Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YAMAHA YZ450 & KTM 450

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: YAMAHA YZ450 & KTM 450

Момчета, няма лоши мотори, има лоши мотористи.
    Първият на изминалото състезание Ади е с кросов мотор КТМ, вторият Сиренето е YZ450 също кросов и третият Мишо 69 пак с кросов CRF250R.

Хайде сега пак да си говорим, мотор за возене в гората на шушляци като мене трябва да е ендуро, ако пък си КАРАЧ е все тая.

И да обобщим накратко, за гората се взима мотори който е според възможностите ви, да ви вози и да ви забавлява, ако обаче ви мори и затормозява, вината не е в мотора.

А забравих да пиша и по темата, единият от двата гореизброени мотора дава около 1 секунда по-добро време от другия на писта, кой обаче оставям сами да проверите.

Коментар

Евала Ванка каза го кратко и ясно оттам натам колегата да решава.
      0878424143
      0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от shyfx Преглед на мнение
        За сега се спирам на ямахата,тези дни ще рагедам няколко мотора.Ендуро не искам да взимам зашото нямам толкова пари се те са по-скъпи,а и неми харасват като мотори плавни меки ,въпреки че стях сигорно е по лесно на някой засукани места но това си е мое мнение.
        Точно заради това и аз съм се спрял на 450 4т кросак след месец и нещо ще да го мислим и аз като тебе :Д

Коментар

В това сравнение Ямахата е по-силният мотор.За каране в гора е по-трудният обаче.Дори като си поиграеш с пиньони пак си остава малко "шантав".Окачването не му е много по-щадящо каращият.И двата мотора ще трябва да се донагласят на окачване за ендуро.Чисто субективно го усещам и малко по-тежък Ямахата.Обаче спира една идея по-добре от КТМ-а.Ако държиш да си поддържаш мотора с оригинални части КТМ-а има предимство.Почти всичко има на склад в представителите и е на прилични цени (подчертавам,че говоря за оригинални части).Като поддръжка по шасито в Ямахата има едни линкове повече,КТМ.а има унибал вместо линкове.Ако караш често и въртиш километри,но искаш мотора да ти е в добра кондиция,и на двата мотора на два сезона ще им трябват нови сегменти.На Ямахата всяка година ангренажна верига,на КТМ-а на две години.Обаче и на две години по два всмукателни клапана на КТМ-а.Ямахата там е желязна.На КТМ-а лесно се правят клапани,но пък на Ямахата по-рядко се налага да ги правиш.Пак казвам това е мое мнеие и може да е субективно.До повечето изводи съм стигнал от личен опит.Успех в избора и дано,който мотор да вземеш да е безавариен и без травми.

Коментар

Няма как да се правят сравнения на 2 мотора 2ра ръка, ако ще да сравняваш Ямаха с Ямаха.
            не се знае кой какво е правил по мотора през годините по двигател, окачване, карбуратор, ауспуси и т.н. Дори 2 напълно еднакви мотора могат да бъдат коренно различни. Според мен е най-добре да вземеш по-читавия мотор от 2та, за да не се набутваш с пари и загубено време по ремонти после.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А ето това е най-правилният отговор по темата.

Коментар

+ и от мен. Наистина отговора е доста добър,а и правилен......
                Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Какво стана колега взе ли

Коментар

Да не пускам нова тема пиша в тази.От две седмици съм собственик на KTM SXS 540 мотора е уникален адски силен и в ниските дърпа много тези дни ще кача снимки на мотора че е разглобен за ревизия.Мотора не с кит заводски е 540 кубика.Тва е за сега по нататъка ще давам наблюдения от мотора.

Коментар

Аз съм за Ямахата с двете ръце.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X