Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете с информация в избора на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете с информация в избора на мотор

Здравейте на всички .
    Пиша от името на един приятел , защото няма регистрация тук .
    Един мой приятел е пред покупка на мотор .
    Той е на 16 години , висок е 1,70 , и тежи около 60 кг .
    Сега по същество да говорим . Събрал си е около 3500 лв , и е решил да си купува чисто нов мотор , но тъй като парите са му ограничени до 3500 лв макс. се е насочил към китайски мотор .
    Мотора който му предлагат тук в българия е марка Микилон .
    250 кубика , 4 - тактов , с фарове и може да се регистира в Кат . Модела е 2011 год.
    Та някой има ли наблюдения от такъв мотор 250 цц , МИКИЛОН ?
    Eто и малко снимки на този ендуро модел
    Четохме доста за китайските мотори 250 цц , разни Xmotos и др. но за този модел не открихме информация , разбира се ако си го закупи веднага ще има смяна на болтове , подсилване на рамата .
    Прикачени файлове

От: Помогнете с информация в избора на мотор

Прилича на реплика на CRF с подобрения.Едва ли някой се е сблъсквал с такова чудо.Но е прекалено евтин за нов мотор.
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

А и най-вероятно повече ще бръмчи от колкото ще върви По добре да разгледа накоя ямаха 250 узф 2005-6 има за тези $

Коментар

Аз също бих го посъветвал да се огледа за "истински" мотор, за тези пари би могъл да намери.
        Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

От Китай пазарувайте само ориз, и в краен случай моливи !!
          "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Момчето се е спряло на този мотор , а пък и тяхните искат да му купуват чисто нов , то е ясно ,че щом е ендуро 60 % ще го кара на асфалт ...
            Просто иска мнения за този китаец ?

Коментар

Ако ти е приятел го спри за да не си причини такова наказание
              motobattalion

Коментар

Твоя приятел да си взима един crf250 4такта и да не се занимава с боклуци.

Коментар

Мотор само на клип съм виждал,как върви,но на плажа едно китайско ATV едва успяваше да се придвижи по пясъка-тъжна картинка,буди единствено съжаление!От тия"техники",по-голяма пародия няма.Разликата с кой да е японски е като между STIHL и STHIL при моторните триони.Не си хвърляйте парите на вятъра,за 3500 три такива чекръци да ти дават,бягай надалеч.То и да го регистрираш,едва ли ще смогва да върви с колите по улиците.Наскоро даваха някакво филмче за Виетнам,а там всеки с моторче папърка и масово бяха хондички,китаец не видях.На братовчедка ми момчето ми докара едно ново скутерче(китаец),да видя защо го няма хич...чисто ново с едни дръпнати фарчета...модерно.....Вървя криво-ляво два три месеца и спря нацяло.
                  Последно редактирано от 5ar; 06-03-11, 01:21.
                  В основата на всички човешки нещастия... стои невежеството.

Коментар

Първоначално публикуван от niki8000 Преглед на мнение
                    , то е ясно ,че щом е ендуро 60 % ще го кара на асфалт ... ?
                    Кое му е ясното? Като няма книжка какво ще търси на асфалта?

Ако и ти си на 16 не ми отговаряй.
                    ........................
                    Иван Маринов
                    CRF 250 X
                    Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Колега аз също съм на 16 и съм карал китайско атв преди това.Просто не си заслужава парите,сега се подлъгвате,че е нов блести,лъщи но след 2 пъти каране в гората и няколко скока ще почнат гайки да се развиват да пада веригата,рамката да се изкриви или не дай се боже се скъса и ще го откажи от ендурото.Винаги е по-добре по-старо японско от колкото ново но китайско.По-добре някой да разубеди родителите на твоя приятел щом като искат да си дадат парите за чисто ново китайско пъркало.Да вземат някой човек,който разбира от мотори (все ще има някой нали се е зарибил от някой) и да търсят японски мотор има и такива с възможност за регистрация.Но не купувай китайски мотор евтиното винаги после излиза по-скъпо казвам ти го от личен опит.Хайде поздрави!
                      Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Мерси на всички за коректните отговори ..
                        До коментар # 10 - Приятел това, че няма книжка за 250 цц, не значи, че няма да го кара из града.
                        Това си е лично негов проблем с полицията, пък и доколкото знам ако си под 18 актовете не ти се водят, защото нямаш приходи и не носиш наказателна отговорност??!!

Коментар

Първоначално публикуван от niki8000 Преглед на мнение
                          Мерси на всички за коректните отговори ..
                          До коментар # 10 - Приятел това, че няма книжка за 250 цц, не значи, че няма да го кара из града.
                          Това си е лично негов проблем с полицията, пък и доколкото знам ако си под 18 актовете не ти се водят, защото нямаш приходи и не носиш наказателна отговорност??!!
                          колега един приятел си купи подобно китайче даде мился че някаде около 4000 след това първите два месеца беше добре след това започнаха мъките за него само ремонти повече от колкото километри както се казва в крайна сметка го продаде и си взе втора употреба наскоро се бяхме видяли и той ми каза:трябваше да те послушам да си купя японски мотор,но всеки човек сам си взема решенията
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!
                          YAMAHA YZF426 '02; YAMAHA R6 '05

Коментар

Да се включа и аз. Та китайски мотор не съм карал но по мое мнение всичките са еднакви само надписа по капаците на двигателите им ги различава (или поне така стояха нещата при АТВ-тата. Шинерай,Зонгшен, Лонсин ...... и всички останали са 1:1 ) . За 16 години 60килограма може и да му върши работа но за не повече от месец два. Китайските машини са със слаби двигатели мощност нямат. Втулките им са под всякаква критика, лагерите са още по зле. 99% от заварките няма да минат какъвто и да е тест за качество.Амортисьорите и те са много зле. И дотук с негативите защото не искам да откажа който и да е ентусиаст да си прави кефа в гората . Аз също съм с ограничен бюджет, но това досега не ме е спирало да практикувам хобито си. Вярно направих грешка веднъж да си купя китайско АТВ не ме питайте. След това си купих Кавазаки кдх125 1994 година и конструкторите на този дядо са се справили стотици пъти по добре от китайските производители (не казвам, че няма китайска качествена стока но не на цена 3500 .Все пак Китай, Америка и Русия са единствените страни способни да извършат самостоятелен полет в космоса, което пък означава ,че имат много качествени стоки. Но не на тази цена и не в БГ за съжаление нашите търговки купуват мотор, който с доставката им излиза 600-700 евро и искат да го продадат за 3500). Разгледай обявите във форума, мобиле.бг и карс.бг за тази сума ще намеритемного добър мотор на твоя приятел на не повече от 6 години. Аз лично предпочитам 2Т за мен който не мога да си позволя да го карам по сервизи е много по лесен за поддръжка ( не казвам по евтин като цена на поддръжака 2Т и 4Т излиза почти едно и също просто 4Т мотора е малко по сложен ). Та виж разубеди тези хора да не си дават парите на вятъра.

Коментар

Колегата е прав по-добре разубеди твоя приятел за избора на Китайче, както всички в сайта казват по-добре Японско от 2000-2001 отколкото чисто нов Китаец, то впоследствие ще видиш, че парите които ще дадеш ще ти отидат за ремонт Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X