 сс са страхотни но по спортно ориентирани. Те са по леки но според мен са си за сам човек който да хвърчи по баирите, а то си търсиш нещо туристическо.
      Разгледай нещо от рода Доминаторите, също Хонда ХЛ 600 или Ямаха ХТ които са доказали се мотори, силно разпространени и даващи възможност както за шосейна употреба така и за каране извън пътя. Те са сравнително леки но достатачно мощни да носят двама души без да се тормозят дори по по гаден терен.
      Може също да хвърлиш един поглед върху Хонда Африка или Трансалп въпреки че те вече отиват към тежките шосейни ендура...

Коментар

А какъв е ориентировъчно разхода на една 600 кубикова машина,спокойно каране на асфалт.

Коментар

Много зависи от поньоните но тъй като ти си асфалтово ориентиран няма да променяш предавателното отношение.
          За ХЛ на дълъг път със средна скорост 90 км/ч разхода ще е около 4/100
          За Доминатора да кажем че ще е с литър повече.
          Това че кубатурата е голяма не е гаранция за непосилен разход. Ако мотора е технически изправен и добре настроен разхода не би трябвало да те притеснява.
          Последно редактирано от mendi; 27-05-11, 08:07.

Коментар

DRZ 400 е Вашия мотор - здрав, достатъчно мощен и е по-лек от гореизброените , в случай че в момент на добро настроение решите да щурмувате някоя пътечка
            "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Не не е
              1)не се вписва в бюджета
              2)мисля че е предназначен предимно за офроуд,и не би бил удобен за по дълги преходи по шосе.

Коментар

Мотоциклета е тип dual sport (нещо като двойно прадназначение) ,не е предимно за офроуд (спортно ендуро) , справя се без проблем с дълги преходи , но все пак т. 1 е най-важна
                "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

+1 за Хонда Доминатор
                  SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Мнение за Gilera Dakota 350cc?

Коментар

ЗНачи аз си мисля че ти трябва ендуро турист по подходящо за гладки пътища иначе съм +1 за Yamaha Yfz DAKOTA

Коментар

Първоначално публикуван от blackwolf96 Преглед на мнение
                        ЗНачи аз си мисля че ти трябва ендуро турист по подходящо за гладки пътища иначе съм +1 за Yamaha Yfz DAKOTA
                        Колега, това дето го предлагаш, ще ме извиняваш, ама е чесане на езика. Тошко определенно не търси нещо от този сорт.

Тошко, според мен ДРЗ (какъвто имам) не е опция за теб - просто не знам каква седалка трябва да има, за да е комфортен на дълъг път за двама. След 120-150 км. трябва да спираш да почиваш. Иначе много ме изкефи тази Хонда дето си я пуснал...VT...много яка класика изглежда, но не знам как е с частите.

Менди добре ти е предложил Хонда XL 600 - стара, но изключително здрава концепция. Като карах такава имах чувството, че съм на ендуро лодка ХТ на Ямаха е много подобно. Пък и е голям плюс, че са разпространени и няма да има проблем с части и др.
                        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                          ... Пък и е голям плюс, че са разпространени и няма да има проблем с части и др.
                          Частите за Honda XL изчезват. Питал съм на място извън България, където има всякакви части за мотори и ми казаха, че много трудно е намирането за този мотор.
                          Yamaha WR 200

Коментар

Не знам, то това момче скоро си го взе, още не е започнал по ремонтите ,но мен ме съветват да правя бартер с един 250 2т. Според вас да го взимам ли? Мен ме е страх, че ще харчи много, но вие ще кажете.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 17-06-11, 14:03.

Коментар

С какво охлаждане е по добре да е мотора-водно или въздушно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X