Здравейте колеги, знам, че има такива теми, но мисля че всяка си е различна за себе си, както и самият човек. В главата ми се върти огромна дилема - "КАКЪВ МОТОЦИКЛЕТ ДА ИЗБЕРА". Ще се радвам да дадете съвет. Покупката, ще е евентуално през пролетта(силно се надявам). Та така искам да се подготвя отрано със желаната "машина". Мотоциклетът ми трябва главно за каране по асфалт, селски пътища и рядко по равни черни пътища, това е теренът, по който ще се кара. По принцип ще търся някакво тежко ендуро... абе трябва ми мотоциклет за пътешествия и от време на време да го вкарам по черни пътища. Харесвам Африката(по неизвестни за мен причини ги няма много, много), Тенере, било то 660 или 750, Пегасо(Априля), Доминатор, Трансалп... Общо взето се колебая между тези тежки ендурота. Доминатора си е по за селски пътища, по - малко за асфалт, така, че може да не го дискутираме, знам ли и аз. Дайте някакъв съвет, какъвто и да е.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет при избор
Свий
X
-
От: Съвет при избор
Прегледах го целия, има доста писано за всички модели, от които се интересувам. Живот и здраве най - вероятно ще търся Африка, Трансалп или Доминатор. Доминаторът най - ме блазни, защото е по - достъпен, смисъл има ги повече и са на по - добри цени. Африки просто няма, и където има не се пипат. Пегасото отпадна - италиански техники не ми трябват. Тенерето - за него не намерих много информация - само за Супер Тенерето имаше писано, но като цяло съм се ориентирал към марката Хонда. Когато някога събера парите ще търся нещо измежду - Африка, Трансалп или Доминатор - зависи от положението - каквото има като обяви, да е в добро състояние и цената да ме устройва.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Помисли още и за Супер Тенерето.Прилично моторче с добри характеристики.Лично аз имам някой забележки относно малко по-широкия му резервоар примерно, но се свиква.А и СТ-тата се намират на доста добри пари.Иван Маринов
Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
ЕНДУРО ВАРНА
Коментар
-
Ако трябва да съм честен, СТ и Африка най ми харесват като визия. Най - вече СТ. Има нещо зверско в тази моцуна и в тези 2 кръгли фара. СТ разправят, че горяло мааалко повече от Африката, но пък и вървежът е по - добър при Тенерето. Но пък чувам и мнения, че Африката е по - здрава и по надеждна... Абе от скромния си опит знам, че при по - стари техники не се гледа толкова марката, колкото моментното състояние. СТ са малко по - евтини, това е добре, а Тенерето 660 и то не е слабичко, но не знам бива ли го.
ПП и ако може, който има, или е имал да изкаже мнение за СТ, какви са му слабите места и предимствата спрямо Африката, освен мощността. Като цяло какво трябва да се гледа при покупка при СТ, къде са му "куците" места?Последно редактирано от ivodianov1992; 17-01-11, 16:49.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Гледах, четох и размишлявах, и накрая стигнах до два мотоциклета. Или Супер Тенере или Африка. Един от двата звяра ще е. Тенерето по - ми харесва и се намира по - лесно и на по - добри цени. Четох какви са слабите места на Тенерето, но все пак и двата мотоциклета са се доказали през времето. Добри са, 1 от двата ще е. Ще видим след време каква ще стане тя работата....
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Да колега, погледнах обявата, но сега не разполагам с такива парични средства. Евентоално ще е Юни месец. А колегата "IvanJ" до колкото разбрах е имал не едно СТ... да не се "спотайва" ами да каже къде са им слабите места, кусурите им и какво да се гледа по мотоциклета при евентуална покупка.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Здрасти колега. И аз избирах м/у Африка и СТ и избрах тенерето защото:
- чисто субективно (защото Африка карах само колкот да пробвам 2-3 екземпляра) ми се стори по-леко като тегло и по-пъргаво като двигател;
- по-висок клиренс;
- при еднаква цена на двете, СТтата бяха в сравнително по-добро състояние.
недостатъка му е малко по-високия разход - моето гори 6,5-7 л/100 км, но сега му ремонтирам карбовете и мисля, че ще го смъкна малко.
Освен текущи неща съм сменил единствено реле-регулатор и трябва да сменя и гърнето скоро.
мотора го имам от 2 год. и съм навъртял към 9 000 км.
и забравих един недостатък (малко е субективен) - крачната спирачка ми е регулирана в най-долно положение и пак ми е неудобна (идва ми 1 см по-високо, отколкото ми се иска).В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Ясно, благодаря много за мнението. Ще се радвам и на още впечатление и мнения. За горенето вярно, че гори малко повече, но няма как - кончетата искат храна. А и едвали ще ме уплаши разхода на гориво толкова като се има предвид, че карам МЗАко е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
СТто няма кой знае какви слаби страни, ако е обслужван редовно и правилно.
Основните са два - слаби предни спирачки и бързо износващи се карбуратори, което води до повишен разход и трудно палене. На по-старите реле-регулаторите са им проблемни, но повечето вече са сменени. Ако се прегледа инсталацията и се сменят/затегнат разхлабените букси, проблемите са отсранени.
Здрав мотор за малко пари.
За разлика от африката и върви доволно.
Имам приятел, който се оплаква, че му идва слаб двигателя. Но мотора му е натоварен с двама + тройка куфари и винаги се опитва да гони другите с хилядарките.
Като отидеш да гледаш, гледай каквото се гледа на всеки мотор, другото се правиСамо да няма излишни шумове в двигателя, че кол. вал струва повече от мотора и няма ремонтни размери лагери. Ако искаш за 2000лв перфектен мотор, ти трябва голям късмет.
Коментар
-
Здравейте колеги, да напиша аз до къде стигнах и какво направих - нищо. Викам си чакай да пиша как е хала, че хората ще си рекът - момчето яхна Тенерето и повече не писа
. Мислех си нещата да станат тази пролет, но уви често нещата не стават както искаме, даже почти никога. Ще трябва да отложа покупката за тази пролет, която идва. Започнах работа, така че живот и здраве напролет трябва вече да има пари за мАтор. Значи за момента съм се спрял на Yamaha XJR 1300 около и след 2000 година. Това за първо време за асфалт и за разходки, а пo - късно, есента може би, някакво леко ендуро за из село за из нивята. Така и така, универсален мотор няма - по добре 2, ама както трябва
. Малко работата ще стане - на всеки дувар подпрян мотор, ама нищо
. Та така, февруари, март, когато има пари обличам коженото яке и с Ямахата
.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар